Bunları Biliyor muydunuz?

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bunları Biliyor muydunuz? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
İş yeri ve çevrenizde geri dönüşüm
- Ofislerden çıkan çöpün % 50'sinden fazlası geri dönüşebilir nitelikte kağıttır.

- Bir ton kağıt elde etmek için iki ağaç kesiliyor. 240 litre su ve 4700 kilovat saat enerji harcanıyor. Oysa kağıdın yeniden değerlendirilmesi 180 litre su ve 2750 kilovat saat enerji gerektiriyor.

- Geri dönüştürme enerji tasarrufu sağlar. Hava kirliliğini % 20, su kirliliğini % 50 azaltır.

- Bir tek meşrubat kutusunu geri dönüştürmek, bir televizyonu 3 saat çalıştırmak için yeterli enerji tasarrufu sağlamak anlamına gelir.

Doğa ve Çevrenizde neler oluyor
- Doğaya bıraktığımız plastik atıklar 450 yıl bozulmadan kalır.

- Kullandığınız pilleri doğaya bırakmayın, pillerin içinde doğaya zararlı kurşun bulunmaktadır.

- Dünyada her gün ortalama 25.000 kişi sağlıksız su kullanımı yüzünden ölmektedir.

- Bir kayın ağacı 64 kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılar.

- Ozon tabakasının incelmesinin baş sebebi kloroflorokarbon (cfc) adlı kimyasal maddedir. Bu madde klimalarda ve buzdolaplarında kullanılır. Atmosfere bırakılan bir tek cfc molekülü yüz yıl boyunca orada kalır ve yüz bin ozon molekülünü yok eder. Ozon tabakasındaki her % l'lik azalma cilt kanserini % 2-5 oranında artırmaktadır ve önümüzdeki yıllarda ozon tabakasının % 2-12'si yok olacaktır.

Aracınızın Çevreye Etkisi
- Benzin yandığı zaman, duman ve asit yağmuruna neden olan zararlı gazlar üretir. Bir insan günde 15 m3 hava solurken bir motorlu taşıt bu havayı 10 dakikada solunmaz kılmaktadır.

- Saatte 100 km hızdan her 10 km'lik fazla hız için arabalar yakıtın %10 daha fazlasını harcarlar. İyi ayarlanmış bir motor % 9 daha az yakıt harcar.

- Katalitik konvektörler egzoz gazındaki kirletici miktarını % 90 oranında azaltmaktadır.

- Havası normalin altında olan lastikler % 5 daha fazla yakıt harcamanıza neden olur.

- Otomobilinizi hortumla yıkarken 550 litre su harcarsınız.

Evde çevre ve doğaya destek için dikkat edilmesi gerekenler
- Stand-by'da duran bir televizyon, çalıştığı zaman harcadığı enerjinin % 10-15'ini harcar.

- Dip çapı ocakla uyumlu olmayan, dibi yuvarlak ve ateşe göre çok büyük ve küçük olan tencereler %40 enerji kaybına neden olur. Çelik tencereler emaye tencerelere göre % 35 tasarruf sağlar.

- Damlayan musluklar, ayda yaklaşık 900 litre suyun boşa gitmesine neden olur. Bu da yaklaşık 2-5 küvet su dolusu demektir.

- Akıtılan suyun her 3 dakikası 1 kilovat saat enerji demektir. 1 kilovat saat enerji ile hiç durmadan 150 saat kaset dinleyebilir veya 17 saat süreyle 60 vatlık bir ampulü yanık bırakabilirsiniz.

- Çamaşırlarınızı ılık suda yıkayın ve soğuk suda durulayın. Bu uygulama %50 enerji tasarrufu sağlar. Kaynatılan çamaşırları 90 derece yerine 60 derecede, diğerlerini ise 60 derece yerine 30 derecede yıkamanız halinde bile sağlayacağınız enerji tasarrufu %8'dir.

- Buzdolabı 25 derecelik bir mutfakta, 20 derecelik bir mutfağa göre % 20 oranında daha fazla enerji tüketir.

Bunları Biliyor muydunuz?

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
17.03.2015 14:51:59
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Buzdolabındaki Kötü Kokular
Buzdolabındaki Kötü Kokular
Buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulmanın yolu Buzdolabınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun, zaman zaman hoş olmayan kokular alırsınız. Bunu önlemek için, küçük bir tabağa üç dört limon dilimi koyun ve buzdolabının en alt gözüne yerleştirin. Ancak her sabah dilimleri yenilemeyi unutmayın.
»» devamını oku »»
Ketçap Dökmenin Pratik Yolu
Ketçap Dökmenin Pratik Yolu
Ketçabın şişeden daha kolay akması için ne yapmalı Ketçap , şişeden bazen zor akar, bir-iki damla ketçabın örneğin makarnanın üstüne akması için birkaç dakika beklemek gerekir. Böyle bir durumda ketçap  şişesinin içine dibine kadar kamış daldırın. Kamışla birlikte şişenin içine giren hava, ketçabın kolaylıkla akmasını sağlamış olur.
»» devamını oku »»
Mobilyalardaki Sinek Lekelerine Pratik Çözümler
Mobilyalardaki Sinek Lekelerine Pratik Çözümler
Mobilyalardan sinek lekeleri nasıl çıkar Özellikle yaz günlerinde artan sinekler, cilalı mobilyaların üzerinde çeşitli lekelere neden olurlar. Bu lekeleri yok etmek için, tahtayı kaynatılmış kahve telvesi ile ovup, kurutun. Lekeler kolayca çıkacaktır.
»» devamını oku »»
Eşyaları Güvelerden Korumanın Püf Noktaları
Eşyaları Güvelerden Korumanın Püf Noktaları
Güvelere karşı ne yapmalı Bavullara kaldırdığınız kışlık giysileri, güvelerden korumak için , naftalinin yanı sıra, ceplerine veya kat yerlerine bir iki karanfil veya küçük kırmızı biber koymayı unutmayın. Karanfil hem güveleri giysilerden uzak tutar, hem de naftalinin kokusunu bir ölçüde azaltmış olur.
»» devamını oku »»
Abajur Temizlemenin Pratik Yolları
Abajur Temizlemenin Pratik Yolları
Abajurlar nasıl temizlenir - Abajurlarınız kirlendiyse ve hassas bir kumaştan yapıldığı için temizlemeye korkuyorsanız, şu yöntemi uygulayınız. Çok yumuşak bir fırçayı benzine batırıp, bununla kumaşa fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayın. - Hayvan tüylerini toplayan yapışkanlı ruloyu da abajurlarınızı temizlemede kullanabilirsiniz. Yapışkan ruloyu hafif hafif abajurun...
»» devamını oku »»
Her İşin Bir Kolayı Var
Her İşin Bir Kolayı Var
Sodayı soğuk ve limonlu sevenler Dilediğiniz miktarda limon suyunu bir buzdolabı poşetine doldurup (buzluk poşeti de olabilir) ağzını iyice bağlayın. Buzlukta dondurun. Sodaya istediğiniz miktarda limonsuyu buzlarından ilave edip soğuk soğuk içebilirsiniz. Plastik şişelerden huniler Aniden bir huniye ihtiyacınız oldu, ağzı dar bir şişeye su doldurmanız gerekiyor ve huni...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder