Bunları Biliyor muydunuz?

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bunları Biliyor muydunuz? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
İş yeri ve çevrenizde geri dönüşüm
- Ofislerden çıkan çöpün % 50'sinden fazlası geri dönüşebilir nitelikte kağıttır.

- Bir ton kağıt elde etmek için iki ağaç kesiliyor. 240 litre su ve 4700 kilovat saat enerji harcanıyor. Oysa kağıdın yeniden değerlendirilmesi 180 litre su ve 2750 kilovat saat enerji gerektiriyor.

- Geri dönüştürme enerji tasarrufu sağlar. Hava kirliliğini % 20, su kirliliğini % 50 azaltır.

- Bir tek meşrubat kutusunu geri dönüştürmek, bir televizyonu 3 saat çalıştırmak için yeterli enerji tasarrufu sağlamak anlamına gelir.

Doğa ve Çevrenizde neler oluyor
- Doğaya bıraktığımız plastik atıklar 450 yıl bozulmadan kalır.

- Kullandığınız pilleri doğaya bırakmayın, pillerin içinde doğaya zararlı kurşun bulunmaktadır.

- Dünyada her gün ortalama 25.000 kişi sağlıksız su kullanımı yüzünden ölmektedir.

- Bir kayın ağacı 64 kişinin günlük oksijen ihtiyacını karşılar.

- Ozon tabakasının incelmesinin baş sebebi kloroflorokarbon (cfc) adlı kimyasal maddedir. Bu madde klimalarda ve buzdolaplarında kullanılır. Atmosfere bırakılan bir tek cfc molekülü yüz yıl boyunca orada kalır ve yüz bin ozon molekülünü yok eder. Ozon tabakasındaki her % l'lik azalma cilt kanserini % 2-5 oranında artırmaktadır ve önümüzdeki yıllarda ozon tabakasının % 2-12'si yok olacaktır.

Aracınızın Çevreye Etkisi
- Benzin yandığı zaman, duman ve asit yağmuruna neden olan zararlı gazlar üretir. Bir insan günde 15 m3 hava solurken bir motorlu taşıt bu havayı 10 dakikada solunmaz kılmaktadır.

- Saatte 100 km hızdan her 10 km'lik fazla hız için arabalar yakıtın %10 daha fazlasını harcarlar. İyi ayarlanmış bir motor % 9 daha az yakıt harcar.

- Katalitik konvektörler egzoz gazındaki kirletici miktarını % 90 oranında azaltmaktadır.

- Havası normalin altında olan lastikler % 5 daha fazla yakıt harcamanıza neden olur.

- Otomobilinizi hortumla yıkarken 550 litre su harcarsınız.

Evde çevre ve doğaya destek için dikkat edilmesi gerekenler
- Stand-by'da duran bir televizyon, çalıştığı zaman harcadığı enerjinin % 10-15'ini harcar.

- Dip çapı ocakla uyumlu olmayan, dibi yuvarlak ve ateşe göre çok büyük ve küçük olan tencereler %40 enerji kaybına neden olur. Çelik tencereler emaye tencerelere göre % 35 tasarruf sağlar.

- Damlayan musluklar, ayda yaklaşık 900 litre suyun boşa gitmesine neden olur. Bu da yaklaşık 2-5 küvet su dolusu demektir.

- Akıtılan suyun her 3 dakikası 1 kilovat saat enerji demektir. 1 kilovat saat enerji ile hiç durmadan 150 saat kaset dinleyebilir veya 17 saat süreyle 60 vatlık bir ampulü yanık bırakabilirsiniz.

- Çamaşırlarınızı ılık suda yıkayın ve soğuk suda durulayın. Bu uygulama %50 enerji tasarrufu sağlar. Kaynatılan çamaşırları 90 derece yerine 60 derecede, diğerlerini ise 60 derece yerine 30 derecede yıkamanız halinde bile sağlayacağınız enerji tasarrufu %8'dir.

- Buzdolabı 25 derecelik bir mutfakta, 20 derecelik bir mutfağa göre % 20 oranında daha fazla enerji tüketir.

Bunları Biliyor muydunuz?

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
17.03.2015 14:51:59
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Evde Klozet Tıkandı Ne Yapmalıyım
Evde Klozet Tıkandı Ne Yapmalıyım
Evde klozet tıkanıklığına hızlı ve kesin çözüm "Tuvaletlerin tıkanması" ve taşması herkesin korkulu rüyasıdır. Özellikle bayanların hiç beklenmedik zamanlarda taşan tuvaletler, kabusları gibi olmuştur diyebilirim.  "Klozetlerin tıkanması" bir çok nedenden olabilir. İçerisine farklı cisimlerin atılması, kolonyalı mendil, plastik cisimler, kağıt gibi veya çocukların bilmeden...
»» devamını oku »»
Yün Kazakları Yumuşak Tutmanın Pratik Yolu
Yün Kazakları Yumuşak Tutmanın Pratik Yolu
Angora kazakların yumuşak kalması için ne yapmalı? Kolayı var! Angora kazak aldığınız zaman bu kazağın yumuşaklığını koruması için giymeden önce şampuanla ve fazla köpürtmeden yıkayın. Sonra da bunu 20 dakika kadar buzdolabının içinde bırakın. Buzdolabından çıkan bu kazağın sıcakta tüyleri yeniden kabarır. Ve çok güzel durur. Zamanla yün kazakların tüyleri birbirine girer ve...
»» devamını oku »»
Pas Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu
Pas Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu
Çamaşırlarda oluşan pas lekeleri nasıl çıkar? Çamaşırlarınızda pas lekesi gördüğünüzde çıkmaz diye üzülmeyin. İlk yapacağınız, iş, tuza bastırılmış bir dilim limon ile lekeyi ovmaktır. Ovduktan sonra kuruyan yer yıkandığında lekenin hiç bir iz bırakmadan çıktığını göreceksiniz.
»» devamını oku »»
Duvara Çivi Nasıl Çakılır
Duvara Çivi Nasıl Çakılır
Duvara çivi çakmanın kolay yolu Eğer eşiniz ya da evde becerikli birisi yoksa ve siz tahtaya çivi çakmak zorunda kaldıysanız, size çok pratik bir yol öneririz. Böylece size güç gelebilecek bu işi halletmiş olursunuz. Çünkü tahtaya çivi çakarken , çakan kişi tecrübeli değilse çivi sağa sola kayabilir. Bu arada parmağınıza çekiç inebilir. Onun için önce çiviyi önce bir parça...
»» devamını oku »»
Kireç Lekelerinden Kurtulmanın Pratik Yolu
Kireç Lekelerinden Kurtulmanın Pratik Yolu
Kireç lekelerinden kurtulmak için pratik çözümler - Eğer lavabonuzda çirkin kireç lekeleri oluşuyorsa, yarım limonla hızlı şekilde ovmayı deneyin.  Sonra su ile çalkalayın ve kuru bir bezle kurulayın.  - Su koyup kaynattığınız kapların iç kısımları zamanla kireçle kaplanır. Sivri uçlu bir bıçakla ne kadar kazırsanız kazıyın, bu kireç tabakasını tam olarak çıkartmanız mümkün...
»» devamını oku »»
Ütünün Altına Yapışan Kola Nasıl Çıkar
Ütünün Altına Yapışan Kola Nasıl Çıkar
Ütünün altına yapışan kolayı çıkartmanın püf noktası Ev hanımı evde ütü yaparken bazen can sıkıcı durumlarla karşılaşabilir. Can sıkan durumlardan biri de kolalı çamaşırı ütülerken ortaya çıkar. Eğer ütü yaparken kolalı çamaşırın kolası ütünün altına yapışırsa hiç canınızı sıkmayın. Biraz sofra tuzu. Kolayı ütünün altından çıkarmanın bir yolu vardır. Bunun için bir kağıda...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder