Evde Kuru Fasulye Yapımı

Kadınlar için SEBZE YEMEKLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Kuru Fasulye Yapımı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SEBZE YEMEKLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Ev yapımı kuru fasulye tarifi
Kuru fasulye yemeğini sevmeyeniniz yoktur sanırım. Sıcak sıcak dumanı tüten, üzerinde acı pul biberli, yanında kırılmış kuru soğan ve pilav ile herkesin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Oldukça eski bir tarihi olan kuru fasulye, yöreden yöreye farklılıklar gösterir. Her yörenin nerede ise kendine has kuru fasulyesi olduğu gibi, bu farklı kuru fasulyelerin de, oldukça farklı pişirme şekilleri vardır. 

Yemek yapma işi zaman içerisinde iyice öğrenilen ve bu öğretiye özgün tatların katılmasına neden olan bir durumdur. Kendi damak tadınıza göre yemek yapmak, aslında olan yemeği özgünleştirmektir. Bende bu defa kuru fasulye yaptım ve biraz benden, biraz göreneklerden ekleyerek, oldukça lezzetli bir tat ortaya çıkarttığımı düşünüyorum.

Ev yapımı kuru fasulye tarifi

Kuru fasulye yapımı için gerekli malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
3 orta boy kuru soğan
2 yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı domates suyu
3, 4 yemek kaşığı acı zeytinyağı 
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon

Not: Zeytinyağının acı ve kırmızı olması için, bir kavanoz veya şişenin içerisine koyduğunuz 3-4 yemek kaşığı kadar pul biberin üzerini, zeytinyağı ile doldurup, bir hafta, 10 gün kadar karanlık bir yerde bekletin. Daha sonra kızaran ve acı tadı alan zeytinyağını, temiz bir şişeye süzün ve yemeklerinizde, salatalarınızda kullanın. Kavanozdaki biberin üzerine gene zeytinyağı ilave ederek aynı işlemi tekrarlayın.

Ev yapımı yöresel kuru fasulyenin yapımı
- Akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeleri yıkayıp, pişireceğiniz tencerenin içerisine koyun. Üzerine 2-3 su bardağı su ilave edip, ocağın altını yakın ve kaynamaya bırakın. 

- Blenderin içerisine soğan ve yeşil sivri biberleri koyup kıyın. Kıydığınız soğan ve biber karışımını sosunu yapacağınız tavanın içerisine alın.

- Tavaya aldığınız biberli soğan harcının üzerine, salçayı, zeytinyağını, karabiber, tuz ve kimyonu ilave edip ocağa koyun ve altını yakın. Soğanlar ve salça iyice öldükten sonra, içine domates sosunu da ilave edip, 2-3 dk da o şekilde pişirin.

- Soğan harcı domates sosu ile de bir süre piştikten sonra altını kapatıp, hiç zaman kaybetmeden başka bir tencerede kaynamakta olan fasulyelerin üzerine ilave edin.

- Sosu ilave ettikten sonra, tahta kaşık ile bir iki karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ara ara kontrol ederek, kısık ateşte, fasulyeler pişene kadar kaynatmaya devam edin.

- Piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine arzu ederseniz pul biber ilave ederek servis yapın.

Afiyet olsun, kolay gelsin.

Yapan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
24.04.2015 19:44:08
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Biberli Patates Tava
Biberli Patates Tava
Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 15 dakika 4 kişilik Biberli patates tava için gerekli malzemeler 500 gr taze patates 2 soğan 6 tatlı sivri biber 45 gr margarin 1 kahve fincanı sıcak su 3-4 dal maydanoz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Tuz Biberli patates tava tarifi - Patatesleri kabuğu ile yıkayıp kurulayın ve elma gibi dilimleyin. Biberleri yıkayıp kağıt havlu...
»» devamını oku »»
Enginarlı Patates Tava
Enginarlı Patates Tava
Enginarlı patates tava için gerekli malzemeler 1 kg patates 8 adet küçük boy taze enginar 3 çorba kaşığı limon suyu 3 diş sarımsak 3 adet soğan 1 demet roka 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı sirke Tuz Karabiber Enginarlı patates tava yapımı - Patatesleri tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün.  - Kabuklarını soyup, ılınınca buzdolabına...
»» devamını oku »»
Patlıcan Kuleleri
Patlıcan Kuleleri
Hazırlama süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 5 dakika 4 kişilik Patlıcan kuleleri için gerekli malzemeler 3 bostan patlıcanı 1 çorba kasesi un Kızartmak için sıvı yağ 6 patates 2-3 taze soğan 3 dal dereotu 4 yeşil zeytin 4 çorba kaşığı krem peynir 1 çorba kaşığı zeytin yağı Tuz, karabiber Domates sosu için gerekli malzemeler 1 çorba kasığı zeytin yağı 3 domates 3 diş sarımsak...
»» devamını oku »»
Zeytin Yağlı Bezelyeli Enginar
Zeytin Yağlı Bezelyeli Enginar
Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 20 dakika 4 kişilik Zeytinyağlı bezelyeli enginar için gerekli malzemeler 4 iri enginar 1,5 Limonun suyu 300 gr bezelye 4 taze soğan 6-7 arpacık soğan 3-4 dal dereotu 1.5 çay bardağı zeytin yağı 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz Süslemek için Küçük küpler halinde doğranmış havuç Zeytinyağlı bezelyeli enginar tarifi -...
»» devamını oku »»
Bezelyenin Kalori Değeri ve Vitaminleri
Bezelyenin Kalori Değeri ve Vitaminleri
Bezelyede hangi vitaminler vardır ve neye iyi gelir? Nisan ve Haziran ayları arasında toplanan bezelye , baklagiller ailesinden önemli bir besindir. Protein ve nişasta bakımından zengin oluşuyla yüksek besin değerine sahiptir. B1, B3, C ve E vitamini, potasyum, demir, fosfor ve folik asit de içerir. Bileşiminde bol şeker ve bazı madensel tuzlar da vardır. Bu yüzden "bitkisel...
»» devamını oku »»
Yumurtalı Peynirli Domates Dolması
Yumurtalı Peynirli Domates Dolması
Yumurtalı-peynirli domates dolması tarifi Yumurtalı-peynirli domates dolması için gerekli malzemeler 5 büyük domates 5 yumurta 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir rendesi Tuz, karabiber Maydanoz Yumurtalı-peynirli domates dolmasının yapımı - Domatesleri üstten kapak gibi bir parça kesip içlerini delmeden kaşıkla biraz oyunuz.  - Yumurtaları bir kaseye kırıp, tuzu,...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder