Sıcak Şarap ve Marsala Sosu

Kadınlar için YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Sıcak Şarap ve Marsala Sosu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Safran nedir? Niçin pahalıdır?
Safran baharda çiçek açan bir bitkinin stigmalarından (çiçek başlarından) elde edilir. 500 gram safran için 80 bin çiçek gereklidir; bu yüzden de dünyanın en pahalı baharatıdır. Tatlı buruk bir tadı olan safran kullanıldığı yiyeceklere yoğun san bir renk verir. Safranı toz veya küçük lifler halinde satın almak mümkündür.

Köfte için bayat ekmeği küflenmeden saklayabilir miyim?
Köfte yapımında kullanacağınız bayat ekmekleri her zaman elinizin altında bulundurmak mümkün. Bayat ekmek içlerini ufak parçalara bölün. Mutfak robotunda iyice ufalayın. Derin dondurucuda dilediğiniz kadar saklayın.

Çikolatalı pastam için Marsala sosu hazırlamak istedim, ama "Marsala" bulamadım. Başka bir şey kullanmam mümkün mü?
Marsala, tatlı kırmızı bir şaraptır; aynı tatta olmasa da vişne likörü ve şeker veya vermut gibi hafif tatlı bir içki kullanılabilir.

Yaş maya ile kuru maya arasındaki kullanım farkı nedir?
Yaş maya tamamı ile aktif bir mayadır. Kuru mayayı ise aktif hale getirmek için şeker ve sütle temas ettirerek çözmek gerekir. Yaş maya kuru mayaya göre daha çabuk netice verir ve kendine has özel bir lezzeti vardır. Mayanın içinde eritildiği süte çok az şeker koymak gerekir. Şeker ile beslenen maya hücreleri undaki glikoza daha az ihtiyaç duyacak, bu da hamurun daha yavaş kabarmasına yol açacaktır. Ancak şeker, maya hücrelerini hızla besleyerek sayılarının çabuk artmasını, böylece hamurun istenildiği gibi kabarmasını mümkün kılar.

Öğütülmüş badem ve pudra şekeri ile badem ezmesi nasıl yapılır?
Badem ezmesi hazırlamak için 50 gram öğütülmüş badem ve 50 gram pudra şekerini blender'da macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Eğer daha fazla yapıp saklamak isterseniz, oranı değiştirmeden bu miktarları artırabilirsiniz.

Sıcak şarap nasıl yapılır?
Kış gecelerinin aromalı içkisi sıcak şarabı hazırlamak için kırmızı veya beyaz şarabı, tarçın, şeker, portakal veya limon kabuğu, karanfil, kuru üzüm ile kaynama noktasına gelmeyecek kadar ısıtmanız yeterli.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.05.2015 16:33:26
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Kekin Altını Yakmamak İçin Ne Yapmalı
Kekin Altını Yakmamak İçin Ne Yapmalı
Kekin altını yakmamanın püf noktası Bir çoğunuz canınız istediğinde veya misafiriniz geldiğinde evinizde kek yaparsınız. Fakat evinizde yaptığınız kek istediğiniz gibi kabarsa da, tadı çok iyi olsa da, kalıptan çıkardığınızda dibinin karardığını görürsünüz. Böyle olunca kekin yanık bir tadı olur. Eğer keki kalıba koymadan önce kabın dibine ince bir tabaka süt dökerseniz,...
»» devamını oku »»
Domates Nasıl Saklanır
Domates Nasıl Saklanır
Domatesleri uzun süre saklamanın pratik yolu Domatesler hiçbir zaman birbirine değecek şekilde yan yana tutulmamalıdır. Çünkü böyle yapıldığı zaman biri bozuksa ötekilerini de bozup çürütecektir. Mümkün olduğu kadar onları birbirinden ayrı saklayın. Hatta, kullanmadığınız yumurta kartonlarını domatesleri saklamak için kullanabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Elma ve Benzer Meyveler Kararmasın Diye Ne Yapmalı
Elma ve Benzer Meyveler Kararmasın Diye Ne Yapmalı
Elmaların ve benzer meyvelerin kararmaması için pratik bilgiler Elmalı turta veya tart yapacağınız zaman, elmaların kararmasını önlemek için bunları önceden bir süre limonlu suyun içine bırakın. Böylece elma benzeri meyvelerin kararmalarını önleyebilirsiniz . Eğer bu limon suyuna biraz da tarçın ilave ederseniz, elmalı tartınız daha da lezzetli olur. Kullanacağınız meyveleri...
»» devamını oku »»
Çorbalarda ki Sosların Kesilmemesi İçin Püf Noktalar
Çorbalarda ki Sosların Kesilmemesi İçin Püf Noktalar
Çorbalara konulan terbiyenin kesilmemesi için ne yapmalı - Yumurta, limon ya da krema ile hazırlanan terbiye bazı çorba ve soslara lezzet katar. Ancak, yemeğe ilave edilirken dikkat edilmezse kötü sonuç verebilir. Yumurtanın ve kremanın kesilmesini önlemek için çorbanın biraz ılınmasını bekleyin. Terbiye malzemesini ılık çorbaya azar azar katarak karıştırın. Terbiyesini...
»» devamını oku »»
Aynı Anda Patates Haşlamanın Pratik Yolu
Aynı Anda Patates Haşlamanın Pratik Yolu
Haşlanan patateslerin hepsi nasıl aynı anda pişirilir? Siz de bilirsiniz, patateslerden bazıları kısa bir sürede haşlanır. Bazısının haşlanması için daha uzun bir süre gereklidir.  Ama eğer haşlayacağınız patateslerin aynı büyüklükte olmasına dikkat ve özen gösterirseniz bu sorununuzun ortadan kalktığını göreceksiniz. Acil patates haşlaması ihtiyaç oldu ve ne yapacağınızı...
»» devamını oku »»
Mutfak Bilgileri
Mutfak Bilgileri
Dibi tutan yemekler için ne yapmalı? "Yemeğinizin dibi mi tuttu?" Hemen lavabonun içini buz gibi suyla doldurun. Sıcak tencereyi, kapağını açmadan suya oturtup, 15 dakika bekletin. Yemeği temiz bir kaba alın. Soğuk şok hem tadını düzeltecek hem de yanmış kısmın tencerede kalmasını sağlayacaktır. Bitkinlik ve yorgunluğun çözümü, bitkisel yağlar Sürekli bitkin, yorgun, hassas...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder