Tavuk Etini Lezzetlendirmek

Kadınlar için YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Tavuk Etini Lezzetlendirmek hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Tavuk etini lezzetlendirmek için ne yapmalı?

Tavuğu kızartmadan, haşlamadan ya da ızgara yapmadan limon suyu ile ovun. Buzdolabına koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün pişirdiğinizde etinin çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ayrıca, tavuk pişirirken ince kıyılmış dereotu, maydanoz gibi taze otları derisinin altına yerleştirirseniz, bitkiler yanıp kavrulmadan lezzetli bir kızartma elde etmiş olursunuz.

- "Izgara yapacağınız tavuğun daha lezzetli olması için" en az iki üç saat öncesinde istediğiniz baharatlar ile harmanlarsanız ve buzdolabında bekletirseniz, baharatları içerisine emeceğinden çok daha lezzetli bir tavuk yaparsanız.

- Kızartacağınız tavukların daha lezzetli olması ve yağ çekmemesi için yıkayıp kuruttunuz tavukları, kızartma öncesi bir miktar haşlarsanız, tavukların yağ çekmesini önlediğiniz gibi haşladığınız tavuk suyunu da ayrıca kullanabilirsiniz.

- Tavukların haşlamada daha lezzetli olması ve tavuk kokusunun kaybolması için, haşlayacağınız suyun içerisine, limon kabuğu, defne yaprağı, bir iki tane karanfil, bir miktar kimyon, karabiber, pul biber ve istediğiniz diğer baharatlardan katarak daha "lezzetli tavuk" elde ettiğiniz gibi, gayet vitaminli bir tavuk suyu da olur.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
21.12.2014 09:02:36
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Kaynayan Sütün Taşmaması İçin Ne Yapmalı
Kaynayan Sütün Taşmaması İçin Ne Yapmalı
Kaynayan sütün taşmaması için ne yapmalı? Sütü kaynatırken çok ender olarak taşmaz. Çoğu kez taşar. Çünkü hemen hiç kimse sütün kaynamasını ocağın başında beklemez. Bunu önlemek için de en iyi çare şudur. Sütü kaynattığınız kabın etrafına tereyağı sürün, süt taşarken tereyağı bunu tekrar aşağı kaydırır ve siz de bu dertten kurtulmuş olursunuz.
»» devamını oku »»
Hayvansal Yağlar
Hayvansal Yağlar
Hayvansal yağ alırken nelere dikkat etmeli ve hangileri tercih edilmeli? Eritilmiş Urfa yöresi yağları ve eritilmemiş Karadeniz yöresi yağları olarak iki cinstir.  Urfa yöresi yağları   hangileridir: Urfa, Siverek, Diyarbakır yöresi ve Kars yağlarıdır. Bunlardan Urfa, Siverek, Diyarbakır yöresi olan beyaz renkteki bu yağlar koyun sütünden imal edilmektedirler. Ağırca, fakat...
»» devamını oku »»
Ekmeğin Uzun Süre Küflenmeden Saklanması
Ekmeğin Uzun Süre Küflenmeden Saklanması
Ekmeğin küflenmemesi için ne yapmalı? Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarız. Ancak, buna rağmen ekmeğin küflendiği çok olur. Bunu önlemek için de yapılacak en iyi şey tuza başvurmaktır. Bundan böyle ekmek kutunuza artan ekmeğinizi koyarken ufak bir kabın içinde tuz koymayı da ihmal etmeyin. Bunun yararım göreceğinizden emin olabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Zeytinyağı Daha Lezzetli Nasıl Kullanılır
Zeytinyağı Daha Lezzetli Nasıl Kullanılır
Zeytinyağı ile yemekler nasıl daha lezzetli olur? Zeytinyağlı yemekler çok tuz kaldırmaz. Onun için diğer yemeklere oranla daha az tuz koymalısınız. Zeytinyağlılara pişerken biraz şeker katmak esastır. Zeytinyağlı dolmalar yapılırken, pirinç, fıstık ve baharatla kavrulduktan sonra tencerenin kapağını hemen kapatıp 5-10 dakika bekleyin. Böylece demlenen pirincin içine baharat...
»» devamını oku »»
Çileğin Faydaları ve Vitamin Deposu
Çileğin Faydaları ve Vitamin Deposu
En lezzetli çilek türü ve çilekte bulunan vitaminler Çilek, hoş kokusu ve hafif tadıyla bahar aylarının tazeliğini ferahlığını sunan bir meyve. Ama ne yazık ki çok nazik ve fazla dayanmıyor. Gelin biz de bu ay çileğin  bolluğundan ve tazeliğinden yararlanalım. Orta çağ'da Romalılar tarafından çok sevilen ve hatta ilaç niyetine de kullanılan çilek , kimyagerler tarafından...
»» devamını oku »»
Yemeğin Fazla Yağını Almanın Pratik Yolu
Yemeğin Fazla Yağını Almanın Pratik Yolu
Yemeğe fazla yağ kattıysanız ne yapmalısınız? İnsan zaman zaman dalgın olup ölçülerini kaçırır. Örneğin pilav yaparken yağını fazla kaçırdığınız olur. Ama üzülmeyin. Pilavınız piştikten sonra, kalan fazla yağını, pilavın üzerine bir iki dilim bayat ekmek koyarak alabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapadıktan sonra bayat ekmek dilimleri buharla birlikte fazla yağı emecektir....
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder