Köftenin Lezzetini Arttırmanın Pratik Yolu

Kadınlar için YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Köftenin Lezzetini Arttırmanın Pratik Yolu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Köftelerin daha lezzetli olması için ne yapmalı?
- Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız şu yolu deneyiniz: Köfte içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın. Bunun yerine eğer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kılacaktır.

- Ekmek kullanmak istemediğiniz zaman veya hazırda bayat ekmeğiniz olmadığında, galeta ununu da ekmek yerine kullanabilirsiniz. 

- Galeta unu da elinizin altında yoksa, o zaman çocuklarınızın sabah kahvaltılarında yedikleri mısır gevreğini, blenderden geçirip, un haline getirerek köftenize katabilirsiniz.

- Hiç birisini bulamıyorsanız, içine sadece soğan, maydonoz ve baharatları katarak da çok lezzetli köfteler elde edebilirsiniz.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
20.04.2015 19:33:41
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Pastaların Üzerine Konulan Meyvelerin Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Pastaların Üzerine Konulan Meyvelerin Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Pastaların üzerine konulan meyvelerin kararmaması  Jölesiz pastaların üzerinde kullanılan özellikle muz, elma, armut gibi meyveler çok kısa sürede kararmaya başlarlar.  Kararmış meyveler hem görsel olarak kötü dururken, hem de pastaların tadını bozarlar. - Doğradığınız meyveleri pastanın üzerine dizmeden önce limonlu suya batırırsanız kararmalarını önlemiş olursunuz. -...
»» devamını oku »»
Yemek Nasıl Karıştırılmalı
Yemek Nasıl Karıştırılmalı
Yemek karıştırırken neye dikkat etmeli? Yemekleri karıştırırken hangi kaşıkla olursa olsun karıştırırız. Oysa, karıştırmamamız gerekir. Bunun için en iyisi tahta veya plastik kaşıklardır. Çünkü, metal kaşıklar, bazı yemekler için kimyasal tepki göstereceğinden renkleri bozulur, piştikleri zamanki renklerini kaybederler.
»» devamını oku »»
Yapışan Kağıdı Çıkartmanın Pratik Yolu
Yapışan Kağıdı Çıkartmanın Pratik Yolu
Buzluktan çıkan kıymaya yapışan kağıdı nasıl çıkartılır? Buzluktan çıkarılan kıyma , genellikle kağıdına yapışır. Kağıdı zorlamadan çıkarmanın da bir formülü var. Kağıda sarılı olan kıymayı, kısa bir süre soğuk suyun altında tutun. Kağıt yırtılınca da kıymayı böylece bir naylon torbaya koyun. Kıyma biraz ısınınca kağıt çıkacaktır.
»» devamını oku »»
Yemeğin Fazla Yağını Almanın Pratik Yolu
Yemeğin Fazla Yağını Almanın Pratik Yolu
Yemeğe fazla yağ kattıysanız ne yapmalısınız? İnsan zaman zaman dalgın olup ölçülerini kaçırır. Örneğin pilav yaparken yağını fazla kaçırdığınız olur. Ama üzülmeyin. Pilavınız piştikten sonra, kalan fazla yağını, pilavın üzerine bir iki dilim bayat ekmek koyarak alabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapadıktan sonra bayat ekmek dilimleri buharla birlikte fazla yağı emecektir....
»» devamını oku »»
Ekmeğin Taze Kalması İçin Ne Yapmalı
Ekmeğin Taze Kalması İçin Ne Yapmalı
Fazla ekmek aldıysanız nasıl taze kalmasını sağlarsınız? Çavdar ya da kepek ekmeği aldığınız zaman bunu paketinden çıkartmayıp kullanacağınız kadarını aldıktan sonra sıkıca ağzını kapatın. Birkaç gün tazeliğini korur. Beyaz ekmeği ise tazeyken bir torba içinde buzluğa koyun. Ekmeği yemeden yarım saat önce buzluktan çıkarın. Tazeliğini ilk aldığınız, günkü gibi koruduğunu...
»» devamını oku »»
Köftenin Lezzetini Arttırmanın Pratik Yolu
Köftenin Lezzetini Arttırmanın Pratik Yolu
Köftelerin daha lezzetli olması için ne yapmalı? - Yapacağınız köftenin daha lezzetli olmasını istiyorsanız şu yolu deneyiniz: Köfte içine katacağınız bayatlamış ekmeği yumuşatmak için suda ıslatmayın. Bunun yerine eğer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kılacaktır. - Ekmek kullanmak istemediğiniz zaman veya...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder