Vücut Tüyü Alımında Püf Noktalar

Kadınlar için KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Vücut Tüyü Alımında Püf Noktalar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Vücut tüylerinin uzun süre çıkmaması ve bacakların daha pürüzsüz olması için evde tüy nasıl alınmalı
Vücudumuzda bulunan tüylerin bir kısmı bizi oldukça zorlar. Özellikle yaz aylarında bayanların vücut tüyleri ile başı oldukça sıkıntıdadır. Sık sık alınması gereken ve bazen aldıktan sonra çıkarken batık çıkan bu tüyler, yer yer batık çıkmalarından dolayı hoş olmayan görüntü oluşturur. 

Batık kıl sorununa çözüm bulmak, vücut yapısına ve çıkan kılın yapısına göre farklıdır. Bazı kişilerde kıl yapısı çok kalın olurken bazı kişilerde oldukça incedir. Kalın kıl köklerine sahip olan bayanların sıkıntısı diğerlerine göre çok daha fazladır. Bu tarz kıl köklerine sahip olanların bacakları sürekli sanki yeni alınmış gibi, gözenek gözenek yani, her bir kıl kökü belirgin şekilde olur. Bu görüntüde doğal olarak çoğu bayanı rahatsız eder. En fazla batık kıl sorunu da gene kalın kıl köklerine sahip kişilerde görünür.

Bu durum tamamen yapısal olup, herhangi bir şey ile bu durumu değiştirmek pek mümkün değildir. Batık kıl sorunundan kurtulmak için ve daha güzel bir görünüme kavuşmak için günümüzde bir çok çözüm bulunmaktadır. Bunların en bilinenleri lazer epilasyon ve iğneli epilasyondur. Kıl köklerine lazer veya iğne ile uygulanan bakım sonrası, kalıcı olarak sonuç alındığı gibi, görsel olarak da oldukça pürüzsüz bir görünüm oluşmaktadır. Tabi epilasyon yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler vardır. En belli başlısı yazın değil, kış aylarında bu uygulamaları yaptırmalı ve güvenilir yerlerde yaptırmaya özen gösterilmelidir.

Bunların dışında evde kendi imkanlarınız ile yapacağınız bazı çözümlerde mevcut. Evde tüylerinizi alırken uygulayacağınız yöntemler tabi kalıcı sonuç vermeyecektir ama tüylerinizin daha uzun sürede çıkmasını ve kıl köklerindeki batıkların yok olmasını sağlayacaktır. Kendi uyguladığım ve her zaman olumlu sonuç aldığım yöntemleri sizler ile paylaşmak istedim.

- Tüylerinizi her zaman yönleri doğrultusuna almaya dikkat edin. Ters yönde almanız tüylerin kırılmalarına ve bu da tüy batıklarına neden olur.

- Tüylerinizi almadan önce mutlaka ama mutlaka banyo yapın ve mümkünse banyoda kese kullanın. Kese batık tüyleri çıkartırken, banyo yapmak da gözenekleri açacağı ve tüy köklerini yumuşatacağından dolayı, tüylerin köklerinden çok daha rahat bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır.

- Yukarıda da yazdığım gibi her banyoda mutlaka kese kullanmaya özen gösterin. Ancak sık sık kullanırken çok bastırmayıp, yüzeysel olarak uygulayın. Sık ve bastırarak uygularsanız, derinizin tahriş olmasına neden olursunuz. Amaç yeni çıkan tüylerin batık olmaması ve batık tüylerinde düzelmesi.

- Özellikle bacaklarda mümkün olduğunca iğne veya benzeri bir şey kullanmamaya çalışın. İğne bacaklarda minik yaralara ve sonrasında da yerinde iz kalmasına neden olur. Bu durum tenden tene farklılık gösterebilir.

- Cımbız kullanmanız gerektiği zaman, mümkün olduğunca tüyleri köklerinden çekmeye dikkat edin.

- Tüyleri alırken bir miktar uzamasını bekleyin. Çok kısa olan tüyleri almak zor olduğu gibi genelde uçlarından kopup, köklerini içeride bırakırlar. Bu da nokta nokta siyahlı bir görünüm oluşmasına neden olur.

Benim uyguladığım, dikkat ettiğim ve aktarabileceğim noktalar şimdilik bunlar.

Uygulayan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
14.06.2015 22:02:20
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Göz Altı Morlukları ve Torbalarına Pratik Çözümler
Göz Altı Morlukları ve Torbalarına Pratik Çözümler
Göz bakımı Gözlerimiz sabah uyandıktan sonra, gece yatıncaya kadar vücudumuzun en çok çalışan ve yorulan organlarından birisidir. Gün başından bitimine kadar yorulan gözler, bu yorgunluklarını farklı şekillerde ortaya çıkartırlar.  Yorgun göz belirtileri Göz altlarında şişlikler Göz altlarında morluklar Göz altı damarlarında belirginleşme Göz kapaklarında düşme Gözün birinin...
»» devamını oku »»
Göz Altı Morlukları için Evde Maske Tarifi
Göz Altı Morlukları için Evde Maske Tarifi
Göz Bakımı  1 ampul E vitamini 1-2 damla limon suyu 1-2 damla kayısı yağı 1 çay kaşığı arı sütü Göz bakımı maskesi yapımı Malzemeler karıştırılıp akşamları masaj yaparak göz çevresine uygulanır. 15 dakika sonra nemli bir pamuk yardımı ile kalan yağlar ciltten arındırılır. Bu bakım kış aylarında haftada 2 kere, yaz aylarında da ayda 2 kere uygulanabilir. Göz altlarında morluk...
»» devamını oku »»
Ev Yapımı Kozmetikler Nerede Saklanmalı
Ev Yapımı Kozmetikler Nerede Saklanmalı
Kozmetikleri saklamak  Şişeler (150 ml'den 500 ml'ye kadar): Cam veya plastik kullanın. Şişeler büzücüler ve toniklerden şampuan ve ağız yıkama sularına kadar sıvı olan her şeyi saklamak için iyidirler. Eğer kozmetik uzun süre parlak ışığa maruz kalacaksa, kahverengi, yeşil veya mavi cam kullanılmasını tavsiye edilir.  Koyu canı bitkilerdeki uçucu yağların korunmasına yardım...
»» devamını oku »»
Kozmetik Cilde Nasıl ve Neyle Uygulanmalı
Kozmetik Cilde Nasıl ve Neyle Uygulanmalı
Kumaşlar: Öncelikle yüzden aşırı ter ve yağı uzaklaştırmak için ve dudak rujunu uzaklaştırmak için kullanılır. Sadece %I00 pamuk, kokusuz, beyaz kumaşları kullanın. Boyalar ve deodorantlar hassas, ciltleri tahriş edebilir. Pamuk: Bunlar yağ ile ıslatıp inatçı göz makyajlarını silmek, büzücü veya tonik uygulamak veya bir temizleyici ile ıslatılıp yüz ve boynu temizlemek için...
»» devamını oku »»
Çabuk Kırılan Tırnaklara Ne Yapmalı
Çabuk Kırılan Tırnaklara Ne Yapmalı
Kırılan tırnaklara ne yapmalı? Tırnaklarınız çok kırılıyorsa , o zaman vücudunuzda vitamin eksikliği var demektir, özellikle bilinçsiz bir halde rejim yaptığınız takdirde vücudunuzda vitamin daha da azalacaktır. Rejim yaptığınız süre içinde her sabah içinde bir çok vitamin bulunan gıdalardan, meyvelerden almalısınız. Bu vitaminler sayesinde tırnaklarınız da beslenecek ve...
»» devamını oku »»
Selülit Gideren ve Ödem Attıran Tarif
Selülit Gideren ve Ödem Attıran Tarif
Menopoz Çayı 1 kase civan perçemi 2 yemek kaşığı anason 1 kase ada çayı 3 adet kuru incir Menopoz çayı yapımı Tüm malzemeler olabildiğince küçük parçalara ayrılır. Cam bir kavanoz içine koyulup karıştırılır. Her gün 2 yemek kaşığı, 1/2 litre suda 5 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra gün içinde tüketilir. Yüzdeki ödemi attıran kabak maskesi 1 adet haşlanmış kabak 2 çay...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder