Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır

Kadınlar için Örgü bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Örgü kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Düz renk penye süsleme
Pazardan beş liraya aldığım XL beden gri ve tek renk penyeyi, bir süre bekledikten sonra süslemeye karar verdim. Kafamda nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Sadece belirgin olan, baykuş yapmak istediğimdi. Penyeyi ve elimin altında ve kolayda olan malzemeleri salonun ortasına döktüm. Ufak bir göz gezdirmeden sonra kafamda yavaş yavaş şekillenen resmi, penyenin üzerine aktarmak üzere harekete geçtim. İşe başladıktan sonra, yaptıkça aklıma gelen şekilleri bir bir oluşturmaya başladım. 

Sizlerde benim yaptığım gibi giydiğiniz ya da çok sade bulup bir kenarda beklettiğiniz penyeleri, süsleyerek hareketlendirebilir, farklı bir tasarım ortaya çıkartabilirsiniz. Nasıl yaptığımı resimler ile göstermeye çalıştım ve yazılı olarak da anlatmaya gelirsem.

Penye süsleme için gerekli malzemeler
- Düz renk ve desensiz penye bluz
- Makas
- Renkli yumak ipleri
- Yumak iplerine uygun numarada tığ
- Farklı desenlerde kumaşlar
- Kullanmadığınız dantel parçaları
- Dikiş iğnesi ve dikiş makinesi

Düz renk penye bluz nasıl süslenir
İlk olarak penye bluzun üzerine yapmak istediğiniz ana figürü belirleyin. Benim resimlerde de görüldüğü gibi baykuş. Belirlediğiniz figür için, kullanacağınız kumaşları belirleyin ve kumaşın tersine figürünüzü çizin. Makas ile keserek, penye bluzun neresine yerleştirmek istiyorsanız, o kısma koyup toplu iğneler ile tutturun. Buradan sonrasını baykuş üzerinden anlatmaya devam edeceğim.

Toplu iğneler ile tutturduğum baykuşun kenarlarından dikiş iğnesi dikerek penye bluza tutturdum. Baykuşun göbek kısmına gelecek rengi de toplu iğne ile tutturup, makineden geçtim. Baykuşun ana zemini hazır. Gözleri için kullanmadığım dantel parçalarını elimde dikiş iğnesi ile diktim. Burnu için, bir parçayı, köşe çevirip, sonra kesip, gözlerin hemen altına yerleştirip, makinede diktim. Göğüs çevresinin daha şık durması için, yeşil fistoyu elimde çepeçevre diktim. Boyun ayrımı için kurdeleden, kurdele yapıp elimde diktim. Ayakları için kot kumaşın arka kısmına, parmakların şeklini çizdim ve kesip, makinede gövdenin altına sabitledim. Son olarak bir dala konmuş izlenimi vermek için de, kahve rengi, dantelin sadece kenar kısmını, baykuşun ayaklarının altına yerleştirip, makinede diktim. Baykuş ile olan işimiz bu aşamada bitiyor. Sonraki aşamalara gelince.

Dal olarak kullandığım dantelin diğer uç kısmını da yaka kenarına ve göğüs üzerine yerleştirip, sabitledim. Elimde olan hazır çiçekli parçaların, çiçeklerinden keserek, dantel parçalarına diktim. 

Yakanın biraz daha derli toplu durması için, yumak ipleri ile, zincir çek bat yaptım. Bu işlemi üç farklı renk ile yaparak yaka örgüsünü bitirdim. Yakanın ön kısmında yaptığım bir hatadan, makas kaçırdığım yeri kapatmak için, gene kullanmadığım dantel parçasını oraya sabitledim. Bu şekilde hem hatayı gizledim, hem daha hoş bir hava kazandırdım penyeye. 

Yumak iplerinden istediğim renkleri, iğneye takıp, yakanın belli noktalarına üç defa düğüm yaparak renklendirdim. Aynı zamanda penyenin fitilli olmasından faydalanıp, gene yumak iplerinden şeritler yaptım. Ve bütünlüğü sağlaması için, dantelin üzerine de ufak tefek dokunuşlar ekledim.

Son olarak, penye bluzun yanlarına kot parçaları kesip diktim. İçerisinden baykuşu yaptığım parçadan diktiğim uzun biyeleri geçirip, bağladım. Bağlamak ya da serbest bırakmak size kalmış.

Bu tarz düz renk penyelerin üzerinde farklı tasarımlar yapmak mümkün. Bu da hepinizin hayal gücüne kalıyor.

Yapan, yazan ve aktaran: enpratikkadin

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
30.06.2015 14:15:53
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Tek Parça Tığ İşi Hırka Yapımı
Tek Parça Tığ İşi Hırka Yapımı
Artık yünlerden tığ işi tek parça otantik hırka yapımı Elimin altında olan renk renk yünleri nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm ve işe koyuldum. Önce şiş ile bir şeyler başladım, olmadı. Sonrasında tunus işi ve başka örgü tekniklerini kullanarak bir şeyler yapayım dedim, gene olmadı. En sonunda elime aldığım tığ ile öylesine başladığım hırkam, son halini alarak elimde...
»» devamını oku »»
Örgü ve Kumaş Mama Önlüğü Modelleri
Örgü ve Kumaş Mama Önlüğü Modelleri
Bebekler için örgü ve kumaş mama önlüğü modelleri Annelerin çoğunun en büyük sıkıntısı bebeklerine mama yedirirken üstlerine dökmeleridir. Bebeklerin büyümeleri ve gelişimlerini tam olarak tamamlayabilmeleri için belli bir yaşa kadar çok sık beslenmeleri gerekir. Bu çok sık beslenme ihtiyacı anneler için bazen kabusa dönüşebilir. Henüz yeni üstü değişmiş bir bebeğin...
»» devamını oku »»
Bebek Yeleği
Bebek Yeleği
Eski monttan bebek yeleği yapımı Bebeklerimize ya da çocuklarımıza genelde örgü yelekler giydiririz ufakken. Ancak evde giymediğimiz mont ya da kumaş ceketlerden çok kolayca ve kullanışlı yeleklerde yapmamız mümkün. Bunun için gerekli olan malzeme sadece kullanmadığımız bir mont ya da ceket , makas ve dikmek için makine, tercihen elde de otantik şekillerde dikilebilir....
»» devamını oku »»
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz renk penye süsleme Pazardan beş liraya aldığım XL beden gri ve tek renk penyeyi , bir süre bekledikten sonra süslemeye karar verdim. Kafamda nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Sadece belirgin olan, baykuş yapmak istediğimdi. Penyeyi ve elimin altında ve kolayda olan malzemeleri salonun ortasına döktüm. Ufak bir göz gezdirmeden sonra kafamda yavaş yavaş...
»» devamını oku »»
Evde Siyah Ceket Süsleme
Evde Siyah Ceket Süsleme
Evdeki malzemelerle kumaş ceket süsleme Uzun süre düz şekilde giydiğim "siyah kumaş ceketimi" daha önce yaptığım gibi biraz hareketlendirmek ve artık tarzını değiştirmek istedim. siyah olmasından dolayı beni çok zorlamadı çünkü üzerine ne yaparsam olacak gibiydi. Elimde ceketimin üzerine uygulayabileceğimi düşündüğüm malzemelerimi topladım ve gene işe başladım.  İlk olarak...
»» devamını oku »»
Plaj Şapkası Nasıl Örülür
Plaj Şapkası Nasıl Örülür
Evde kurdele ve ipten plaj şapkası örme Yazın sıcak aylarında, güneş tepeden yüzümüze vurunca, başımızı sokacak veya yüzümüzü ve kafamızı koruyacak gölgelik ararız. Özellikle sahil kenarlarında bu durumda en büyük yardımcımız şapkalardır. Yazın her yerde renk renk plaj şapkaları görmek mümkündür.  Bende yeğenime plaj şapkası örmek istedim ve hemen işe koyuldum. Tığ ile çocuk...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder