Evde Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim

Kadınlar için Örgü bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Örgü kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde deri mont kısaltma, küçültme ve süsleme nasıl yapılır
Bundan yaklaşık on yıl önce çok severek aldığım ama "L" beden aldığım deri montumu, yaklaşık beş yıl öncesi parçalara ayırdım. Bedeninin büyük olması ve birazda ağır olmasından dolayı ufaltmak ve kısaltmak amacı ile. Bunun öncesi bir kaç terziye sordum ama beklediğim yanıtları alamayınca kendim yapmak üzere işe koyuldum. Tabi o kadar feci şekilde parçaladım ve dağıttım ki, o haliyle parçaladıktan sonra poşete koyup rafa kaldırdım. Geçenlerde akıma geldi, geçenlerde dediğim parçaladıktan dört yıl sonra. Bakıp ne yapmışım ve ne yapabilirim diye aldım elime. İlk aldığımda toplayıp çöpe atasım geldi çünkü ciddi anlamda mahfetmişim. Ama sonrasında biraz o bana, ben ona baktık. Sonuç itibari ile tekrar montumu giyilebilir hale getirmek için kolları sıvadım ve başladım.

Büyük beden montu nasıl küçük bedene çevirdim?
Beden ve kolu büyük olan montumun öncelikle göz kararı ve üzerimde sürekli deneyerek istediğim şekle getirmek için kesmişim. Bende biraz deli cesareti olduğundan göz kararı yaptım ama siz kalıp kullanırsanız benimkinden çok daha muntazam yaparsınız. Bu söylediğim göz kararı dikiş dikenler için değil.

4 yıl öncesi kollarını çok dar ve küçük kestiğimden tekrar olabilmesi için, sevdiğim desendeki kumaştan faydalandım. Kol alt kısmına gelen noktalara bu kumaştan yeterli enlilikte kesip diktim. Kolu kapatmadan ve bedenin yanlarını dikmeden önce, iki koluda beden üzerine yerleştirip diktim.

Beden kısmının yanlarına ne düşünerek yaptıysam o zaman delikler açmışım. Sanırım oralardan bağlamalı birşeyler yapmakmış amacım. Ama şu anki düşüncemde o delikler benim pek işme yaramıyor. Delikleri içine alarak dikersem beden kısmı çok dar olacağından bende sonrasında bir şey bulurum düşüncesi ile delikleri bir miktar dışarıda bırakacak şekilde iki yanı ve devamında açık olan kol altlarınıda diktim. Böylece kaba taslak montum ortaya çıktı. 

Deri montun içinden çıkarttığım astarı da sadece iki yanlardan biraz daraltarak aynı şekilde içine diktim. Şimdi montum hazır ancak yanlış kesimlerden ve makinemin azizliğinden dolayı hoş olmayan dikiş ve kesim görüntüsü var. Hem bu hoş olmayan görüntüyü düzeltmek hem de monta biraz hareketlilik katmak amacı ile hemen ıvır zıvırlarımı ortaya boşalttım.

Kol boyu kısa olduğundan öncelikle onu uzatmam gerekti ve elimde başka bir kıyafetten çıkarttım sütlü kahve renginde dantel parçasını bu amaç için kullandım. Buna daha önce aldığım siyah ve uçları kertikli dantelide daha hoş bir hava vermesi için ilave ettim. Resimlerde detaylı görebilirsiniz.

Montun etek uçlarının ve yakasının da kolları ile uyumlu olması için aynı siyah dantelden çift taraflı diktim. Bu şekilde hem göürüntü güzel oldu hem de bozuk olan kısımlar gizlendi. 

Kemerin üst ortasından, daha önceden kısalttığım ve çıkan parçasını sakladığım eteğimin kumaşını esneterek diktim ve sonrasında parça parça çentikler attım. 

Daha sonra renkli yumak ipliklerinden istediklerim ile kol ağızlarını yaka kenarlarını renklendirdim. Göğüs ceplerinin üzerlerine ince kumaş parçaları dikerek, görüntünün montun geneli ile bütünlenmesini sağladım. 

Yaka iç kısımlarına kol altlarına kullandığım kumaştan, ince şeritler kesip, diktim.

Son olarakta yanlarda kalan bir miktar delikler için, çıkan deri parçalarını şeritler halinde kesip, o noktalardan geçirip bağladım. Bu şekilde mont ayrı bir hareket ve hava kazanmış oldu.

Resimlerde gördüğünüz etek ucundan çıkan parçalarıda çanta yapacağım. Onuda bitince paylaşırım.

Suni deri montu nasıl süslediğimi görmek için tıklayınız: Evde Tasarım, Suni Deri Mont Süsleme

Yapan ve yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.11.2015 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz Penye Üzerine Süsleme Nasıl Yapılır
Düz renk penye süsleme Pazardan beş liraya aldığım XL beden gri ve tek renk penyeyi , bir süre bekledikten sonra süslemeye karar verdim. Kafamda nasıl yapacağım konusunda bir fikrim yoktu. Sadece belirgin olan, baykuş yapmak istediğimdi. Penyeyi ve elimin altında ve kolayda olan malzemeleri salonun ortasına döktüm. Ufak bir göz gezdirmeden sonra kafamda yavaş yavaş...
»» devamını oku »»
Bayan Hırka Modelleri
Bayan Hırka Modelleri
El örgüsü bayan hırka modelleri Hırka örmek bana göre diğer birçok örgüye göre örmesi daha zor olan bir model çeşididir. Hırka örmenin zor olduğunu söylememdeki sebep ayrı ayrı birçok parçasının örülmesi. Bu biraz zahmet verici oluyor. Bebek hırkalarında bu çok sıkıntı yaratmıyor çünkü onlar zaten bir gece de bile bitebiliyor. Minik ve sevimli olduklarından insan zaten...
»» devamını oku »»
Evde Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim
Evde Deri Montumu Nasıl Ufaltıp Süsledim
Evde deri mont kısaltma, küçültme ve süsleme nasıl yapılır Bundan yaklaşık on yıl önce çok severek aldığım ama "L" beden aldığım deri montumu , yaklaşık beş yıl öncesi parçalara ayırdım. Bedeninin büyük olması ve birazda ağır olmasından dolayı ufaltmak ve kısaltmak amacı ile. Bunun öncesi bir kaç terziye sordum ama beklediğim yanıtları alamayınca kendim yapmak üzere işe...
»» devamını oku »»
Plaj Şapkası Nasıl Örülür
Plaj Şapkası Nasıl Örülür
Evde kurdele ve ipten plaj şapkası örme Yazın sıcak aylarında, güneş tepeden yüzümüze vurunca, başımızı sokacak veya yüzümüzü ve kafamızı koruyacak gölgelik ararız. Özellikle sahil kenarlarında bu durumda en büyük yardımcımız şapkalardır. Yazın her yerde renk renk plaj şapkaları görmek mümkündür.  Bende yeğenime plaj şapkası örmek istedim ve hemen işe koyuldum. Tığ ile çocuk...
»» devamını oku »»
Şal, Hırka ve El Örgüsü Elbise Modelleri
Şal, Hırka ve El Örgüsü Elbise Modelleri
Bayan şal, hırka ve farklı örgü modelleri Bayanların örgü ile olan yakınlığı her alanda ve her şekilde kendini gösteriyor. İpliği şekillendirip birbirinden şık ve gösterişli örgü modelleri ortaya çıkartan bayanlar, kendilerine yakışanın en güzelini, yapıp sunmayı çok iyi bilirler. İçlerinde ki sanatçıyı ortaya çıkartarak, birbirinden güzel işler ile yüzyıllardır,...
»» devamını oku »»
Tek Parça Tığ İşi Hırka Yapımı
Tek Parça Tığ İşi Hırka Yapımı
Artık yünlerden tığ işi tek parça otantik hırka yapımı Elimin altında olan renk renk yünleri nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm ve işe koyuldum. Önce şiş ile bir şeyler başladım, olmadı. Sonrasında tunus işi ve başka örgü tekniklerini kullanarak bir şeyler yapayım dedim, gene olmadı. En sonunda elime aldığım tığ ile öylesine başladığım hırkam, son halini alarak elimde...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder