Şeker Hamurundan Yeni Doğan Hediyeleri Yapımı

Kadınlar için KEYİFLİ AKSESUARLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Şeker Hamurundan Yeni Doğan Hediyeleri Yapımı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KEYİFLİ AKSESUARLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Şeker hamurundan yeni doğan süsleri
Bebeklerini kucaklarına almayı, umut ve heyecan ile bekleyen anneleri, doğuma yakın bir telaş alır. Aslında çok daha öncesinden başlayan bu telaş, beraberinde bir takım hazırlıkların yapılmasına vesile olur. Bebekleri için örgü patikler, hırkalar, yelekler yaparlar. Minik battaniyeler örerler ki, o ufak bedenler sıcacık ısınsın, üşümesin diye. Nerede ise dokuz ay boyunca devam eden bu hazırlıkların bir de, doğumdan sonrası için yapılanı vardır. Bebek görmeye gelenlere ufak bir hatıra olması amacı ile yapılan veya alınanlar. Değişik süsler, şeker hamurundan buzdolabı süsleri, evin bir köşesini süslemesi ve baktıkça hatırlanması için yaptırılan minik biblolar, şeker hamurlarından yapılan ya da yaptırılan figürler ve bunun gibi daha bir çok keyifli hatıralar. 

Yeğenim olacağı zaman yengemin de böyle güzel düşünceleri vardı. Ne yapabilirim diye düşünürken, almaktansa kendim yapmak istiyorum dedi ve şeker hamurlarından ufak bebek figürleri ve değişik karakterler yapmaya karar verdi. Hep söylediğim gibi el emeğinin yerini hiç bir şey tutmaz. Böyle bir durumda sanırım bir anne, normalde olduğundan çok daha heyecan ve keyifle iş yapar. 

Şeker hamurundan minik bebekler ve aksesuarlar nasıl yapılır?
Artık her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz şeker hamurları bu işler için ciddi anlamda çok başarılı sonuçlar çıkartıyor. Resimlerde gördüğünüz yeni doğan hediyelikleri için gerekli olan malzemeler.
- İstediğiniz renklerde şeker hamuru
- Kalıp olarak kullanacağınız figürler
- Yaptığınız figürlerde ufak oynamalar için kürdan
- Buzdolabı süsü yapmak isterseniz mıknatıs
- Hazırladığınız yeni doğan hediyelerini koymak için poşet
- Hediyelikleri parlatmak için vernik
- Çöp şiş

Yeni doğan hediyesi nasıl yapılır?
- Elinizde olan, farklı figürlerin bulunduğu kalıpların içerisine, istediğiniz şeker hamurlarından, kalıbı dolduracak boyutta kopartıp yerleştirin.

- Kalıba koyduğunuz şeker hamurunu, iyice bastırın ki, figürün detayları tam olarak hamura çıksın.

- Silikon kalıplar bu konuda çok daha başarılı sonuçlar veriyor. Çıkarması daha kolay olmasından dolayı, yapılan iş sıkıntı yaratmıyor.

- Kalıplara koyduğunuz şeker hamurlarını bir süre sonra hafif tersinden bastırarak çıkartın. 

- Mıknatıs takacaksanız, tam kurumadan, mıknatısı arka tarafına yerleştirin.

- Çıkan figürün üzerine ilaveler yapmak isterseniz, mesela, saç, göz, ağız, burun, çiçek ve benzeri şeyler, diğer şeker hamurundan parçalar kopartarak yapın.

- Hazırladığınız figürleri, bir tepsi veya benzeri bir şeyin üzerine koyup, sertleşmesi için bekleyin.

- Kuruyan ve sertleşen şeker hamurundan yaptığınız figüre vernik sıkarak, daha canlı bir görünüm kazandırın.

- Hazır aldığınız ufak poşetlere veya kendi yaptığınız keselere koyarak ağzını kurdele ile bağlayın.

- Figürlerinizi çubuğa takmak isterseniz, bunun için çöp şişlerden faydalanabilirsiniz. Çubuğu yaptığınız figüre kalıptan çıkarttıktan sonra yani kurumadan önce takınız ve o şekilde kurumaya bırakabilirsiniz.

- İsterseniz poşet ya da keselerin üzerine bebeğinizin ismini yazdırdığınız minik kağıtları da zımbalayabilirsiniz. 

Yapması keyifli ve heyecanlı olan bu işlerde, hayal gücünüz ile kalıp kullanmadan da farklı aksesuarlar yapabilirsiniz. Üzerinde mıknatıs ve vernik olmasından dolayı, yapılan bu süsler, yenme amaçlı değil. Siz yenebilecek şekilde yapmak istiyorsanız, o zaman kullanacağınız bütün malzemeler, tüketilebilen, gıda malzemeleri olmalıdır. Resimlerde gördüğünüz figürler tamamen aksesuar amaçlıdır. Buna lütfen dikkat edelim. 

Hepinizin bebeklerinizi sağlıklı ve mutlu şekilde kucağınıza almanızı ve bir ömür yüzünüzün gülmesini dilerim. Hepinize kolay gelsin.

Not: İsterseniz hediye götürmek amacı ile, bebek bezlerinden pasta şeklini yapabilirsiniz. Bu bebeği olan anneler için oldukça ihtiyaç ve hatta en iyi hediye belkide. 

Yazan: enpratikkadin

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
20.07.2015 11:06:36
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Hediye Kutusu
Hediye Kutusu
El yapımı hediye kutuları ve süslemeleri Hediye başlı başına güzel bir şeydir. Ama birde içine koyacağımız kutusunu da kedimiz yaparsak daha bir kıymeti artar. Genellikle hediyeler hazır alınır. Ama el yapımı hiçbir şeyin yerini ve değerini tutmaz. El yapımı her ne olursa olsun kıymetlidir. Güzeli çirkini yoktur. Çünkü üzerinde bir emek vardır.  Hediyelerinizi daha da...
»» devamını oku »»
Eski Tişörtlerinizden Minik Yastıklar
Eski Tişörtlerinizden Minik Yastıklar
Eski kıyafetlerden eğlenceli yastıklar nasıl yapılır? Bayanların kıyafet tutkusu tartışma götürmez bir gerçektir. Bir süre giyildikten sonra eskiyen ve atsan atılmaz versen verilmezler arasında yerini alan kıyafetler gardolaplarda yer kaplamaktan başka bir işe yaramazken, aynı zamanda da baktıkça can sıkarlar. Kullanılmayan, modası geçmiş, ya da küçülen kıyafetlerinizi artık...
»» devamını oku »»
Değişik ve Şık Mutfak Önlüğü Modelleri
Değişik ve Şık Mutfak Önlüğü Modelleri
Eski kıyafet ve kumaşlardan neler yapılır? Mutfaktaki görünmeyen yardımcımız önlükler. Herkesin mutfağında mutlaka çeyizinden bir mutfak önlüğü vardır. Anneler kızlarının sandığına kendi yaptıkları ya da yaptırtıp hazır aldıkları güzel mutfak önlüğü koyarlar. Çoğu zaman kullanmaya ihtiyaç duymasak da aslında onlar bizlere mutfakta en önemli yardımcıdır. Bir kadının mutfağa...
»» devamını oku »»
Tuvalet Kağıt Rulosundan Baykuş Yapımı
Tuvalet Kağıt Rulosundan Baykuş Yapımı
Tuvalet kağıdından oyuncak yapımı Tuvalet kağıtlarınız bittiğinde içindeki kağıt rulolarını artık atmayınız. Çocuklarınız için güzel ve basit bir etkinlik oluşturabilirsiniz. Çocuklar anne ve babaları ile bir şeyler yapmayı severler. Bu onlar için oldukça önemlidir. Anne ve babanın çocuğu ile bir şeyler yapmak istemesi, çocuğa olduğundan daha önemli birisi olduğu izlenimi...
»» devamını oku »»
Eski Kumaşlardan Oyuncak Yapımı
Eski Kumaşlardan Oyuncak Yapımı
Evdeki kıyafetlerden ve kumaşlardan oyuncak yapımı Eski tişörtlerinizi,pantolon veya elbiselerinizi atmadan önce artık ne yapabilirim diye düşünün. Renk renk kumaşlardan istediğiniz oyuncağı önce yapmak istediğiniz boyuta göre bir kağıt üzerine çiziniz,sonrasında bu kağıdı istediğiniz renkteki kumaş üzerine toplu iğneler ile iliştirerek, tabi çift taraflı olarak kesimi...
»» devamını oku »»
Şeker Hamurundan Yeni Doğan Hediyeleri Yapımı
Şeker Hamurundan Yeni Doğan Hediyeleri Yapımı
Şeker hamurundan yeni doğan süsleri Bebeklerini kucaklarına almayı, umut ve heyecan ile bekleyen anneleri, doğuma yakın bir telaş alır. Aslında çok daha öncesinden başlayan bu telaş, beraberinde bir takım hazırlıkların yapılmasına vesile olur. Bebekleri için örgü patikler, hırkalar, yelekler yaparlar. Minik battaniyeler örerler ki, o ufak bedenler sıcacık ısınsın, üşümesin...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder