Altı Haftadan Küçük Bebekler Nasıl Uyutulur

Kadınlar için Bebeklerde Uyku Problemi ve Nedenleri bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Altı Haftadan Küçük Bebekler Nasıl Uyutulur hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Bebeklerde Uyku Problemi ve Nedenleri kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Altı Haftadan Küçük Bebeklerle İlgilenmek
Aşağıda anlatılanlar yatma zamanı bebeği sakinleştirmede yardımcı olacaktır;

-  Bebeğin yatmadan önce tam olarak beslendiğinden, gaz çıkardığından ve gün içinde gece uyumasını sağlayacak kadar uyanık kaldığından emin olun.

- Altı haftadan küçük bebekler bir seferinde 1 ile 1,5 saat uyanık kalabilirler. Sabah 7 ile akşam 7 arasında 4 saat uyanık kalan bebek 6 saat uyanık kalan bebeğe göre daha enerjik olur.

-  Bebeğin gün içinde ne kadar, ne yediğini yazdığınız bir günlük tutun. Gece rahatsız olursa bu günlük nedenini anlamanıza yardımcı olabilir.

- Yatak zamanı rutininin sessiz ve sakin olmasını sağlayın. Banyo bittiğinde bebek odasına ziyaretçi almayın.

- Son beslenme sırasında ışıkları kısın ve çok konuşmayın, göz temasından kaçının. Karyolasına yerleştirmeden önce gaz çıkardığından emin olun.

- Her zaman bebeğinizi uyumadan önce karyolasına yerleştirin. Meme veya biberon emerken uyursa yatağına koymadan önce hafifçe uyandırın.

- Güvenli biçimde üstünün örtüldüğünden emin olun. Bazı bebeklerin moro refleksi çok güçlüdür ve bu durum kendilerini rahatsız eder.

- Bebeğinize uyuması için beş on dakika süre verin. Huzursuz oluyorsa kucağınıza alın ve mama vermeyi deneyin. Açlık birçok bebeğin uyumamasının en temel nedenlerinden birisidir. Sonra karyolasına yerleştirin ve biraz daha zaman verin. Yine uyumazsa aynı şeyi tekrarlayın.

Önemli olan nokta ısrarlı ve tutarlı olmaktır. Uzun dönemde bu durum sürekli taktik değiştirmekten çok daha etkilidir. Onu aşağı götürüp orada sakinleştirmeyi denemeyin, bu onu daha da rahatsız edecektir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
26.08.2015 07:13:50
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bir Aylıktan Dört Aylığa Bebeklerde Uyku ve Beslenme
Bir Aylıktan Dört Aylığa Bebeklerde Uyku ve Beslenme
Bir-dört aylık bebeklerde uyku ve beslenme düzeni Bebek bir aylık olduğunda, daha tahmin edilebilir bir "beslenme ve uyku düzeni" ortaya çıkar. Uyanık olduğunda daha fazla işaret gösterir ve daha uzun uyanık kalmaya çalışır. Bir saat uyanık kalan bebekler normalde bu aşamada bu süreyi bir buçuk saate çıkartırlar. Bebeklerin çoğu gündüz uykusundan kesinti yapar ve gün...
»» devamını oku »»
Kolik Nedir ve Kolik Tedavisi
Kolik Nedir ve Kolik Tedavisi
Kolik nedir, nasıl tedavi edilir Üç aylığın altındaki bebeklerde görülen" aşırı ağlama" çoğu zaman kolik olarak değerlendirilmez. "Kolikli bebek tanımı" genelde dizlerini karnına doğru çektiğinizde acı çekip ağlayan, karnı şişen ve oldukça gürültü yapan bebekler için kullanılır. Bu uzun ağlayışlar genelde öğleden sonra geç saatlerde ya da akşamın ilk saatlerinde görülür ve...
»» devamını oku »»
İkiz Bebekler Nasıl Beslenmeli ve Uyutulmalı
İkiz Bebekler Nasıl Beslenmeli ve Uyutulmalı
İkizler bebek bakımı Çok erkenden bir rutine başlamak "ikiz aileleri" için önemlidir. İkizler genelde erken doğum olduğu için, beslenmenin bir parçası hastanede yapılacaktır. Bakımını yaptığım ikizlerin çoğu hastaneden çıktıktan sonra üç saat arayla beslenmekteydi. Doğum kiloları normalde 2.300 ile 2.700 arasında olduğundan, kiloları 3.200 olana kadar üç saatte bir emzirmeye...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Uyku Düzeni
Bebeklerde Uyku Düzeni
Bebeklerde Uyku İlk birkaç hafta bebeğiniz aralıklı olarak uyur ve uyanır. Uyuduğu toplam süre bebeğe göre değişir. Bazısı toplam 14 saat ya da daha çok, bazısı daha az uyur. Geceleyin bebeğinizi beslerken onunla sessizce konuşun ve odayı loş bırakın ki, bir süre sonra zamanın gece olduğunu ve uyumak gerektiğini anlasın. Bebeğinizi emzirirken uyutmak yerine, emzirme...
»» devamını oku »»
Yenidoğanda Dördüncü Haftaya Uyku ve Beslenme
Yenidoğanda Dördüncü Haftaya Uyku ve Beslenme
Doğumdan dördüncü haftaya kadar bebeklerde uyku ve beslenme "Yeni doğan bir bebeğin uyku miktarı" ilk günlerde oldukça değişkendir. Bazıları beslenmeler arasında uyurken diğerleri bu zaman içinde huysuzlanır. İlk günlerde bebekler ortalama 16 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Bu dönemde uyku 24 saate yayılmış kısa gündüz uykuları gibidir. Sütünüz gelene kadar bebeğin daha fazla...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Uykuyu Engelleyen Nedenler
Bebeklerde Uykuyu Engelleyen Nedenler
Daha Büyük Bebekler İçin Yatak Zamanı Rutini Uygulamak Eğer hala bu rutini uygulamıyorsanız aşağıda önerilenleri uygulayın. Ancak bunları bebeğiniz yatağa gitmeden bir saat önce yapın. Banyo zamanı rutini birkaç gece denedikten sonra bebeğinizin yatağa gitmesini istediğiniz zamana ulaşıncaya kadar süreyi kısaltın. Açıkçası bebeğiniz geceleri iyi uyuyamıyorsa bir çeşit uyku...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder