İkiz Bebekler Nasıl Beslenmeli ve Uyutulmalı

Kadınlar için Bebeklerde Uyku Problemi ve Nedenleri bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda İkiz Bebekler Nasıl Beslenmeli ve Uyutulmalı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Bebeklerde Uyku Problemi ve Nedenleri kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
İkizler bebek bakımı
Çok erkenden bir rutine başlamak "ikiz aileleri" için önemlidir. İkizler genelde erken doğum olduğu için, beslenmenin bir parçası hastanede yapılacaktır. Bakımını yaptığım ikizlerin çoğu hastaneden çıktıktan sonra üç saat arayla beslenmekteydi. Doğum kiloları normalde 2.300 ile 2.700 arasında olduğundan, kiloları 3.200 olana kadar üç saatte bir emzirmeye devam ettim. Daha sonra da gün boyunca üç saatte bir beslenmelerini sağladım ama bu sefer gecenin ortasında dört saatlik bir uykuya dalmalarına izin verdim. Normalde, üç ile dördüncü hafta arasında, kiloları yeterli düzeye ulaşmış olur ve gece olduğu gibi gün içinde de beslenme aralığını üç saatten fazlaya çekebiliyorum. 

"İkizlerde bir rutin oluşturmak" zor bir iştir fakat yine de yapılabilir. Normalde gece boyunca uyumalarını sağlamak uzun bir süre alsa da, 12 ile 14 hafta arasında sabahları bakımını yaptığım hemen hemen bütün bebekler son beslenmeleri gece 10/11 den sabah 6/7ye kadar uyuyabiliyorlardı.

Aşağıdaki tavsiyeler iyi bir rutin kurmanızda size yardımcı olacak ve "ikizlerde yaşanan birçok uyku sorunlarından" kurtulmanızı sağlayacaktır.

- Bebeğiniz en az 3.2 kiloya varana kadar beslenme aralarında üç saatten fazla bir süre bırakmayın. Beslenme aralıklarında uzun süre uyumalarını sağlamanın hiçbir yararı yoktur çünkü mideleri o kadar küçüktür ki az beslenirler ve ilk günlerde mümkün olduğu kadar çok kilo alırlar. 3.2 kiloya ulaştıklarında, mideleri beslenmek için daha fazla süt alabilecektir ve o zaman beslenme aralıklarını uzatmak mümkün olabilir.

- Beslenmeleri 20 dakika ara ile yapmak uzun vadede iki bebeğin aynı zamanda yemek için ağlamalarını engellemeyecektir. Anne her iki bebeği de tek başına beslemek zorunda kaldığında bu önemlidir. Bir bebeği 6.45'te kaldırıp, beslenmenin çoğunu sunmak siz uyanıkken ve ikinci bebeği emzirirken yerinde kısa bir süre rahat oturması anlamına gelir. İkinci bebek beslenmesinin çoğunu bitirdiğinde, ilk bebeğinizin altını değiştirirken ve beslenmesinin kalanını sunarken, ikinci bebeğiniz yerinde rahat oturmuş olmalıdır. Daha sonra tekrar ikinci bebeğe dönebilir ve beslenmesinin kalanını tamamlamadan önce altını değiştirebilirsiniz.

- İlk günlerde gününüzün çoğunda bebekleri bir seviyede tutabilirseniz bu daha kolay olur. Beslenme aralarında onları kaldırıp, aşağı indirmeye çalışmak özellikle sabahları yorucu olacaktır. Küçük bir buzdolabında "sterilizatör" ve bütün donanımı üst katta tutmanın ilk günlerde önemli olduğunu gördüm. Eğer mümkünse, çocuk odasına küçük bir tekli yatak bile koyuyordum. Böylelikle aileler bebeklerin uyku düzenleri için bir gün kendi odalarının dışında bulunabilirler. Geceleri her bir ebeveynin iyi bir uyku almasını planlamak çok önemlidir. Annenin akşam saat 9'da uyuyup, babanın saat 10 ile gece yarısı arasındaki beslenmeleri yapması genel görülen bir durumdur. İlk ikiz gece uyandığında, bu normalde saat 1 ya da 2 civarındadır, anne en az üç ya da dört saat uyumuş olur. İkizler normalde ilk aylarda diğer bebeklere oranla daha fazla uyurlar ve aynı zamanda daha fazla beslenmeye ihtiyaç duyarlar. Bazen bir bebeği beslemekle diğer bebeğin uyanması arasında sadece bir saat geçebilir. İlk günlerde size yardımcı olabilmek ve her şeyi kabul etmek önemlidir. Akrabalarınızdan ve arkadaşlarınızdan size yardımcı olmaları için yardım istediğiniz için kendinizi suçlu hissetmeyin.

- Her zaman daha ilk başta ikizleri ayrı karyolaya yerleştiririm. Böylelikle birbirilerini daha az rahatsız ederler. Üç haftalıkken uykuda kavga eden bir ikiz vardı. Bu olduğunda, birkaç gün onları ayrı odalara koydum ve bir diğerini uyandırma riskini ortadan kaldırmış oldum. Ancak, birbirilerinin ağlama seslerine alışmak zorunda oldukları bir aşamayı değerlendirdim. Bu, biri uykudan uyanırken, biri tam uykuya daldığı için çok zor olabilir, iyi beslendiklerinde ve uyumaya hazır olduklarında, bu yerleşme sürecine karışmadım çünkü hiçbir zaman birbirinin ağlamalarına alışkın olmayan ikiz bebeklerin akşamları yerlerine yerleşmekte zorluk yaşamaya devam ettiklerini ve ilk yıllarının çoğunda gecede birkaç defa uyandıklarını gördüm.

- İlk ay boyunca, giyimi oldukça basit tutun. İkizlerimin hepsini ilk günlerde küçük beyaz yelek içinde tuttum. Yıkaması daha da kolay oluyor.

- Eğer emziriyorsanız, çift başlıklı dayanıklı elektrikli pompa alırsanız iyi olur. Böylelikle süt çıkarmak daha az zaman alacaktır. Çift başlıklı pompa süt çıkartmayı kolaylaştırır ve eğer ilk günlerde süt çıkartırsanız, her iki bebeği beslemek için yeterinden fazla süt üretebilirsiniz. Gün içinde erkenden süt çıkartırsanız, eşinizin bebeğe akşam saat 10'da şişeden süt verebilmesini sağlamış olursunuz.

- Eğer mama vermek zorunda kalırsanız, kendinizi suçlu hissetmeyin. Yüzde yüz memeden emzirmek yerine yüzde seksen memeden emzirmeye çalışmak daha iyidir çünkü birkaç hafta içinde yorgun düşebilirsiniz. Eğer mama veriyorsanız, gün boyunca her beslenmede vermek yerine, akşam saat 10'da yapmaya çalışın. Eğer memeden emziremiyorsanız, kendinizi kötü hissetmeyin. Mama ile beslenip sağlıklı bir şekilde büyüyen yüzlerce ikiz var.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
30.01.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Bir Aylıktan Dört Aylığa Bebeklerde Uyku ve Beslenme
Bir Aylıktan Dört Aylığa Bebeklerde Uyku ve Beslenme
Bir-dört aylık bebeklerde uyku ve beslenme düzeni Bebek bir aylık olduğunda, daha tahmin edilebilir bir "beslenme ve uyku düzeni" ortaya çıkar. Uyanık olduğunda daha fazla işaret gösterir ve daha uzun uyanık kalmaya çalışır. Bir saat uyanık kalan bebekler normalde bu aşamada bu süreyi bir buçuk saate çıkartırlar. Bebeklerin çoğu gündüz uykusundan kesinti yapar ve gün...
»» devamını oku »»
Yeni Doğan Bebeklerde Uyku Düzeni
Yeni Doğan Bebeklerde Uyku Düzeni
Bebeklerde beslenme ve uyku düzeni Bebeklerin ihtiyaç duydukları uyku saati büyüdükçe değişse de uykuyu daha iyi anlamak bebeğinizin uzun dönemli bir uyku sorunu olup olmadığını bulmanıza yardımcı olur. Herhangi bir tedavi veya eğitime başvurmadan önce bebeklerin ve küçük çocukların uykularının temel evreleri konusunda bilmeniz gerekenler vardır. Bu evreleri tam olarak...
»» devamını oku »»
Bebeklerde Uyku Düzeni
Bebeklerde Uyku Düzeni
Bebeklerde Uyku İlk birkaç hafta bebeğiniz aralıklı olarak uyur ve uyanır. Uyuduğu toplam süre bebeğe göre değişir. Bazısı toplam 14 saat ya da daha çok, bazısı daha az uyur. Geceleyin bebeğinizi beslerken onunla sessizce konuşun ve odayı loş bırakın ki, bir süre sonra zamanın gece olduğunu ve uyumak gerektiğini anlasın. Bebeğinizi emzirirken uyutmak yerine, emzirme...
»» devamını oku »»
Kolik Nedir ve Kolik Tedavisi
Kolik Nedir ve Kolik Tedavisi
Kolik nedir, nasıl tedavi edilir Üç aylığın altındaki bebeklerde görülen" aşırı ağlama" çoğu zaman kolik olarak değerlendirilmez. "Kolikli bebek tanımı" genelde dizlerini karnına doğru çektiğinizde acı çekip ağlayan, karnı şişen ve oldukça gürültü yapan bebekler için kullanılır. Bu uzun ağlayışlar genelde öğleden sonra geç saatlerde ya da akşamın ilk saatlerinde görülür ve...
»» devamını oku »»
İkiz Bebekler Nasıl Beslenmeli ve Uyutulmalı
İkiz Bebekler Nasıl Beslenmeli ve Uyutulmalı
İkizler bebek bakımı Çok erkenden bir rutine başlamak "ikiz aileleri" için önemlidir. İkizler genelde erken doğum olduğu için, beslenmenin bir parçası hastanede yapılacaktır. Bakımını yaptığım ikizlerin çoğu hastaneden çıktıktan sonra üç saat arayla beslenmekteydi. Doğum kiloları normalde 2.300 ile 2.700 arasında olduğundan, kiloları 3.200 olana kadar üç saatte bir emzirmeye...
»» devamını oku »»
Yenidoğanda Dördüncü Haftaya Uyku ve Beslenme
Yenidoğanda Dördüncü Haftaya Uyku ve Beslenme
Doğumdan dördüncü haftaya kadar bebeklerde uyku ve beslenme "Yeni doğan bir bebeğin uyku miktarı" ilk günlerde oldukça değişkendir. Bazıları beslenmeler arasında uyurken diğerleri bu zaman içinde huysuzlanır. İlk günlerde bebekler ortalama 16 saat uykuya ihtiyaç duyarlar. Bu dönemde uyku 24 saate yayılmış kısa gündüz uykuları gibidir. Sütünüz gelene kadar bebeğin daha fazla...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder