Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Deri tipinize göre nemlendirici seçimi
İdeal bakım elde etmek için, her bir ürünün içeriği ve kullanma sıklığı ile birlikte kişinin yaşı, deri tipi, mevsim ve iklim özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.

- Cildiniz kuruysa, vazelin gibi örtücü özelliği fazla olan yağlı kremler kullanın.

- Cildiniz normalse, içeriğinde nem çekici maddeler bulunan su bazlı karışımlar kullanın.

- Cildiniz yağlıysa, soğuk havalarda oluşabilecek kuruluk dışında nemlendiriciye gerek yoktur.

- Cildiniz karma ise, T bölgesine çok gerekmedikçe nemlendirici uygulamayın. Yüzün kalan kısımlarına su çekici yağlı olmayan losyon tipinde nemlendiriciler kullanın. Yağlı ürünlere bağlı komedon ve akne lezyonları oluşabilir.

- Cildiniz yağlı ve akneli ise, tamamen yağsız (oil-free) veya yağ oranı çok düşük hafif nemlendiriciler kullanın. Bazen yağ oranını dengeleyen (oil-control)
ürünler de gerekebilir. Bu ürünlerin içinde pudra ve kil gibi yağ emici maddeler vardır. 

- Cildiniz hassassa, nemlendiricinizin içindeki koku maddeleri veya koruyuculara bağlı hassasiyet gelişebilir. Hipoalerjenik ürünler tercih edin.

Günümüzde her derde deva, ideal, mucize bir nemlendirici bulunamamıştır. Cildinizi iyi hissetmeniz dahi yeterli bir fayda olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, derma-kozmetik alanındaki yeni gelişmelerle, içeriklerine bazı özel maddeler ilave edilerek etkinlikleri artırılmaya çalışılmaktadır.

Gece kremi neden kullanılmalı?
İyi uyunmuş bir gecenin sonrasında, aynadaki farkı hissedersiniz.
- Deriden su kaybı gece en yüksek düzeydedir.
- Cilt hücrelerinin yenilenmesi ve tamir işlevi gece uyku sırasında gelişir.
- Kapalı ortamda, aktif olmayan bir durumda ve karanlıkta bulunulduğu için serbest radikal hasarı en düşük düzeydedir.

Bu nedenle, gün boyunca birikmiş toksik maddelerin yok edilmesi ve yeni sağlıklı cilt hücrelerinin oluşabilmesi için, en uygun zaman, gecedir. Gece kremleri, ciltte gece boyunca kalır. Vücut dinlenirken, kremlerde ciltteki kuruluk ve bozukluğu, çevresel etkenlerin neden olduğu hasarı onarır. Sürülen gece kremlerinin, cilt tarafından çabuk emilmemesi gereklidir. Böylece cilt üzerinde uzun süre kalan krem tabakası, yüzeydeki nem kaybını önler ve suyun alttaki tabakalara geçişini sağlar. İhtiyaca göre gece kremleri, üzerine güneş koruyucu kremler uygulayarak, gündüz de kullanılabilir.

Cildiniz nemlendiricilere ilave ne ister?
Nemlendiricilerin yapısına, cildinizin tipine, yaşınıza, cinsiyetinize, yaşam tarzınıza göre bazı aktif maddelerin ilavesiyle, cildiniz genç ve daha sağlıklı bir görünüm kazanabilir, özellikle gece kullanılan ürünler, gece boyunca cildinizde kalır, vücudunuz dinlenirken, kuruluk ve hasarları onarırlar.

Cilt nemlendiricileri
- Ultraviyole ve diğer çevresel saldırılardan koruyucu antioksidanlar (lipoik asit, idebenon, DMAE gibi), vitaminler (A, C, E vitamini, pantenol gibi) ve güneş filtreleri (SPF)

- Yaşlanmayı önleyici veya geciktirici retinoik asit (A vitamini), hidroksi asitler, polihidroksi asitler, proteinler (kolajen, hiyaluronik asit gibi), peptitler, hormonlar (fitoöstrojenler-soya) gibi maddeler.

- Hassasiyet, kızarıklık giderici ve cildi sakinleştiren bitkisel ekstreler (yeşil çay, üzüm, at kestanesi, meyan kökü, deniz yosunu, aloe-vera gibi) içererek cildinizin ihtiyaçlannı karşılarlar.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
8.11.2015 14:36:38
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi
Cildinize Uygun Nemlendirici Seçimi ve Gece Kremi
Deri tipinize göre nemlendirici seçimi İdeal bakım elde etmek için, her bir ürünün içeriği ve kullanma sıklığı ile birlikte kişinin yaşı, deri tipi, mevsim ve iklim özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. - Cildiniz kuruysa , vazelin gibi örtücü özelliği fazla olan yağlı kremler kullanın. - Cildiniz normalse , içeriğinde nem çekici maddeler bulunan su bazlı karışımlar...
»» devamını oku »»
Siyah Noktalar.
Siyah Noktalar.
Yüzümüzdeki Siyah Noktalardan Nasıl Kurtulabiliriz? - Siyah noktaları gidermek için, bir miktar kilin içine badem yağı ve bal ilave edip tamamen karışana kadar karıştırıp yarım saat kadar siyah nokta olan bölgenizde bekletip soğuk su ile durulayın. Maskeyi çıkartırken dairesel hareketle masaj yaparak çıkartırsanız daha etkili olacağını göreceksiniz. - Aktarlardan...
»» devamını oku »»
Cilde Östrojen Dopingi
Cilde Östrojen Dopingi
Cilde östrojen dopingi ve faydaları Viyana Üniversitesi tıp fakültesi dermatoloji kliniğinden Doç. Dr. Jolanta Schmidt, cildini gençleştirmek isteyen bayanlar için östrojen içerikli cilt kremlerinin yeni bir umut olduğunu söylüyor.  Yüz kremi formüllerine ilave edilen dişilik hormonu östrojen ile şimdiye kadar çok iyi sonuçlar alınmış. Hormonlu kremler cildin nemini...
»» devamını oku »»
Hamilelikte Oluşan Çatlak ve Cilt Lekeleri için Bitkisel Çözümler
Hamilelikte Oluşan Çatlak ve Cilt Lekeleri için Bitkisel Çözümler
Doğum Sonrası Çatlaklar İçin  Badem yağı, kakao yağı, kayısı yağı, kantaron yağı, zeytin yağ, çörek otu yağı  birebir ölçülerle karıştırın, ve uygulayın.   Not:   Doğum çatlakları daha çok ilk 1 yıl içinde tedavi edilmelidir.  Gebelik sırasında çatlak oluşumunu engellemek için özellikle yemek sonrası karnınıza sürün.  Hamilelikte cilt çatlakları için evde bakım önerileri...
»» devamını oku »»
Egzersizin ve Cildiniz
Egzersizin ve Cildiniz
Hangi egzersizler cilde faydalıdır Günlük egzersiz fiziki sağlığınız için hayati öneme sahiptir, ve akıl sağlığınıza da stresi gidererek veya azaltarak yardımcı olabilir. Her gün 30 dakika sıkı bir yürüyüş ve 15 dakikalık germe hareketleri ile, metabolizmanızı uyarır, kas ve eklemlerinizi gevşek ve esnek tutar, bir miktar taze hava ve güneş ışığının tadını çıkarır, ve...
»» devamını oku »»
Sivilce Tedavisine Faydalı Meyveler
Sivilce Tedavisine Faydalı Meyveler
Sivilce oluşmaması ve oluşan sivilcenin kaybolması için ne yapmalı? Sivilceler cilt güzelliğini gölgeleyen pürüzlerdir. Çok çeşitli nedenleri vardır. Ergenlik çağı, geç kalmış ergenlik, karaciğer bozukluğu, İrsiyet, gerginlik, iklim, adet öncesi gerginlik, çeşitli ilaçlar, çok yağlı yiyecekler nedenlerden bazılarıdır. Sivilceleri tedavi etmenin ilk yolu cildi her zaman çok...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder