Cilt Rengine Göre Bakım Uygulamaları

Kadınlar için CİLT BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Cilt Rengine Göre Bakım Uygulamaları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz CİLT BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Cildin rengine göre uygulanacak bakımlar
Farklı cilt renkleri mevcuttur. Renk farklılıklarının nedeni, iklim değişiklikleri ve genetik şifremizdir. Cilde rengini veren madde "melanin"dir. Cilt, ne kadar fazla melanin içerirse, güneşin zararlı etkilerinden o kadar fazla korunur. Araştırmacılar cildi, renklerine göre 6 gruba ayırmışlardır. Birinci grupta olanlar, tamamen beyaz renkli olanlardır; aynı şekilde saç ve göz renkleri de çok açık renklidir. Bu grup cilde sahip olanlar, hiçbir zaman güneşte bronzlaşamazlar. Altıncı grupta olanlar ise siyahlardır. Orta doğulular 4' üncü, 5' inci grupta yer alır. Genellikle bizim ülkemiz insanları, 3' üncü, 4' üncü gruplardır, yani açık buğday, kahverengi cilt rengine sahiptirler.

Açık renk ciltte, yağ bezleri daha azdır. Cilt, ince ve kurudur; yaşlanma belirtileri daha erken gelişir. Aynı zamanda, güneş ışınlarının verdiği hasarlara daha duyarlı, kızarık ve kılcal damar çatlakları belirgindir. Ancak, yara izlerinin iyileşmesi ve lekelerin giderilmesi, diğer cilt tiplerine göre daha kolaydır.  Kahverengi ciltte, yağ bezleri daha yoğundur. Cilt, kalın ve yağlıdır, dayanıklı, elastik ve gergindir, yaşlanma belirtileri daha geç gelişir. Güneş ışınlarına karşı daha dayanıklıdırlar. Yara izlerinin iyileşmesi ve lekelerin giderilmesi daha güçtür.

Cildinizi temizleyin
Deriyi sağlıklı, ışıltılı ve genç tutabilmek için ilk adım temizliktir. Deri temizliği hassas ve kozmetik bir işlemdir. Özen ister.

Cildinizi günlük bakıma hazırlamak için yapılması gerekenler
- Derinin kendisini yenilemesi, biyolojik görevlerini sağlıklı sürdürebilmesi için, sabah ve akşam cildinizi derinlemesine temizleyin.

- Temizlik işlemini tamamlamak ve gözenekleri sıkıştırmak için, tonik kullanın.

Cilt bakımının ilk adımı temizliktir. Amaç, deri üzerinde birikmiş yağ (sebum), ölü deri hücreleri, ter ve ter atıkları, mikroorganizma ve deri üzerine yapışmış çevresel kirliliklerin, duman, is, toz, egzoz dumanı ve gün içinde deriyi kaplayan diğer çevresel partiküller, uzaklaştırılması veya kullanılıyorsa cildin makyaj artıklarından arındırılmasıdır. Cildiniz tüm bu artıklardan temizlenmedikçe diğer bakım basamaklarından söz etmek anlamsızdır. Cildiniz ne nemlendiricilerden yararlanabilir, ne akne ne de siyah noktalardan kurtulabilir.

Cildinizi sadece su ile yıkamak yağ yapısındaki kirlilikleri gidermek için yeterli olmaz, birlikte temizleyici ürünler kullanın.

Cilt tipiniz, içinde bulunduğunuz çevrenin şartları ve yaşam tarzınıza göre, yıkama ihtiyacı değişiklik gösterir ve de değişik temizleyici ürünler kullanmayı gerektirir. Cilt temizleyicisi olarak kullandığınız farklı ürünlerin cilde uygulanması sırasında yüzeyde bulunan kirlilikler bu yapılar içinde çözülür. Sonrasında ya silinerek ya da su ile yıkanarak temizleyici ürün ve artıkları cilt üzerinden uzaklaştırılır.

Temizlik özen ister. Temizleme işlemi sırasında, cilt üzerindeki su kaybını önlemede anahtar role sahip yapısal lipitler korunmalıdır. Cildiniz için uygun olmayan temizleyiciler, bu doğal koruyucu manto yapısını bozarak, cildinizde kuruma ya da hassasiyet oluşturur, daha sonra uygulanacak nemlendiricilerin de hassasiyet oluşturma riskini artırır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
13.01.2015 10:54:53
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Cilt Temizliğinde Yağ Miktarının Rolü Nedir
Cilt Temizliğinde Yağ Miktarının Rolü Nedir
Cilt temizliğinde yağ miktarı rol oynuyor Modern kozmetik cilt temizliği alanında kuru, yağlı ve normal ciltler için ayrı ayrı ürünler geliştirilmiştir. Cildin yağ oranı , kullanılacak bakım ürününün seçiminde rol oynar çünkü bu ürünler ciltteki makyaj ve kiri temizlemenin yanında cildin lipid tabakasının korumaları gerekir. Cildin lipid tabakası aslında kimyasal tozlar,...
»» devamını oku »»
Çevrenin Zararlarından Cildinizi Koruyun
Çevrenin Zararlarından Cildinizi Koruyun
Çevrenin zararlarından cildinizi nasıl korumalısınız - Gölge insanı olun, yaz aylarında saat 11 ile 16 arasında keskin güneş altında kalmayın.  - Güneşe çıkacaksanız uygun koruma faktörlü güneş kremleriyle cildinizi mutlaka koruyun , daha sonra cildinizi, besleyici bir losyonla güçlendirin.  - Cildinizdeki hasarları cilt doktoruna danışın. Yaşa bağlı kırışıklıklarda...
»» devamını oku »»
Ciltte Sabun Kullanımı
Ciltte Sabun Kullanımı
Yüz yıkamada sabun kullanırken dikkat edilmesi ve bilinmesi gerekenler Sabun, insanoğlunun yaklaşık 100 yıl önce tanıştığı, geleneksel ilk kişisel temizleme ürünüdür. İlk sindet bar ise 50 yıl önce bulunmuştur. Yapımında nemlendirici maddeler içerdiğinden deride daha az tahriş oluşturur, bu ürünler, "sentetik deterjan" ya da "sabun olmayan sabun" olarak isimlendirilirler....
»» devamını oku »»
Güneşin Zararlarına Üzüm Çekirdeği Etkisi
Güneşin Zararlarına Üzüm Çekirdeği Etkisi
Cildinizi güneş ışınlarından ve çevresel faktörlerden koruyan üzüm çekirdeği Güneş, doğanın tek ısı ve ışık kaynağı.Cildimize dost mu, düşman mı? Güneş hiç şüphesiz ki cildimizin en büyük düşmanıdır. Güneş ışınlarından korunmanın yolları Güneş vazgeçilmez ısı ve ışık kaynağımızdır. Mikroplarla savaşır, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, D vitamini sentezini sağlar, katkıda...
»» devamını oku »»
Cilt Bakımında İlk Adım
Cilt Bakımında İlk Adım
Güzel bir cilde sahip olmak için neler yapılmalı Cildinize uygun bakımı yapabilmeniz için, onun yapısı ve amacı hakkında bir takım şeyleri kavramış olmanız önemlidir. Bu anlayış ile, cildinize nasıl ve neden bakım uygulamanız gerektiği hakkında karar vermeye daha iyi hazırlanmış olacaksınız. Cilt yapısı ve özellikleri Sistem kelimesi, Random House Dictionary'e göre, karmaşık...
»» devamını oku »»
Cilt Lekelerine Bitkisel Çözümler
Cilt Lekelerine Bitkisel Çözümler
Cilt lekelerinden kurtulmak için evde yapılacak bitkisel bakımlar Porselen gibi bir cilt için maske tarifi Bir tatlı kaşığı kil, bir tatlı kaşığı mısır unu, bir çay kaşığı kadar el kremi biraz ılık su boza kıvamına getirilir. Temiz cilde sürülür, kuruyana kadar beklenir. Kuruduktan sonra artan maskeden elinize alıp yüzünüzdeki maskeyi onunla ovarak çıkarıyorsunuz. Yalnız...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder