Kadınlar için KUMAŞ BİLGİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Kumaş Dikişe Nasıl Hazırlanır hakkında detaylı bilgiye ulaştınız.
Dilerseniz KUMAŞ BİLGİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Dikişe kumaşı nasıl hazırlayıp dikmeliyiz?
İpliği makineye geçirdikten sonra, artık bir kumaş parçası boyunca bir kaç düz dikiş çizgisi dikin. Baskı ayağını kaldırın ve dikiş payı için, işlem görmemiş kenarları kılavuz ile aynı hizaya getirerek kumaşı altından kaydırın. Hem iğnedeki ipliğin hem de masura ipliğinin baskı ayağının altında olduğundan ve makinenin arkasına doğru uzandığından emin olun. Baskı ayağını indirin ve dikmeye başlayın. Dikişinizin düz olması için, iğneden ziyade işlem görmemiş kenarı izleyin. Bir sıra diktiğiniz de, el çarkını kendinize doğru çevirerek iğneyi yukarı kaldırın. Sonra, kumaşı çıkarmak için baskı ayağını kaldırın.
Makine dikişleri meydana getirirken, dişliler kumaşı tutar ve ileri iter. Dikerken kumaşı itmeyin veya çekmeyin. Kumaşı sadece baskı ayağının altında ilerlerken oraya yönlendirin. Uygun bir hızı koruyun. Çok hızlı dikmenize gerek yoktur. Eğer çok hızlı dikerseniz, düzgün bir dikiş çizgisi dikemeyebilir ve toplu iğnelere geldikçe onları çıkaramayabilirsiniz. Ayrıca toplu iğnelere gelen iğnenin kırılma riski de vardır. Pedaldan ayağınızı hafifçe kaldırarak yavaşlayın.
Asla bir toplu iğnenin üzerinden dikmeyin, bütün toplu iğne başları mutlaka ayrı yönde olsun böylece dikerken onları çıkarmanız kolay olacaktır. Toplu iğneler dikiş çizgisine dik konumda olmalı ve genelde aralarında 5 cm ile 7cm olmalıdır.
Kumaşın iğnelenmiş bölümü baskı ayağına yaklaşırken, yavaşlayın ya da tamamen durun. Böylece toplu iğneyi çıkarabilirsiniz. Eğer dikerken, dikiş iğnesi bir toplu iğneye çarparsa, makineye ya da iğneye zarar verebilir ve kırılmış iğne parçaları yaralanmaya neden olabilir. Yanınızda bir iğnedanlık bulundurun ve iğneleri çıkardıkça ona batırın.