Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti

Kadınlar için HASTALIKLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz HASTALIKLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çocuklarda göz enfeksiyonları ve iltihapları
Göz enfeksiyonu sorununun nedeni ve belirtileri tedavisi

Çocuklarda kojonktivit
Konjonktivit nedeni ve belirtileri
Konjonktiva denilen gözün en dış tabakasının iltihaplanmasıdır, iltihabın nedeni bakteriyel, viral, ya da alerjik olabilir. Kimyasal konjonktivit göze dışarıdan bir yabancı madde girdiğinde oluşur.

Göz kızarır, yanar ve sulanır; göz kapakları şişer. Görmede bir bozukluk olmaz, ama parlak ışık rahatsız edebilir. Bakteriyel konjontivitte koyu, yeşilimsi sarı renkte bir akıntı görülür. Bu, bazen göz kapaklarının birbirine yapışmasına neden olur, uyandığında çocuğun gözlerini açamaması rahatsız edici olabilir.

Konjonktivit tedavisi
Antibiyotikli damla ya da pomad verilir. Kaynatılıp soğutulmuş suya pamuk batırılarak göz yavaşça temizlenir. Pamuk parçalarını suda kaynatın, soğuduktan sonra kapalı bir kaba koyarak buzdolabında saklayın ve temiz bir kaşıkla kaptan alıp kullanın. Eğer doktor suya tuz katılmasını önerirse tuz miktarı göz yaşından tuzlu olmayacak biçimde ayarlanır.

Her bir göz için ayrı pamuk kullanın, içten dışa doğru gözü silin. Konjonktivit bulaşıcı olduğundan temizlikten önce ve sonra ellerinizi yıkayın. Bulaşmasını önlemek için, çocuğun el ve yüz havlusu ailenin diğer fertlerinden ayrı olmalıdır. Havlusunu ayırın.

Blefarit
Seboreık dermatit ile birlikte ya da bakteriyel enfeksiyon nedeni ile olur. Kirpiklerin göz kapağına girdiği yerde kızarma ve pul pul akma biçiminde gözlenen bir iltihaplanmadır. Göz kapaklan kaşınır ve acır; çıkarması güç olabilen pullanma görülebilir.

Blefarit tedavisi
Pul ve çapağı günde iki kez temiz pamukla temizleyin. Enfeksiyon varsa günde birkaç kez antibiyotikli pomad ile göz kapağı kenarına masaj yapabilirsiniz.

Arpacık
Gözde arpacık nedeni ve belirtileri
Çoğunlukla bir stafilokok enfeksiyonu nedeni ile oluşan, üst ya da alt göz kapağında yumuşak ve ağrılı bir şişliktir. Kirpiklerin dibinde apse oluşur. Patlamak üzere olan bir sivilce görünümündedir.

Arpacık tedavisi
Arpacık genellikte kendiliğinden patlayabilir içindeki cerahat çıkıp ağrıyı dindirebilir. Temiz, sıcak bir bez ya da pamuk parçasıyla sıcaklık uygulamak ağrıyı gidermeye yardım edebilir. Antibiyotikli pomad ile o bölgeye masaj da yapılabilir ama bu tedavinin etkisi kanıtlanmamıştır.

Meibomian kisti (Şalazyon)
Mebomyan kisti nedeni ve belirtileri
Meibomian kisti her bir göz kapağında 30 adet bulunan meibomian kisti bezlerinden birinin kanalının tıkanması nedeniyle oluşan sert göz kapağı şişmesidir. Bu bezler göz kapaklarının yağlanması için ve gözün yüzeyindeki gözyaşı tabakasına katkıda bulunmak için yağlı bir madde salgılar. Şişlik, gözün yüzeyine baskı yaparak görüşü bulanıklaştırır.

Meibomian kisti (şalazyon) tedavisi
Herhangi bir tedavi yapılmadan kendi kendine düzelir, ancak devam ederse, genel ya da lokal anestezi ile alınması gerekebilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
22.03.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Meme Kanseri
Meme Kanseri
Meme kanseri nedir? Kadınlarda en sık görülen kanser türüdür (%28) ve kadın ölümlerinin %20''sinden sorumludur. Her 300 bin erkekten 2''sinde ve her 100 bin kadından da 87''sinde görülür. 30-50 yaşlar arasında daha sıktır.  Meme kanserinin belirtileri nelerdir? - Memede ele gelen veya radyolojik bir inceleme sonrasında saptanan kitle  - Meme derisinde çeşitli değişiklikler;...
»» devamını oku »»
Arı Sokması
Arı Sokması
Arı Sokmasında Ne Yapmalı? Yaban arıları, bal arılarından daha tehlikelidir. Aşırı duyarlılık sonucu şok gelişimine ve ölüme sebep olabilir.  Arı sokmasında belirti ve bulgular - Arının soktuğu yerde şiddetli ağrı, kaşınma, kızarıklık ve şişkinlik.  - Kalp çarpıntısı, nefes darlığı  - Bulantı, baş dönmesi, düşük tansiyon  - Baygınlık ve şok  Arı Sokmasında Tedavi - Arının...
»» devamını oku »»
Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı
Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı
Yüksek tansiyon kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanlar yüksek tansiyon ile kalp hastalığı arasındaki ilişkinin önemini vurguluyor ve yüksek tansiyon hastalarının etkin bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Yüksek tansiyon kalp hastalığı, felç, böbrek hastalığı gibi komplikasyonlara yol açması nedeniyle çağımızın "sessiz katili" olarak adlandırılıyor. Bugün...
»» devamını oku »»
Cushing Sendromu
Cushing Sendromu
Cushing Sendromu nedir? Kanda kortizol düzeyinin artışına bağlı olarak ortaya çıkan sendrom.  Cushing Sendromu neden olur? - Hipofizden aşırı ACTH salgılanması sonucu böbrek üstü bezlerinin fazla hormon salgılaması  - Böbrek üstü bezi tümörleri  - Kortikotropin (iki taraflı böbrek üstü bezi büyümesi)  - Glukokortikoidler  - Bazı bronş kanserleri gibi habis tümörlerin ACTH...
»» devamını oku »»
Lenfoma
Lenfoma
Lenfoma nedir? Vücudumuzda "lenf" adı verilen renksiz sıvıyı taşıyan çok küçük damarlardan oluşmuş bir ağ vardır. Bu ağa "lenfatik sistem" denir. Lenf sıvısı içinde, vücudumuzdaki enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı savaşan lenfosit adlı beyaz kan hücreleri (akyuvarlar) bulunur. Vücudumuzdaki bu geniş ağın bağlantı noktaları bezelye büyüklüğündeki lenf düğümleridir. Lenf...
»» devamını oku »»
Kemik Erimesi
Kemik Erimesi
Kemik Erimesi ( osteoporoz) nedir? Osteoporoz, kemik kütlesinin giderek azalmasıdır. Kemiğin mineral içeriği normaldir, sadece birim hacimdeki mineral yoğunluğu azalmıştır. Osteoporoz, sağlam kemiklerin yavaş yavaş erimesine ve zayıflamasına neden olan bir hastalıktır. Zayıflayan kemikler daha kolay kırılır hale gelir. Vücuttaki bütün kemikler bu durumdan etkilenmekle...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder