Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti

Kadınlar için HASTALIKLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çocuklarda Konjonktivit, Arpacık,Blefarit ve Meibomian Kisti hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz HASTALIKLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çocuklarda göz enfeksiyonları ve iltihapları
Göz enfeksiyonu sorununun nedeni ve belirtileri tedavisi

Çocuklarda kojonktivit
Konjonktivit nedeni ve belirtileri
Konjonktiva denilen gözün en dış tabakasının iltihaplanmasıdır, iltihabın nedeni bakteriyel, viral, ya da alerjik olabilir. Kimyasal konjonktivit göze dışarıdan bir yabancı madde girdiğinde oluşur.

Göz kızarır, yanar ve sulanır; göz kapakları şişer. Görmede bir bozukluk olmaz, ama parlak ışık rahatsız edebilir. Bakteriyel konjontivitte koyu, yeşilimsi sarı renkte bir akıntı görülür. Bu, bazen göz kapaklarının birbirine yapışmasına neden olur, uyandığında çocuğun gözlerini açamaması rahatsız edici olabilir.

Konjonktivit tedavisi
Antibiyotikli damla ya da pomad verilir. Kaynatılıp soğutulmuş suya pamuk batırılarak göz yavaşça temizlenir. Pamuk parçalarını suda kaynatın, soğuduktan sonra kapalı bir kaba koyarak buzdolabında saklayın ve temiz bir kaşıkla kaptan alıp kullanın. Eğer doktor suya tuz katılmasını önerirse tuz miktarı göz yaşından tuzlu olmayacak biçimde ayarlanır.

Her bir göz için ayrı pamuk kullanın, içten dışa doğru gözü silin. Konjonktivit bulaşıcı olduğundan temizlikten önce ve sonra ellerinizi yıkayın. Bulaşmasını önlemek için, çocuğun el ve yüz havlusu ailenin diğer fertlerinden ayrı olmalıdır. Havlusunu ayırın.

Blefarit
Seboreık dermatit ile birlikte ya da bakteriyel enfeksiyon nedeni ile olur. Kirpiklerin göz kapağına girdiği yerde kızarma ve pul pul akma biçiminde gözlenen bir iltihaplanmadır. Göz kapaklan kaşınır ve acır; çıkarması güç olabilen pullanma görülebilir.

Blefarit tedavisi
Pul ve çapağı günde iki kez temiz pamukla temizleyin. Enfeksiyon varsa günde birkaç kez antibiyotikli pomad ile göz kapağı kenarına masaj yapabilirsiniz.

Arpacık
Gözde arpacık nedeni ve belirtileri
Çoğunlukla bir stafilokok enfeksiyonu nedeni ile oluşan, üst ya da alt göz kapağında yumuşak ve ağrılı bir şişliktir. Kirpiklerin dibinde apse oluşur. Patlamak üzere olan bir sivilce görünümündedir.

Arpacık tedavisi
Arpacık genellikte kendiliğinden patlayabilir içindeki cerahat çıkıp ağrıyı dindirebilir. Temiz, sıcak bir bez ya da pamuk parçasıyla sıcaklık uygulamak ağrıyı gidermeye yardım edebilir. Antibiyotikli pomad ile o bölgeye masaj da yapılabilir ama bu tedavinin etkisi kanıtlanmamıştır.

Meibomian kisti (Şalazyon)
Mebomyan kisti nedeni ve belirtileri
Meibomian kisti her bir göz kapağında 30 adet bulunan meibomian kisti bezlerinden birinin kanalının tıkanması nedeniyle oluşan sert göz kapağı şişmesidir. Bu bezler göz kapaklarının yağlanması için ve gözün yüzeyindeki gözyaşı tabakasına katkıda bulunmak için yağlı bir madde salgılar. Şişlik, gözün yüzeyine baskı yaparak görüşü bulanıklaştırır.

Meibomian kisti (şalazyon) tedavisi
Herhangi bir tedavi yapılmadan kendi kendine düzelir, ancak devam ederse, genel ya da lokal anestezi ile alınması gerekebilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
22.03.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
El, Ayak ve Ağız Hastalıkları
El, Ayak ve Ağız Hastalıkları
El, ayak ve ağız hastalığı nedir? Hafif bir hastalık olmasına karşın, oldukça bulaşıcıdır ve salgın olarak görülebilir. "Coxsackie virüsü" bu hastalığa neden olmaktadır, büyükbaş hayvanlardan geçen ayak ve ağız hastalığıyla bir ilgisi yoktur. Küçük çocuklarda yaygındır ama öteki aile üyelerine de bulaşabilir. Dilin üstünde ve yanakların iç kısımlarında minik kabarcıklar...
»» devamını oku »»
Endişe Hali
Endişe Hali
Endişe Hali ( Anksiyete, Kaygı) nedir?   Herkes zaman zaman kendini endişeli hisseder. Belli bir sebep olduğunda endişe hissetmek normaldir. Bu, vücudun tehlikeye karşı bir çeşit önlem alma şeklidir. Kan dolaşımına adrenalin ve kortizon salınır; kalp atımı ve solunum hızlanır, kaslar gerilir, karaciğerden şeker salınır ve beyin sürekli uyanık durumdadır. Endişe hali belli...
»» devamını oku »»
Çiçek Hastalığı
Çiçek Hastalığı
Çiçek ( Variola) nedir? Çiçek virüsün etken olduğu çok bulaşıcı bir infeksiyon hastalığıdır. Kuluçka süresi 10-16 gündür. 1979 yılından beri dünyada hiçbir vaka bildirilmemiştir Dünya Sağlık Örgütü ve 1980 yılında çiçek hastalığının yeryüzünden silindiğini bildirmiştir.  BELİRTİ VE BULGULAR  - Ateş  - Baş, sırt, kas ve eklem ağrıları  - Deri döküntüleri ağız, yüz, kolların...
»» devamını oku »»
Düşük  Nedenleri ve Tedavisi
Düşük Nedenleri ve Tedavisi
Düşük nedir? Düşük, 20. gebelik haftasından önce rahim içindeki bebeğin dışarı atılmasıdır. Kendiliğinden ( spontan düşük ) meydana gelebileceği gibi tedavi amaçlı veya ileride meydana gelebilecek bir takım risklerden kaçınmak amacıyla doktor kontrolü altında da gerçekleşebilir (endüksiyonlu düşü k).  Düşük belirtileri nelerdir? - Parlak kırmızı renkte veya kahverengi...
»» devamını oku »»
Mitral Kapak Prolapsusu
Mitral Kapak Prolapsusu
Mitral Kapak Prolapsusu nedir? Kalbin sol atriyumu ile sol ventrikülü arasında yer alan mitral kapağın çökmesi (prolapsus) durumunda bu kapağı oluşturan yapracıkları, ventriküllerin kasılmaları sırasında yukarıya doğru şişerek, atriuma az miktarlarda karnın geri kaçmasına (regürjitasyon) neden olur.  Toplumun % 2 ila 5 kadarında mitral kapak prolapsusu olmasına karşın bu...
»» devamını oku »»
İshal
İshal
İshal ( Diyare) nedir?  İshal, dışkının sulu kıvamda, bol miktarda olması ve dışkılama sayısının artmasıdır.  İ shal nedenleri - Pek çok mikroorganizmaya bağlı enfeksiyonlar  - Bakteri toksinleri: Besin zehirlenmesi ve turist ishaline neden olurlar.  - Kimyasal toksinler: Kurşun ve mantar zehirlenmesi.  - Besin alerjisi  - Daha önceden geçirilmiş mide-bağırsak ameliyatı  -...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder