Bel Ağrısında Ne Yapmalı?

Kadınlar için SANAL KLİNİK bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bel Ağrısında Ne Yapmalı? hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SANAL KLİNİK kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bel ağrısı ve tedavi yöntemleri

Önce soğuk uygulayın: Bel ağrısına yol açan bir hareket yaptıysanız günde birkaç defa ağrılı bölgeye bir havlu ile sarılı buz torbası ile soğuk uygulama yapın. Ancak her uygulama 20 dakikadan uzun olmasın. 

Sonra sıcak uygulama: İlk bir iki gün içinde ağrı hafifledikten sonra ağrılı bölgeye sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu ile sıcak uygulama yapın. Yine her uygulama 20 dakikayı geçmemelidir. 

Ağrı kesiciler: Asetaminofen gibi ağrı kesiciler ağrıyı kontrol altına almaya yardımcı olur. Asetaminofen, NSAID grubu ağrı kesiciler (aspirin, ibuprofe, naproksen, ketoprofen) gibi mide kanamasına neden olmaz. Başka sağlık nedenlerinden dolayı ilaç kullanıyorsanız ağrı kesici almadan doktorunuza danışın. 

Seyrek de olsa bel ağrısı, önemli problemlerin sinyali olabilir. Ağrı ısrarla devam ediyorsa doktorunuza başvurun. Eğer ağrı bir darbe veya düşme sonucunda başladıysa veya bacaklarda duyu kaybı, idrar veya dışkı kaçırma gibi belirtiler varsa mutlaka doktorunuza haber verin. 

Elektriksel uyarı: Ciltten verilen elektrik akımıyla sinirlerin uyarılması (TENS) ağrı ile ilgili sinir sinyallerinin beyine ulaşmasını engelleyerek ağrıyı durdurabilir. Ağrılı bölge civarına yerleştirilen elektrodlar yardımıyla uygulanan elektrik akımı denenebilir ama kronik durumlarda fazla yarar sağlamamaktadır. 

Bel okulları: Ağrı ile ilgili birçok klinikte doğru oturma pozisyonlarını, iş ve evde bel ağrısından nasıl korunulacağını öğreten bel okulları vardır. 

Egzersiz ve yatak istirahati: Egzersiz bel ağrısının tedavisinde çok önemli bir rol üstlenebilir. İki gün sert zeminde yatak istirahati, kas ve disk problemlerine bağlı bel ağrılarının büyük bölümünde düzelme sağlar. Ne var ki kas egzersizi için düzenli hareket gerektiğinden doktorlar uzun süreli yatak istirahati önermemektedir. 

Rehabilitasyon: Ağrı geçtikten sonra fizyoterapist denetiminde bel ağrısının tekrarlamasını önleyecek bir rehabilitasyon programı uygulanabilir.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 07:46:20
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Doğum Öncesi Kontrolün Önemi
Doğum Öncesi Kontrolün Önemi
Doğum öncesi kontrol Hamilelik sırasında annenin sağlığının mutlaka kontrol edilmesi gerekir.  Şimdi doğum öncesi kontrolün neden hayat kurtardığını anlatalım: Hamilelik sırasında kalp, böbrek ve dolaşım sisteminin çalışması yoğunlaşır. Eğer organlar bu duruma ayak uyduramazsa vücutta biriken hamilelik ürünleri anneyi zehirler ve lohusa humması ya da havale denilen bu...
»» devamını oku »»
Şeker Hastalığı ve Beslenme
Şeker Hastalığı ve Beslenme
Şeker Hastalığında Beslenme Nasıl Olmalıdır? Şeker hastalığı (Diabetes mellitus, DM) tedavisinin temelini oluşturan üç öğe diyet, egzersiz ve ilaçlardır. Bunlardan hastalar için uygulanması en güç olanı diyettir. Bunun çeşitli nedenleri arasında ikisi öne çıkar. Bunlardan ilki, diyet ürünlerinin farklı olması, diğeri de diyete uzun süreli uyumun zorluğudur.  Yemek yemenin...
»» devamını oku »»
Yüksek Kolesterole Egzersiz ve Diyetin Etkisi Nedir
Yüksek Kolesterole Egzersiz ve Diyetin Etkisi Nedir
Yüksek Kolesterol, Egzersiz ve Diyet Yüksek kolesterolde egzersizin faydaları Düzenli egzersiz HDL adı verilen "iyi kolesterolün" düzeyini yükseltir. HDL, kandan LDL kolesterolün uzaklaştırılmasını sağlar. LDL kolesterolün atardamar duvarlarında plak oluşumuna yol açabildiğini hatırlayın.  Kalbinizin de bir kas olduğunu hatırlayın. Diğer kaslar gibi kalbinizi de aktif...
»» devamını oku »»
Bel Ağrısında Ne Yapmalı?
Bel Ağrısında Ne Yapmalı?
Bel ağrısı ve tedavi yöntemleri Önce soğuk uygulayın: Bel ağrısına yol açan bir hareket yaptıysanız günde birkaç defa ağrılı bölgeye bir havlu ile sarılı buz torbası ile soğuk uygulama yapın. Ancak her uygulama 20 dakikadan uzun olmasın.  Sonra sıcak uygulama: İlk bir iki gün içinde ağrı hafifledikten sonra ağrılı bölgeye sıcak su torbası veya ısıtılmış havlu ile sıcak...
»» devamını oku »»
Başağrısı İle Başa Çıkmanın Yolları
Başağrısı İle Başa Çıkmanın Yolları
Baş ağrısı ile başa çıkmanın yolları nelerdir? Başımız ağrıdığında ilk yaptığımız şey bir ağrı kesici almaktır. Kuşkusuz ağrı kesici ilaçlar başağrısında ne kadar erken dönemde alınırsa o kadar etkili olurlar ama bu ilaçlara ilave olarak bazı basit önlemler başağrısını geçirebilir:  • Strese bağlı gerilim baş ağrıları: Sıcak veya soğuk kompresi deneyin, ılık bir duş alın ve...
»» devamını oku »»
Göz Sağlığı
Göz Sağlığı
Göz sağlımız için dikkat etmemiz gerekenler. Göz sağlığı hayatımızın geri kalan kısmında, yaşam standartımızın şuan olduğu gibi olmasını sağlayacak önemli bir durumdur. Çoğu zaman dikkate almadığımız ufak bir göz bulanması ya da kaşınması sonrasında belki de geri dönüşü olmayan sıkıntılı sonuçlar yaratabilir. Aile büyüklerinde ya da daha önceki kuşaklarda kalıcı göz...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder