Et, Balık ve Sebze Pişirmede Püf Noktalar

Kadınlar için YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Et, Balık ve Sebze Pişirmede Püf Noktalar hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz YEMEK PİŞİRMEK İÇİN GENEL BİLGİLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Küçük balıkların dışının kıtır, içinin haşlanmış gibi olması için ne yapmalı
- Kıtır kıtır kızarmış bir istavritin tadına doyum olmaz... Ama bazıları onu yumuşak sevebilir. İşte istavrit ve onun gibi "küçük balıkları yumuşacık kızartma"nın pratik bir yöntemi. Balığı önce una bulayın, sonra da kuyruğundan tutup bir kase soğuk suya daldırıp çıkarın ve hemen kızgın yağa atın. Kabuğu bir kılıf gibi sertleşecek, içinden tıpkı buharda pişmiş gibi nefis bir et çıkacaktır.

Fırında pişecek etin yumuşak ve lezzetli olması
- Izgara et, en iyi kömür ateşinde olur, ama fırında yapıldığı zaman kurumaması için bazı ufak ayrıntılara dikkat edilmesi gerekir.

1- Fırını önceden çok yüksek derecede ısıtın.
2- Fırın ızgarasını, etleri koymadan önce yağlayın.
3- Etleri fırına koyup 1-2 dakika sonra ısıyı düşürün.

Çünkü yüksek ısıda etin üzerindeki protein sertleşir ve içindeki öz suyunun akmasını önler. Böylece etiniz hem yumuşak olur, hem de besin değerini yitirmez. Isıyı düşürmenin nedeni, etin üzerini yakmadan, içini yavaş pişirmek içindir.


Haşlama yapılacak sebzeler ve yumurta için püf noktalar
Haşlama en kolay pişirme yöntemlerindendir. Ama nasıl ki her etin yahnisi yenmezse, her ürünün haşlaması da aynı şekilde yapılmaz.

Haşlamalar da püf noktalar
Yumurtayı haşlarken çatlamaması için ne yapmalı
- Yumurta haşlamak çocuk oyuncağı sayılabilir. Ama yumurtaları buzdolabından 15-20 dakika önce çıkarmayı unutmayın, aksi halde kaynar suda çatlama risklerini artırırsınız.

Yeşil sebzelerin haşlanırken rengini kaybetmemesi için ne yapmalı
- Yeşil sebzelerin haşlandıktan sonra o güzelim renklerini kaybetmemeleri için size iki yol önerebiliriz. Birincisi, sebzeleri su kaynadıktan sonra tencereye atmak, tencerenin kapağını 1-2 dakika açık bırakıp sonra kapatmak ikinci yol ise, sebzeleri 1-2 dakika kızgın yağda çevirip sonra kaynar suda haşlamak.

Haşlanan pancarın rengini koruması için ne yapmalı
- Haşlanmış pancarın renginin kıpkırmızı olması için ufak bir hileye başvurmanız gerekir. Haşlama suyuna bir bardak sirke katmak gibi.

Ayva reçelinin daha kırmızı olması için ne yapmalı
- Ayva reçelinin renginin kırmızı olması için de bir hilemiz var. Ayvanın çekirdeklerinden birazını temiz bir tülbente sarıp, tencerede ayvalarla birlikte kaynatın...

Sütlü tatlıların daha lezzetli olması için
- Sütlü tatlılara vanilyanın çok yakıştığı bilinen bir gerçektir. Vanilya kokusunun daha iyi hissedilmesi için size bir sır verelim. Vanilyayı tatlınızın içine önceden değil, ateşten İndirir indirmez katın.

Haşlanan pancarın kolay soyulması
- Pancarları haşladığınız ama hemen kullanmayacaksınız. Siz gene de kabuğunu sıcak sıcak soyun, aksi halde soymanız güçleşir.

Haşlanan sebzelerde maydanozun etkisi
- Haşlanmış sebzelere mayonez katarak nefis bir ordövr hazırlayacaksınız. Siz siz olun, aceleniz bile varsa, sebzeler henüz sıcakken mayonezi içine katmayın, çünkü bozulabilir. 
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
28.03.2015 15:37:28
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Mutfakta Kullanılan Pratik Ölçüler
Mutfakta Kullanılan Pratik Ölçüler
Mutfakta Kolay Ölçü Tablosu Mutfakta yemek, pasta ve benzer şeyler yaparken, bazen ölçüye ihtiyaç duyarız. Her bayanın kendine göre mutfakta kullanılan ölçü malzemeleri  ya bardağı, ya fincanı ya da çukur bir kasesi vardır. Bazen elimizin altındaki kullandığımız ölçü kapları da sizi yanılgıya uğratabilir. Bu gibi durumlar için yapılacak en güzel şey, ölçü kabı olarak...
»» devamını oku »»
Limon Nasıl ve Nerelerde Kullanılır
Limon Nasıl ve Nerelerde Kullanılır
Limonun içindeki vitaminler ve kullanım alanları Hafif buruk tadı ve hoş kokusuyla limon , salatalarımızın vazgeçilmez tadı, bazı yemek ve tatlılarımızın önemli malzemelerinden biri olmuştur. Limonun , balık kadar tavuğa, salatalar kadar keklere de yakıştığını söylemeye gerek yok sanırım. Eski Yunan ve Roma'da en çok tüketilen turunçgil olan limon yemeklere katkı maddesi...
»» devamını oku »»
Çeşitli Bitkisel Yağlar
Çeşitli Bitkisel Yağlar
Bitkisel sade yağlar hangileridir ve nasıl kullanılmalıdır? Bunlar da margarin gibi bitkisel yağlardır . Bunlardan margarin; tereyağı ve sade yağ yerine geçmektedir. Çiçek ve pamuk yağları ise ancak tava ve kızartmalara elverişlidir. Margarinler kızdırıldıklarında, derhal kararmaları dolayısı ile bunları tava ve kızartmalarda kullanmak doğru değildir. Özellikle şunu da...
»» devamını oku »»
Yemeklerde Kullanılan Yağlar
Yemeklerde Kullanılan Yağlar
Yemeklerde hangi yağlar kullanılmalı? Yemek pişirme işlerinde kullanılan sade ve zeytinyağı cinslerini, değer sırası ile şöyle sıralamak gerekir. Sadeyağlar nelerdir ; tereyağı, sade ve margarin olmak üzere üç kısma ayrılmaktadır.  Zeytinyağları ise; zeytin, susam, çiçek ve pamuk yağı olmak üzere dört çeşittir. Ancak yukarıda saydığımız her cins yağın da çeşitli kalitesi...
»» devamını oku »»
Zeytinyağı Daha Lezzetli Nasıl Kullanılır
Zeytinyağı Daha Lezzetli Nasıl Kullanılır
Zeytinyağı ile yemekler nasıl daha lezzetli olur? Zeytinyağlı yemekler çok tuz kaldırmaz. Onun için diğer yemeklere oranla daha az tuz koymalısınız. Zeytinyağlılara pişerken biraz şeker katmak esastır. Zeytinyağlı dolmalar yapılırken, pirinç, fıstık ve baharatla kavrulduktan sonra tencerenin kapağını hemen kapatıp 5-10 dakika bekleyin. Böylece demlenen pirincin içine baharat...
»» devamını oku »»
Yeşillikleri Uzun Süre Saklamak İçin
Yeşillikleri Uzun Süre Saklamak İçin
Yeşillikleri taze olarak saklamak için ne yapmalı? "Dereotu, maydanoz, nane, fesleğen gibi otları bozulmadan saklayabilmenin çeşitli yolları" vardır.  Yeşillikleri uzun süre bozulmadan saklamak için - Taze otların ince ince kıyıldıktan sonra porsiyon halinde folyoya sarılıp derin dondurucuda dondurulmasıdır. Bu şekilde saklarken paketleri etiketlerseniz hangisinin içinde ne...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder