Zeytinyağı Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Zeytinyağı Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Zeytinyağı lekesi nasıl çıkar?
İpekli kumaşlardaki zeytinyağı lekesini bayat ekmekle ovmak, mükemmel bir usuldür. Lekenin kolayca kaybolduğunu göreceksiniz. Diğer kumaşlardaki zeytinyağı lekesini çıkarmak için de, leke henüz yaşken üzerine talk pudrası döküp kuruduktan sonra fırçalamalıdır. Ayrıca lekenin üzerine kurutma kağıdı koyup sıcak ütü ile ütülemek de lekenin çıkmasını sağlar.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
25.04.2015 18:13:49
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Mutfakta Pratik Bilgiler ve Püf Noktalar
Mutfakta Pratik Bilgiler ve Püf Noktalar
Hayatımızı Kolaylaştıran Pratik Bilgiler ve Püf Noktaları Fincandaki İzler:   Kahve ve çay bazen fincanlarda çıkmayan lekeler bırakır. İşte acil ve etkili bir çözüm. Nemli bir havluyu deterjanlı suya batırıp çıkarın ve lekenin üzerini ovuşturarak silin. Diğer bir yöntem ise diş macunu ile temizlemektir. Kahve lekesi çıkarmak ise, özellikle kahve kuruduktan sonra tam bir...
»» devamını oku »»
Ekmek Kutusu Nasıl Temizlenir
Ekmek Kutusu Nasıl Temizlenir
Ekmek kutusunu temizlemenin pratik yolu Ekmek kutusunun temizliği de büyük önem taşır. Bu nedenle ekmek kutunuzu haftada bir kere yüzde 10 oranında sirkeli suyla silmeyi ihmal etmeyin ve  bunu alışkanlık haline getirmemelisiniz. Aksi halde ekmeğiniz daha çabuk küflenir. Küflü ekmek diyare yapabileceği için yemeyin.
»» devamını oku »»
Giysilerden Ot Lekesi Nasıl çıkar
Giysilerden Ot Lekesi Nasıl çıkar
Kıyafetlerden ot lekesini çıkartmanın püf noktası Kıyafetlerinizde sık sık ot lekelerine raslayabilirsiniz. Bu lekelerin çıkması için lekeli yerleri 50 gram nişadır ruhu (amonyak), 5 gram oksijenli su ve 50 gram da su karışımıyla ıslatın ve bir süre sonra soğuk suyla çalkalayın.
»» devamını oku »»
Sigara Dumanının Kitaplara Zararı
Sigara Dumanının Kitaplara Zararı
Sigara dumanın kitaplara zararı ve kitapları koruma yolları Kütüphanenizde veya kitaplığınızda bulunan kitaplarınızı kesinlikle sigara dumanından uzaklaştırın. Çünkü sigara dumanı kitaplarınızın kısa sürede sararmasına ve ciltlerin bozulmasına yol açar. Kitaplarınızı sigara dumanından korumak için ya kitapların bulunduğu odada sigara içmemelisiniz yahut da kitaplarınızı sık...
»» devamını oku »»
Evdeki boş şişeleri nasıl değerlendirebiliriz
Evdeki boş şişeleri nasıl değerlendirebiliriz
Boş Şişeleri Değerlendirmenin Yolları Evimizde kullandıktan sonra boşalan likör ya da görseli güzel su, yağ, meyve suyu...vs gibi şişeleri benim yaptığım gibi ojeler ile renklendirip boyamak mümkün. Hoşunuza giden her türlü resmi istediğiniz renklerde şişenin üzerine oje ile uygulayarak yapabilirsiniz. Sonrasında bu şişeleri ister yağdanlık ister dekoratif amaçlı isterseniz...
»» devamını oku »»
Pas Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu
Pas Lekesini Çıkartmanın Pratik Yolu
Çamaşırlarda oluşan pas lekeleri nasıl çıkar? Çamaşırlarınızda pas lekesi gördüğünüzde çıkmaz diye üzülmeyin. İlk yapacağınız, iş, tuza bastırılmış bir dilim limon ile lekeyi ovmaktır. Ovduktan sonra kuruyan yer yıkandığında lekenin hiç bir iz bırakmadan çıktığını göreceksiniz.
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder