Yaşa Göre Beslenme Şekilleri ve Önemi

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Yaşa Göre Beslenme Şekilleri ve Önemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Hangi yaşta nasıl beslenmeli ve yaşa göre beslenmenin önemi
11-13 yaşlarında nasıl beslenmeli
Kalsiyum zengini gıdalar. Süt süt ürünleri. Taze meyve ve meyve suları, ıspanak, biber, brokoli, gibi kalsiyum zengini sebzeler tüketilmesi gerekir.

13-18 yaşlarında nasıl beslenmeli
Demir zengini yağsız kırmızı et, deniz ürünleri. Sebze- meyveler. Tahıllar, demir zengini gıdalar tüketilmesi gerekir.

18-25 yaşlarında nasıl beslenmeli
C vitamini. Taze meyve ve sebzeler C vitaminin en değerli kaynaklarıdır. Bu yaş gurubunda da, yeterli miktarda kalsiyum gerekir.

25-30 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Folik asit alımını artırmak gerekir. Folik asit ihtiyacını yeşil yapraklı sebzelerle, pek çok meyve ve özellikle portakal suyuyla, bakliyatlarla karşılamak mümkün.

30-35 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Öncelik antioksidan gücü yüksek gıdalar. Bu beslenme tarzı sadece genç ve sağlıklı görünüm kazandırmakla kalmaz, bağışıklığı güçlendirir, enerji seviyesini yükseltir. Antioksidan gücün olağanüstü faydasından yararlanmak istiyorsanız, bol bol sebze ve meyve yemeye, özellikle taze ve renkli sebze ve meyvelere yönelmeye itina göstermek gerekir.

En kırmızılardan karpuz, domates, pembe greyfurtla likopen, en sarılardan kaysı, mango, havuçla karotenoid, en mor kırmızılardan siyah dut, vişne, kiraz ve üzümle proantosiyanidin almak gerekir.

35-40 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Biyolojik değeri yüksek, temel aminoasitlerden zengin hayvansal proteinler, yeterli miktarda B vitamini ve kalsiyum. Bütün tahıllar, B vitamini zengin gıdalar, kepekli ekmekler, kalsiyum için yarım yağlı süt ve süt ürünleri, balık, hindi ve tavuk hayvansal protein ihtiyacını karşılamak için en değerli kaynaklardır. Daha çok yoğurt, sebze-meyve ve bakliyat tüketmek gerekir.

40-50 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Toplam kalori alımlarını azaltmak, daha az yağ ve bol posa tüketmek önemlidir. 40'lı yaşlara gelindiğinde beslenmede, gençlik günlerindeki kadar çok kaloriye ihtiyaç yoktur. Uygulanacak diyetinizin doymuş yağ ve kolesterolden fakir, Omega-3 yağ asitlerinden zengin deniz ürünleri, soya ve soya ürünleri, ceviz, fındık, gibi kuru yemişleri ihtiva etmelidir. Bitkisel Omega-3 kaynakları olan keten tohumundan ve keten tohumu yağından, cevizden, ceviz yağından ve semizotundan bol bol yararlanılmalıdır.

50-60 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Zayıflayan kemiklerin kalsiyum ihtiyacı fazlaca artar. Bu dönemde daha az kalorili beslenmek, daha az yağ tüketmek, zeytinyağından yararlanmak, antioksidan zengini sebze ve meyvelere öncelik vermek şarttır. Soyalı yiyecekler, keten tohumu ve tahıllar bu dönemde düşen hormon seviyelerini desteklemek için yararlıdır.

60 yaş ve sonrası beslenme önemli 
60 yaş sonrasında beslenme çok önemlidir. B vitamini yanında kalsiyum açısından da yeterli temel yağ asitlerinden, temel aminoasitlerden ve posadan zengin bir beslenme tarzı oluşturulmalıdır. Beslenme biçimi hipertansiyon, şeker hastalığı, ateroskleroz durumuna göre özel planlanmalıdır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
27.05.2015 22:18:55
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Egzotik Avokado
Egzotik Avokado
Sebze Gibi Meyve,  Egzotik Avokado Avokado , kökeni Meksika ve Guatemala'nın yüksek platoları olan dünyanın en eski uygarlıklarından Aztek'lerin sofrasından geliyor. Meyveler arasında en yüksek kalori oranına sahip olan avokado diğerlerine oranla yüksek protein de içerir. Gezginler sayesinde önce Avrupa'da yaygınlaşan avokado bugün ülkemizin güney sahillerinde de...
»» devamını oku »»
Yaş Gruplarına Göre Önerilen Kalsiyum Miktarı
Yaş Gruplarına Göre Önerilen Kalsiyum Miktarı
Kalsiyum: En iyi kalsiyum kaynağı süt ve türevleri, pekmez, susam, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, kuru    baklagiller ve kurutulmuş meyvelerdir. Balık, kılçığı ile yenildiğinde kalsiyumdan zengin bir kaynaktır. Yaş grupları ve kişinin özelliklerne göre önerilen günlük Ca miktarı   Gruplar   Günlük Ca miktarı Çocuklar (1-10 Yaş)   800   Gençleri (10-25)   1200...
»» devamını oku »»
Besinlerin Kalori Değerleri
Besinlerin Kalori Değerleri
Besinler ve kalori değerleri: TAHILLAR MİKTAR KALORİ 1 dilim beyaz ekmek 28 gr 70-100 1 dilim kepekli ekmek 28 gr 55-60 1 adet kruasan 180-200 180-200 1 dilim kızarmış ekmek 10-15 gr 25-35 Bisküvi 100 gr 450-480 Mercimek (kuru) 100 gr 314 Arpa (kuru) 100 gr 367 Bulgur (kuru) 100 gr 371 Kuskus (kurul 100 gr 367 Mısır (kuru) 100 gr 342 Buğday (kuru) 100 gr 364 Susam 100 gr 589...
»» devamını oku »»
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri Nelerdir? Lifli Gıdalar : Lif, sindirilmeyen ve kalorisi olmayan bir besindir. Lifli besinler kabızlığı önler, kandaki kolesterol düzeyini düşürebilir, kan şekerini denetleyebilir, sindirim kanalını olumlu etkiler, kilo vermeyi kolaylaştırır çünkü tokluk hissi verir. Ayrıca sünger görevi görerek vücudu zehirli maddelerden arındırabilir....
»» devamını oku »»
Su İçmek İçin 50 Neden
Su İçmek İçin 50 Neden
Su İçmek İçin 50 Neden ve Susuzluğun Vücuda Etkileri 1. Hiç bir şey su olmadan yaşayamaz. 2. Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını önce bastırır, sonra öldürür. 3. Su temel enerji kaynağıdır. 4. Su vücudun her hücresinde elektriksel ve manyetik enerji üretir, bize yaşam gücü verir. 5. Hücre yapısındaki maddeleri birbirine bağlayan bir yapıştırıcıdır. 6. DNA...
»» devamını oku »»
P
P'den Z'ye Besinlerin Faydaları Nelerdir?
PAPATYA: Her derde deva bir bitki. Tahriş olmuş, temizliğe ve ferahlamaya ihtiyacı olan ciltler için ideal. Kurutulmuş papatyalardan hazırlanmış bir losyonla gözlerinize yapacağınız kompres şişkinliğini alıyor. PATATES: Çiğ olarak cilt ülserlerine ve kesiklere iyi gelir. Bas ağrısına karsı rendelenmiş ya da halka halka doğranmış patatesi şakaklarınıza koyun. Kaynatılmış...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder