Yaşa Göre Beslenme Şekilleri ve Önemi

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Yaşa Göre Beslenme Şekilleri ve Önemi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Hangi yaşta nasıl beslenmeli ve yaşa göre beslenmenin önemi
11-13 yaşlarında nasıl beslenmeli
Kalsiyum zengini gıdalar. Süt süt ürünleri. Taze meyve ve meyve suları, ıspanak, biber, brokoli, gibi kalsiyum zengini sebzeler tüketilmesi gerekir.

13-18 yaşlarında nasıl beslenmeli
Demir zengini yağsız kırmızı et, deniz ürünleri. Sebze- meyveler. Tahıllar, demir zengini gıdalar tüketilmesi gerekir.

18-25 yaşlarında nasıl beslenmeli
C vitamini. Taze meyve ve sebzeler C vitaminin en değerli kaynaklarıdır. Bu yaş gurubunda da, yeterli miktarda kalsiyum gerekir.

25-30 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Folik asit alımını artırmak gerekir. Folik asit ihtiyacını yeşil yapraklı sebzelerle, pek çok meyve ve özellikle portakal suyuyla, bakliyatlarla karşılamak mümkün.

30-35 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Öncelik antioksidan gücü yüksek gıdalar. Bu beslenme tarzı sadece genç ve sağlıklı görünüm kazandırmakla kalmaz, bağışıklığı güçlendirir, enerji seviyesini yükseltir. Antioksidan gücün olağanüstü faydasından yararlanmak istiyorsanız, bol bol sebze ve meyve yemeye, özellikle taze ve renkli sebze ve meyvelere yönelmeye itina göstermek gerekir.

En kırmızılardan karpuz, domates, pembe greyfurtla likopen, en sarılardan kaysı, mango, havuçla karotenoid, en mor kırmızılardan siyah dut, vişne, kiraz ve üzümle proantosiyanidin almak gerekir.

35-40 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Biyolojik değeri yüksek, temel aminoasitlerden zengin hayvansal proteinler, yeterli miktarda B vitamini ve kalsiyum. Bütün tahıllar, B vitamini zengin gıdalar, kepekli ekmekler, kalsiyum için yarım yağlı süt ve süt ürünleri, balık, hindi ve tavuk hayvansal protein ihtiyacını karşılamak için en değerli kaynaklardır. Daha çok yoğurt, sebze-meyve ve bakliyat tüketmek gerekir.

40-50 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Toplam kalori alımlarını azaltmak, daha az yağ ve bol posa tüketmek önemlidir. 40'lı yaşlara gelindiğinde beslenmede, gençlik günlerindeki kadar çok kaloriye ihtiyaç yoktur. Uygulanacak diyetinizin doymuş yağ ve kolesterolden fakir, Omega-3 yağ asitlerinden zengin deniz ürünleri, soya ve soya ürünleri, ceviz, fındık, gibi kuru yemişleri ihtiva etmelidir. Bitkisel Omega-3 kaynakları olan keten tohumundan ve keten tohumu yağından, cevizden, ceviz yağından ve semizotundan bol bol yararlanılmalıdır.

50-60 yaşlarında nasıl beslenmeli 
Zayıflayan kemiklerin kalsiyum ihtiyacı fazlaca artar. Bu dönemde daha az kalorili beslenmek, daha az yağ tüketmek, zeytinyağından yararlanmak, antioksidan zengini sebze ve meyvelere öncelik vermek şarttır. Soyalı yiyecekler, keten tohumu ve tahıllar bu dönemde düşen hormon seviyelerini desteklemek için yararlıdır.

60 yaş ve sonrası beslenme önemli 
60 yaş sonrasında beslenme çok önemlidir. B vitamini yanında kalsiyum açısından da yeterli temel yağ asitlerinden, temel aminoasitlerden ve posadan zengin bir beslenme tarzı oluşturulmalıdır. Beslenme biçimi hipertansiyon, şeker hastalığı, ateroskleroz durumuna göre özel planlanmalıdır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
27.05.2015 22:18:55
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
K,L,M ve N Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları Nelerdir?
K,L,M ve N Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları Nelerdir?
KARANFİL: Mikropları öldürür. Ağrıları dindirir.  Sinirleri uyarır. Hazmı kolaylaştırır. Koku giderir. İştah açar. KEKİK:   Bedeni kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını keser. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder. Kandaki şeker miktarını azaltır. KIRMIZI BİBER:   Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili. Vücudun...
»» devamını oku »»
Yaş Gruplarına Göre Önerilen Kalsiyum Miktarı
Yaş Gruplarına Göre Önerilen Kalsiyum Miktarı
Kalsiyum: En iyi kalsiyum kaynağı süt ve türevleri, pekmez, susam, fındık, yeşil yapraklı sebzeler, kuru    baklagiller ve kurutulmuş meyvelerdir. Balık, kılçığı ile yenildiğinde kalsiyumdan zengin bir kaynaktır. Yaş grupları ve kişinin özelliklerne göre önerilen günlük Ca miktarı   Gruplar   Günlük Ca miktarı Çocuklar (1-10 Yaş)   800   Gençleri (10-25)   1200...
»» devamını oku »»
Yapay Tuz Zararlı mı, Fazla Tuzun Yan Etkileri
Yapay Tuz Zararlı mı, Fazla Tuzun Yan Etkileri
Yapay tuz zararlı mı? Tuz yerine geçen ürünleri kullanmak, tuzun zararlarından kurtulmanın en kolay yoludur ama tuz yerine geçen maddeler her zaman ve herkes için uygun olmayabilir. Yapay tuzların içerisindeki en önemli madde olan 'potasyum', bazı durumlarda ciddi problemler yaratabilir. Böbrek yetmezliği olanların, potasyum birikimine eğilimli sorunu bulunanların ve...
»» devamını oku »»
Demirin Faydaları
Demirin Faydaları
Demirin vücudumuza faydası nedir? Demir: Özellikle çocuklar, hamile anneler ve yetişkin kadınlarda sıkça eksikliği görülen önemli bir mineraldir. En iyi kaynakları karaciğer, dalak, yumurta sarısı, kırmızı et, kuru üzüm ve pekmezdir. Bu besinler, demirin vücutta emilimini artırabilmek için bol limonlu salata veya taze sıkılmış portakal, greyfurt suyu gibi C vitamini ile...
»» devamını oku »»
H,I ve İ Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları Nelerdir?
H,I ve İ Harfi İle Başlayan Besinlerin Faydaları Nelerdir?
HARDAL:   Dolaşımı canlandırır, soğuk algınlığına karşı korur, depresyona ve uyuşukluğa iyi gelir. Hardal tohumu suyu göğüs enfeksiyonlarına, romatizmaya ve artrite faydalıdır. Zehirlenmelerde bir fincan suya bir kaşık hardal konarak içildiği takdirde kusturur. HAVUÇ:   100 gramı 40 kalori içerir. Mineral tuzlar, sekerler, fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, demir...
»» devamını oku »»
Sütün Faydaları
Sütün Faydaları
Her yaşta süt içmeli mi? Günümüzde süt, yalnızca çocuklara önerilen bir içecek değil. Son zamanlarda uygulanan herkesi süt içmeye yönlendirici kampanyalardan da bunu anlamak mümkün. "Süt için, süt içirin" sloganlarıyla süt içmeyi bir alışkanlık haline getirmeyi hedefleyen üreticiler, bir yerde sağlık konusuna da hizmet etmiş oluyorlar... Süt proteini, hücre ve dokuların...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder