Yüz Şekline Uygun Saç Modeli ve Rengi

Kadınlar için SAÇ BAKIMI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Yüz Şekline Uygun Saç Modeli ve Rengi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAÇ BAKIMI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Yüz şekline göre saç modelleri
Yüz şeklinize göre saç modelini belirlemek ister misiniz?
Saç kadın olsun erkek olsun, görüntüsünü etkileyen ve bakışlarına kadar etki eden bir parçadır. Kadınların saçlarına olan düşkünlüğü ve değişik saçlara olan merakları bazen onların yanlış saç kullanmalarına sebep olur. Yanlış saç dediğimiz, yüz şekillerine uygun olmayan ve bunun sonucu kendilerine çok fazla yakışmayan saç modelleri.

Aslında kuaförler bu konuda en önemli yardımcılardır. Ancak nedendir bilinmez, bir takım kuaförler harici bir çok kuaför bu konuda fikir sahibi değilmiş gibi hareket eder. Siz kuaför koltuğuna oturduğunuzda, size yani yüz şeklinize uygun saç modelinin hangisi olduğunu söylemeleri gerekir. Tabi bunu söylerken sizin ne istediğiniz ve istediğiniz modelin size yakışıp yakışmayacağını da. 

Bu durumda iş başa düşüyor. Yüz şeklinize uygun en iyi saç modelini belirlemek ve buna göre, bilinçli bir şekilde kuaföre gidip saçınızı kestirmek sizin elinizde. Peki bunu nasıl yapacaksınız. Size en uygun saç kesimi ve saç rengi hangisi nasıl anlayacaksınız.

Yüz yapınıza en uygun saç modeli ve rengini bulmanın püf noktaları
- Yüz yapısına uygun, saç modelini ve saç rengini bulmanın en pratik yolu peruk satan dükkana gidip, orada bulunan farklı boyutlardaki ve renklerdeki perukları denemek. Bu size oldukça derin fikirler verecektir.

- Saçlarınız toplanabilecek kadar uzun ise, ayna karşısında, evinizde, istediğiniz modellerin şekillerini yapmaya çalışın. Mesela, küt saç istiyorsanız, saçlarınızın uçlarını içe katlayın, kakül istiyorsanız, öndeki uzun saçlarınızı içe kıvırarak, gevşek şekilde yana tutturun, kat istiyorsanız, bir kaç tutama ayırdığınız saçlarınızı parça parça katlayarak tutturun.

- Hangi saç renginin size yakıştığını anlamak için, başta yazdığım gibi bunun en iyi yolu, peruk kullanmak, ancak giydiğiniz kıyafetlerde size bu konuda fikirler verir. Kıyafetlerin renginin yüzünüze yansıttığı renkler, size yakışıp yakışmadığı bilgisini verir. Siyah rengin veya kahve rengin yakışmadığı sanırım hiçbir kimse yoktur. Ancak sarı herkese aynı şekilde yakışmaz. Mor ve kırmızı da aynı durumdadır. Ve tabi diğer renklerde. Size yakıştığını düşündüğünüz renkler genelde teniniz ile uyumlu renklerdir. Çünkü üzerimize giydiğimiz kıyafetin nasıl durduğuna bakmak için mutlaka yüzümüze de bakarız. Saçlarınızın rengini belirlerken buna dikkat edebilirsiniz. 

Not: Saç renklerinin tonları da tende farklılık gösterebilir. Misal, sarının tonları, kahvenin tonları, siyahın tonları

- Renk belirlemede klasikleşen ve bilinen, yüz şeklinizi geniş ya da dar gösteren renklerden bahsetmedim. Siyah saç yüzün şeklini ortaya çıkartır, sarı saç yutar. Ten rengine göre bu değişebilir. Kesim ve saç renginin uyumu, sizi, hayal bile edemeyeceğiniz bir görüntüye kavuşturabilir. 

Siz siz olun benim yaptığım gibi, bir anlık kızgınlık ile, bilmediğiniz bir kuaförün önüne oturup, saçlarınızı elinize vermesine izin vermeyin. Sonra ki pişmanlık işe yaramıyor.  Gür, uzun, bakımlı ve canlı saçlarınız olması umudu ile.

Yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
15.07.2015 11:34:34
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Vücut Tipinize Göre Saç Modelleri
Vücut Tipinize Göre Saç Modelleri
Vücut Tipinize Göre Saç Modelleri Nasıl Olmalıdır En uygun saç modelini seçerken vücut tiplerine de bakıldığını biliyor muydunuz? Nasıl olduğunu biz size anlatalım! Kıvrımlı, dolgun ve kum saati şeklinde vücut yapısına sahipseniz saçlarınızın şekli nasıl olmalı Eğer kıvrımlı bir vücudunuz varsa, dümdüz saçlar size çok yakışmayacaktır. Özellikle kiloluysanız saçlarınızı...
»» devamını oku »»
Saç Bakımında Püf Noktalar
Saç Bakımında Püf Noktalar
Saç bakımı nasıl yapılmalıdır? Şampuanlama cilt bakımı kadar önemlidir. Uzmanlar saç ve kafa tasının yıkanmaması halinde terleme ile oluşan yağların bakteriler için mükemmel bir üreme zemini oluşturacağını söylemektedirler. Saçları nasıl şampuanlamalı? Şampuanlamaya ılık su ile başlamalıdır. Saçları iyice ıslattıktan sonra, suyun akımı şiddeti olmamalıdır. Çünkü saçı...
»» devamını oku »»
Deniz Mevsiminde Saçlarınıza Özen Gösterin
Deniz Mevsiminde Saçlarınıza Özen Gösterin
Deniz mevsiminde saç bakımı nasıl yapılmalı Yaz aylarında ve tatillerde sıcak hava, deniz suyu ve rüzgar gibi aşındırıcı dış etkilere daha fazla maruz kalan saç telleri gücünü ve canlılığını yitirir, saç diplerindeki kıl kasları görevini tam yapamaz. Bunların sonucunda saçlar yazın iyi bakılmadığı takdirde çabuk dökülür, donuk, güçsüz, kırılgan bir hal alır. Bu nedenle güneş...
»» devamını oku »»
Sığır İliği ile Saç Uzatma Maceram
Sığır İliği ile Saç Uzatma Maceram
Saçı sağlıklı ve hızlı uzatmanın yolları (sığır iliği hindistan cevizi yağı, zeytin yağı ) Selam kızlar.. Bir çok yerde okuduğum ve gördüğüm saç uzatma yöntemini bu gün bende uyguladım. ( 27.7.2014 ) Bahsettiğim yöntem hepinizin bildiği sığır iliği (kemik iliği) ile yapılan saç bakım kürü . Aranızda da mutlaka deneyenler olmuştur. Detaylı anlatıma başlamadan şunu belirtmek...
»» devamını oku »»
Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin
Sağlıklı ve Güçlü Saçlar İçin
Sağlıklı ve güçlü saçlar için evde saç bakımı - Elma sirkesi saçlarınızın daha parlak ve bakımlı görünmesini sağlayacaktır. Bu tarifi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz. - Saçlarınızı hafif bir şekilde ıslatıyorsunuz, elma sirkesini saç köklerine ve uçlarına fazlasıyla sürüp yedirin. Saçınızı sıcak bir havlu ile sarıp 1 saat bekleyiniz. Sonunda şampuanla yıkayınız....
»» devamını oku »»
Evde Yıpranmış Saç Maskesi Tarifi
Evde Yıpranmış Saç Maskesi Tarifi
Yıpranmış Saçlar İçin Maske 2 yemek kaşığı fındık yağı 1 ampul B vitamini 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı 1 tatlı kaşığı elma sirkesi Yıpranmış saçlar için maske yapımı Malzemeler karıştırılır. Saç köklerinden başlanarak uçlarına doğru yedirilir. Üzeri bone ya da streç filmle kapatılır ve 20 dakika bekletildikten sonra saçtan arındırılır. Yağ maskelerini saçtan kolay çıkarmak...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder