Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı

Kadınlar için KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Bakım Ürünleri Hangi Kaplarda Yapılmalı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz KİŞİSEL BAKIM ÖNERİLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde kozmetikleri hazırlamak için ne tür kaplar kullanılmalıdır?

Huni (küçük): Bu, sıvı tarifleri ince boyunlu saklama şişelerine dökmeye çalışırken işe yarar. Anlık kullanımlar için alüminyum folyodan yapılmış huniler kullanılabilir. Bitkisel sıvılar huniden çok çabuk geçtikleri için, alüminyum kaplardaki çözünme riski burada söz konusu değildir.

Ölçme Bardakları ve Kaşıkları: Hepsinin ölçümleri sabittir.

Havan ve Sapı (büyük boy - yaklaşık 15 cm çapında): Bu gereci rezene tohumlarını ezmek, öz sularını çıkarmak için, taze bitki ve çiçekleri hamur haline getirmek için ezmek ve olgun papaya, ananas dilimleri veya çilek dilimlerini hamur haline getirmek için kullanabilirsiniz. Havan ve kolu vücut pudraları hazırlarken esans yağları ve kokusuz tozları karıştırırken de kullanışlıdır.

Kabuklu Tohum Öğütücüsü - kahve değirmeni: Bunu yulaf ezmesi, badem ve ayçiçeği tohumlarını öğütmekte kullanabilirsiniz. Kullandıktan sonra iyice temizlemeyi unutmayın.

Tavalar (1,2 ve 3 lt'lik, emaye, cam veya paslanmaz çelik): Lütfen alüminyum veya bakır tavalar kullanmayın. Bu metaller tariflerinizdeki bitkiler ve asitli sıvılarla etkileşime girebilirler ve hazırladığınız kozmetiğe alüminyum veya bakırın sızmasına neden olabilirler. Özellikle alüminyum cildiniz için iyi değildir. Bitkilerin yararlarını da etkileyebilir ve bitmiş ürünün rengini bozabilir.

Tartı (diyet tartısı veya masa üstü tartısı): Kozmetik hazırlamaya ilk başladığınızda, devamlı olarak tartıya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bir süre sonra bileşenin miktarını "göz kararı" ile ölçüyor hale gelirsiniz. Bununla beraber, kök, gövde, tohum ve kabuk gibi daha ağır bileşenleri ölçerken tartı kullanmanız daha iyi sonuç almanızı sağlar. Eğer şifalı bitkilerinizi tartılmış halde satın alabilirseniz, tartı gerekli olmayabilir.

Spatula (küçük ve orta boy): Bunlar krem ve losyonları her tip kabın içinden çıkartmak için mükemmeldirler.

Kaşıklar (tahta): Gerçekte sadece iki taneye ihtiyacınız vardır bir küçük ve bir orta boy kaşık. Bunları karıştırmanın gerekli olduğu her şeyde kullanabilirsiniz. Çırpma teli kirliyken, krem ve losyonları  çırpmak   için   kaşık  kullanabilirsiniz.   Bir kullanımlık değildirler.

Süzgeç (ağ): Bu değişik tariflerdeki sıvılardan bitki ve çiçekleri süzmek için kullanılır. Bir süzgeç yerine tülbent, külotlu çorap veya kaba dokunmuş çuval bezi kullanılabilir.

Çırpma Teli (küçük): Bunu bütün krem, losyon ve dudak kremlerini çırpmak ve harmanlamak için kullanabilirsiniz. Bu büyük miktarlarda blender veya besin işlemcisinin işlevi yerine küçük miktarlardaki harmanların hazırlanmasında tercih edebileceğiniz bir şeydir.

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
9.10.2015 12:03:27
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Topuk ve Tırnak Çatlaklarına Yağlı Bakım
Topuk ve Tırnak Çatlaklarına Yağlı Bakım
Sararan Tırnaklar 1/2 limon suyu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı sirke Sararan tırnaklara evde bakım kürü Malzemeler karıştırılır. Bu karışım tırnakların üzerine sürülür ve ovarak masaj yapılır. 5 dakika kadar bu işlem devam ettirilir ve ardından ılık suyla durulanır. Tırnak Bakım Yağı 1/4 çay bardağı lanolin 1 çay kaşığı badem yağı 1 kahve kaşığı Hint yağı Kat kat...
»» devamını oku »»
Doğum Lekeleri için Maske ve Detoks İçeceği
Doğum Lekeleri için Maske ve Detoks İçeceği
Detoks İçeceği Hazırlanması 2 adet enginar 1 bağ taze nane 1/2 çay bardağı kuşburnu 1 adet kereviz sapı 1 yemek kaşığı dağ kekiği 1 litre su Detoks içeceği yapımı 1 litre suda kereviz sapı, enginar, kuşburnu ve kekik kaynatılır ve blendırdan geçirilir. Nane eklenir ve 10 dakika daha kaynatılır. Elde edilen karışım akşam yemeklerden yarım saat önce tüketilmeli ve 7 gün...
»» devamını oku »»
Evde Adım Adım Hindistan Cevizi Yağı Yapımı
Evde Adım Adım Hindistan Cevizi Yağı Yapımı
Evde hindistan cevizi yağı yapımının adım adım resimli anlatımı Hindistan cevizi yağını nasıl yaptığımı daha önce " Evde Hindistan Cevizi Yağı Yapımı   " adlı makalemde anlatmıştım. Burada ise nasıl yaptığımı daha net anlamanız için adım adım yapım aşamalarını resimledim ve her resmin üzerini detaylı şekilde yazmaya çalıştım. Resimdeki sıralamaya göre bakarsanız evde...
»» devamını oku »»
Ayak Terlemesi ve Bahar Yorgunluğu Bakımı
Ayak Terlemesi ve Bahar Yorgunluğu Bakımı
Ayak Terlemesi İçin Maske 2 yemek kaşığı toz zencefil 1/2 çay bardağı ıhlamur 1/2 çay bardağı talk pudrası 1 bardak su Ayak terlemesi için maske yapımı Ihlamurlar blenderden geçirilip inceltilir. Tüm malzemeler karıştırılır. Elde edilen karışım ayak tabanlarına yoğun olarak uygulanır ve üzerine çorap giyilir. 20 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile durulanır. Not: Bu...
»» devamını oku »»
Evde Zeytinyağı Yapımı
Evde Zeytinyağı Yapımı
Evde Zeytin Sütünü Nasıl Yaptım? Hindistancevizi yağından sonra mevsimi gelmişken birde zeytinyağı yapayım dedim. Olur olmaz bilmeden işe koyuldum. İtiraf etmek gerekirse hindistancevizi yağı yapımı daha basit geldi. Zeytinyağı yapımı biraz daha zahmetli ama sonucu görünce açıkçası deydi. Lafımı fazla uzatmadan hemen anlatmaya başlayayım. Resimlerde de aşama aşama anlattım....
»» devamını oku »»
Tırnak Bakımı
Tırnak Bakımı
Tırnaklarınızın daha sağlıklı olması için evde bakım önerileri - Manikür yağı hem tırnakların daha sağlıklı uzamasını sağlar hem de tırnak etlerinin kurumasını engeller. 2 günde bir tırnak diplerinize manikür yağı uygulayıp biraz beklettikten sonra tırnak etlerinizi hafifçe itin. Düzenli yapılan bu işlem manikürünüzün ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır. - Tırnakların...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder