Mezenterik Adenit, Bağırsak Düğümlenmesi ve Apandisit

Kadınlar için HASTALIKLAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Mezenterik Adenit, Bağırsak Düğümlenmesi ve Apandisit hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz HASTALIKLAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Karın ağrısının çeşitleri
Apandisit
Apandisit ağrısının belirtileri
Önce çocuğun karnının sağ alt köşesinde ağrı olur. Yemek yemez, hafif ateş ve kusma görülür. Kör bağırsağın bulunduğu yerde duyarlılık olur, bastırıldığında acır. Baskı birden kaldırılırsa acı artar. Çocuğa karnını şişirmesi ve sonra içine çekmesi söylenir ve yüzündeki acı ifadesi gözlemlenir.

Apandisit ağrısının tedavisi
Kör bağırsak, patlayıp iltihap kanına yayılmadan önce alınmalıdır, yoksa peritonite neden olur. Apandektomi denilen küçük bir ameliyat yapılır. Bir ya da iki gün hastanede kalır. Bir hafta okula gidemez. Birkaç hafta spor yapamaz.

Kolik belirtileri
Hem anne sütü ile beslenen hem de biberonla beslenen bebekleri etkiler. Bebek genellikle akşamları sancıyla kıvranır. Onun dışında sağlığı iyidir. Dizlerini karnına çeker, sürekli ağlar. Yalnızca dik tutularak gezdirildiğinde saatler sonra rahatlayabilir.

Reçeteye ilaç yazılsa bile yararı olmayabilir. Ağır vakalarda biberonla beslenen bebeğe laktozsuz bir mama verilir, emziren anne süt içmemelidir. Bu tür bir değişiklik için mutlaka hekime danışılmalıdır. Kolik genellikle üç-dört ay sonra kendiliğinden geçer.

Bağırsak düğümlenmesi belirtileri
Bebekte kusma, çığlıkla ağlama, dizleri karına çekme gözlemlenir. Ağlarken yüzünün kızarması dışında solgun görünür. Kriz aralarında normal ve sakindir. Başlangıçta dışkı normalken, ilerledikçe bezine kanlı mukus gelebilir.

Tanıyı kesinleştirmek için karın röntgeni ya da ultrason filmi çekilir. Bebek ağır hasta ise acil ameliyat gerekir. Hafif vakalarda özel bir X ışını tekniğiyle bağırsağı güçlendirecek baskı uygulanır. Bazı çocukların bağırsağını düzeltmek ya da o bölümü almak için ameliyat gerekebilir.

Mezenterik adenit belirtileri
Çocukta baş ağrısı, boyunda beze, 38°C'nin üstünde ateş gibi üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri görülür. Genellikle kusma olmaz. Ağrı şiddetli değildir ve karnın orta bölümü ağrır.

Tedavisi yoktur, Lenf bezlerinin iltihabı azaldıkça ağrı hafifler.

Meckel divertikülü belirtileri
Akut karın ağrısı görülen ender bir hastalıktır. Akut apandisittekine benzer belirtiler gösterir. Tek farkı ağrının sağda değil, sol alt karın bölgesinde olmasıdır.

Tanı koymak için bazı özel işlemler yapılır. Tıkanan yeri almak üzere apandektomiye benzer bir ameliyat yapılır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
10.04.2016 00:00:00
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Kırım Kongo Hastalığının Sebepleri ve Tedavisi
Kırım Kongo Hastalığının Sebepleri ve Tedavisi
Kırım kongonun sebebi nedir? KKKA hastalığının etkeni bir virüstür . İnsanlara kene ısırığıyla veya enfekte hayvan ya da insanların kan, vücut sıvıları veya diğer enfekte dokuların doğrudan teması yoluyla bulaşır. En sık bulaşma yolu kene ısırmasıyla olmaktadır. Bulaşmadan sorumlu olan kene türlerinden en etkin olanı Hyalomma cinsi kenelerdir. Hastalık bu cins kenelerin...
»» devamını oku »»
Mide Kanseri
Mide Kanseri
Mide kanseri nedir? Mide kanseri, mide duvarının içine doğru yayılabileceği gibi duvar boyunca da yayılabilir. Kanser hücreleri kan ve lenf dolaşımına geçebilir. Mide kanseri fazla yayılmadan erken teşhis edilirse tedavisi mümkündür. Ne yazık ki pek çok mide kanseri vakası teşhis edildiğinde diğer organlar hastalıktan etkilenmiş durumdadır. Mide kanseri 50 yaşın üzerindeki...
»» devamını oku »»
Fobiler
Fobiler
Fobi  nedir? Klasik anlamda fobi, normalde, korkulmayacak belli bir durum ya da belli bir nesne ile karşılaşılınca ortaya çıkan korkudur. Kişi, anlamsızlığını bilmesine rağmen bu düşünceden ve korkudan kendisini kurtaramaz. Herhangi bir düşünce, durum veya obje ile ilgili fobi olabilir.  Fobiler üç ana gruba ayrılır.   Özel Fobiler:  Belli bir duruma (uçmak, yükseklik,...
»» devamını oku »»
Hiperaktif Çocuk
Hiperaktif Çocuk
Hiperaktif Çocuk ( Minimal Beyin Hasarı, Dikkat Bozukluğu, MBD) ne demektir? Çocuklarda en sık rastlanan gelişim bozukluklarından biridir. Bütün okul çocuklarının %5-7''sinde bulunduğu tahmin edilmektedir. Erkek çocuklarda 5 kat daha sıktır.  Hiperaktif Çocuk belirtileri nelerdir? - Dikkat toplama (konsantrasyon) noksanlığı  - Okulda başarısızlık  - Hoşlanılan etkinliklere...
»» devamını oku »»
İshal
İshal
İshal ( Diyare) nedir?  İshal, dışkının sulu kıvamda, bol miktarda olması ve dışkılama sayısının artmasıdır.  İ shal nedenleri - Pek çok mikroorganizmaya bağlı enfeksiyonlar  - Bakteri toksinleri: Besin zehirlenmesi ve turist ishaline neden olurlar.  - Kimyasal toksinler: Kurşun ve mantar zehirlenmesi.  - Besin alerjisi  - Daha önceden geçirilmiş mide-bağırsak ameliyatı  -...
»» devamını oku »»
Çocuklarda Kulak Tıkanması ve Nedenleri
Çocuklarda Kulak Tıkanması ve Nedenleri
Çocuklarda kulak tıkanması "Çocukluktaki geçici ya da kalıcı sağırlığın en başta gelen nedeni" halk arasında orta kulak iltihabı denilen, tıbbi deyişle "akıntılı kronik otitis media"'dır. Orta kulakta mukusa benzer yapışkan bir sıvı östaki borusundan aşağıya akamadığı için sıkışıp kalır, östaki borusu iltihaplanmış ya da lenf bezi büyümesi nedeniyle alt bölümünden...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder