Evde Klozet Tıkandı Ne Yapmalıyım

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Klozet Tıkandı Ne Yapmalıyım hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Evde klozet tıkanıklığına hızlı ve kesin çözüm

"Tuvaletlerin tıkanması" ve taşması herkesin korkulu rüyasıdır. Özellikle bayanların hiç beklenmedik zamanlarda taşan tuvaletler, kabusları gibi olmuştur diyebilirim. 

"Klozetlerin tıkanması" bir çok nedenden olabilir. İçerisine farklı cisimlerin atılması, kolonyalı mendil, plastik cisimler, kağıt gibi veya çocukların bilmeden attıkları türlü oyuncaklar ve kalın ve büyük cisimler. Bazende sadece kullanmış olduğumuz "tuvalet kağıtlarından kaynaklı tıkanmalar".

"Klozet tıkandığı zaman", tıkanıklığın yüzeysel mi yoksa büyük çaplı mı olduğunu öncelikle bilmekte fayda var. Klozet tıkanıklığının ne türde bir sorun yarattığını anlamanın iki yolu var. Sifonu çektiğiniz zaman, su önce dolup sonra gidiyorsa, tıkanıklık yüzeyseldir fakat, su önce doluyor ve sonra gitmiyorsa işte sorun o zaman biraz harbi sorundur. 

"Klozetlerin büyük çaplı tıkanıklığını çözmek" için mutlaka bu iş ile uğraşan kişilerden yardım almak gerekir. Kendi başımıza bunu halletmemiz veya halletmeye kalkışmamız daha büyük sorunlara neden olabilir. 

Şimdi size yaşadığım deneyim ve tecrübeme dayanarak evde "klozet tıkanıklığını nasıl giderdim" onu anlatacağım. 

Bir sabah uyandığımda karşımda tıkanmış ve sifonu çektiğimde önce dolan ve sonra çeken bir klozet ile karşılaştım. İlk etapta ne olduğunu anlayamadım ama sorunun suyun gidişine göre halledebileceğim bir boyutta olduğunu gördüm. Biraz can sıkılması ve etrafın batabileceği düşüncesi ile yaşadığım stresi bir kenara bırakıp hemen kolları sıvadım. Evde ne bir tuvalet pompası ne de tuvalet açısı olmaması işimi baya bir zora sokmuştu. Bir gün boyunca o klozeti kullanmayıp nasıl halledebilirim diye düşündüm. Ertesi gün aklıma daha öncesinden bir arkadaşımın bana bahsetmiş olduğu ve çok mantıklı gelen bir yöntem geldi. İşte "evde tıkanan klozetleri açmanın yöntemi". 

-Klozetinizin 2 kapağını da kaldırın.

- Kapakları kaldırdıktan sonra klozetin kenarlarının kuru olduğundan emin olun değilse kurulayın.

- Koli bandı alın.

- Elinizdeki koli bandı ile klozetinizin üstünü en dipten başlayarak en uca kadar hiç hava almayacak şekilde bantlayın.

- Bantlama işlemi bittikten sonra, sifonu bir kere çekin.

- Sifonu çektiğinizde koli bandının havaya doğru şiştiğini göreceksiniz. O noktada elinizi üstünden bir kaç defa bastırıp çekin.

- Bu doğal ve büyük bir pompa görevi göreceğinden "klozetinizdeki tıkanıklık" açılacaktır.

- Sonuç artık sorun kalmadı ve klozetinizin tıkanıklığı giderildi. Bu yöntem işe yaramaz ise lütfen sorunu çözebilecek olan uzaman kişilerden yardım isteyin.

Deneyen ve yazan: enpratikkadin

1.11.2016  15:35/ Salı
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
1.11.2016 00:00:00
Yorum sayısı
1
İlgili Makaleler
Pırlanta Temizlemenin Püf Noktaları
Pırlanta Temizlemenin Püf Noktaları
Pırlantalar nasıl temizlenir Pırlantalı yüzüğünüzün de arada bir temizlenmeye ihtiyacı olduğunu unutmayınız. Yüzüğü birkaç dakika alkole batırın ve bir güderi parçasıyla kurulayın. Montürün iç kısmını da bir diş fırçasıyla temizleyin. Yüzüğün altından olan kısmını, ıslak talaşla ovarak parlatabilirsiniz.
»» devamını oku »»
Teflon Tava Nasıl Temizlenmeli
Teflon Tava Nasıl Temizlenmeli
Teflon tavalar nasıl temizlenmeli Teflon adı verilen yapışmaz tavalar ve tencereleri temizlemek için sakın kazımayın, telle ovalamayın, zira çizilir ve bozulur. Tavaya karbonat ve sirke kattığınız suyu koyun, 10-15 dakika kaynatın, sonra yumuşak bir bezle yıkayın. Teflon eşyayı ateşten alınca soğuk yere koymayın, tahta yahut kuru beze oturtun.
»» devamını oku »»
Kahve ile Pratik Çözümler
Kahve ile Pratik Çözümler
Kahvenin altı ayrı şekilde kullanımı Kahve çoğumuzun sevdiği bir içecektir. Onu sıcak içmeyi çok severiz. İşte kahvenin farklı yapma şekilleri ve kullanım alanları. 1- Kahvenizi tekrar ısıtıp, fransız usulü içebilirsiniz. Buna cafe creme denilir. Isıttığınız kahvenin içine biraz süt katın yeter. 2- Veya İrlanda usulü de içebilirsiniz. İki fincan tekrar ısıtılmış kahvenin...
»» devamını oku »»
Abajur Temizlemenin Pratik Yolları
Abajur Temizlemenin Pratik Yolları
Abajurlar nasıl temizlenir - Abajurlarınız kirlendiyse ve hassas bir kumaştan yapıldığı için temizlemeye korkuyorsanız, şu yöntemi uygulayınız. Çok yumuşak bir fırçayı benzine batırıp, bununla kumaşa fazla bastırmadan hafif hafif fırçalayın. - Hayvan tüylerini toplayan yapışkanlı ruloyu da abajurlarınızı temizlemede kullanabilirsiniz. Yapışkan ruloyu hafif hafif abajurun...
»» devamını oku »»
Gözlük Nasıl Temizlenmeli
Gözlük Nasıl Temizlenmeli
Gözlükler nasıl temizlenmeli? Gözlük temizliğinde dikkat edilecek husus camların çizilmemesidir. Bunun için yumuşak kumaşlarlardan, süetlerden yararlanılmalıdır. Hatta temizlik işi sırasında önceden gözlük camlarının üzerine birkaç damla alkol damlatılırsa, temizlik daha kolay olur ve camların çizilmesi önlenir. Gözlük temizlerken yaşanan en büyük sıkıntılardan birisi camını...
»» devamını oku »»
Domates Bozulmadan Nasıl Saklanır
Domates Bozulmadan Nasıl Saklanır
Domatesin bozulmaması için ne yapmalı? Evde domatesleri bozulmadan uzun süre saklamak isterseniz şunu uygulayın, önce çiğ domatesleri iyice yıkayıp, kuruladıktan sonra bir kenara koyun. Bir kabın içinde haşladığınız suyu soğumaya bırakın. Su soğuduktan sonra içine tuz ve sirke katın. Sonra bu suyu bir kavanoza dökün. Kavanozun içine domatesleri de koyun. Kavanozun ağzını...
»» devamını oku »»
Makale ile ilgili yorumlar
Yazan :BayTamaY
( Cevap Yaz )
26.11.2017 00:23:23
Kesinlikle harika bir yöntem. Hatta üstten pompalamanıza bile gerek kalmadan kendisi vakumluyor. Her ihtimale karşılık evinizde mutlaka koli bandı bulundurun.
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder