Evde Bulaşık Makinesi Nasıl Kullanılmalı

Kadınlar için Pratik Bilgiler bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Evde Bulaşık Makinesi Nasıl Kullanılmalı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Pratik Bilgiler kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bulaşık makinesinin daha temiz yıkaması ve kötü kokmaması için püf noktalar
Her bayanın kendine has temizlik alışkanlığı vardır. Yapılan iş aynıdır aslında ama gidiş yolları farklı olabilir. Bende sizlere bulaşık makinesi kullanımı ile ilgili bir takım püf noktalar vermek istiyorum. Vereceğim bilgiler benim bizzat uygulamam sonucu edindiğim bilgilerdir. Bunları sizlerle paylaşmak istedim çünkü, makinem 15 senedir ilk günkü gibi hem temiz yıkıyor hem hiç arıza yapmıyor. 

Bulaşık makinesinin ömürlü olması ve temiz yıkaması için ne yapmalı?
Bulaşık makinenizin içini hiç bir zaman çok fazla doldurmayın. Bulaşıkları makineye yerleştirirken hepsine suyun temas edeceğinden emin olun.

Bulaşık makinesi satanlar genelde bulaşıkları çok arındırmadan yerleştirilmesini tavsiye ediyorlar. Fazla arındırıp makineye konan bulaşıklar çiziliyor diyorlar ama ben aksi düşüncedeyim. Makineye olabildiğince temiz konulan bulaşıklar makinenin ömrünü uzattığı gibi, oluşacak kötü kokuları da engelliyor. O kadar temizleyecek olduktan sonra makineye ne gerek var diyebilirsiniz. Bahsettiğim temizlik oranı, kullanılan tabak , çatal, bıçak, bardak vs. lerin kullanımı ardından hemen suya tutulması. Bekletilen bulaşıkların arınması zor olur.

Bulaşık makineleri toplamda 3 su değiştirerek yıkama yaparlar. Benim makinem o şekilde yeniler farklı olabilir. İlki arındırma, ikincisi ilaçla yıkama ve üçüncüsü durulama. Bu durumda şu sonuç çıkıyor. Makinenin içerisine ne kadar fazla kirli tabak, bardak, çatal koyarsanız, suyun yağlanması artacak, ilacın etkisini kesecek ve bulaşıklar tam temizlenmeyecek. En önemlisi tabak ve bardaklarda kalan kiri makinenin içerisindeki bütün yıkanan mutfak gereçlerine bulaştıracak.

- Bulaşık makinenizin içini ayda veya iki ayda bir tavsiye edilen temizleyiciler ile temizleyin. Bu oluşan yağ kalıntılarını ve kokuyu kaybedecektir. 

Bulaşık makinenizin kapağını her zaman bir parça açık tutun. Hava alması bulaşık makinenizin daha sonraki zamanlarda koku yapmasını engeller. İçerisinde yıkanmamış bulaşıklarınız varken de, boşken de hep hafif aralık kalsın.

- Ben 15 senedir 50 derece de yıkarım ve şimdiye kadar bir şikayetim olmadı. Bu sıcaklık bulaşıkların temizlenmesi için yeterli bir ısı. Misal 50 değilde 70-80 derecelerde yıkamak daha iyi temizlenmesini sağlar diye bir şey yok bana göre. Çok yüksek ısıda yıkamak zaman içerisinde makinenizin hortumlarının ve plastik olan kısımlarının yıpranmasına neden olabilir yani makinenizin ömrünü kısaltabilir.

Bulaşık makineniz çalışırken kapağını mümkün olduğunca açmayın. Sık sık kapağın açılması özellikle ilaçla yıkama sırasındaki suyun ısısının düşmesine neden olur ve bu da bulaşıklarınızın tam temizlenmesinde sorun yaratabilir.

- Günümüzde çıkan bulaşık makinesi ilaçları (ilaç = deterjan veya bulaşık makinesinde kullanılan toz veya tablet temizlik ürünleri), makinenin diğer ihtiyacı olan ek ilaçlara gereksinim duymasını azalttı (bulaşık makinesinde kullanılan parlatıcı ve tuz). Ben parlatıcı ve tuzu şimdiye kadar hiç kullanmadım. Bu sizlerin makinenizin durumuna göre değişim gösterebilir yani tuz ve parlatıcı kullanıp kullanmamak sizin kararınız.

- Salatalarınıza kullandığınız limon kabuklarını veya kışın tükettiğiniz mandalina, portakal kabuklarını yıkama esnasında bulaşık makinenizin içerisine koyarsanız, hazır satılan makine kokuları ile aynı sonucu elde edersiniz.

- Kimi bulaşık makinelerinin kapağı, yıkama bittikten hemen sonra açınca bulaşıklarda lekelenme yapabiliyor. Kapalı kalması ve bulaşık makinesinin soğumasının beklenmesi daha iyi sonuç veriyor. Ancak kimisi de yıkama sonrası bekletilince leke yapabiliyor. Bu iki sonuçtan hangisinin sizin makineniz için geçerli olduğunu deneme yanılma yolu ile bulabilirsiniz. Benim bulaşık makinem mesela bekletirsem de açsam da fark yaratmıyor. Bu sizin makineniz içinde geçerli olabilir.

- 10 günde bir ya da 15 günde bir bulaşık makinenizin tabanındaki süzgecin olduğu kısmı çıkartıp yıkayın. (Çıkabiliyorsa bunu yapın, yoksa ellemeyin)

- Son olarak ve bence en önemlisi eşyalarınızı sevin. Sizdeki enerji nasıl ki etrafınızda ki insanlara yansıyorsa bu durum eşyalarınız için de geçerli. Tabi bazen aksi olabiliyor, sakınılan göze çöp batabiliyor ama o da nazar oluyor. 

Hepinize az bulaşıklı günler dilerim.
Fikir ve önerilerinizi yorumlardan ve ya Bize Ulaşın kısmından iletebilirsiniz.

Deneyimler sonucu yazan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
19.02.2015 21:47:17
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Tencerenin Dibinin Tutmaması İçin Pratik Çözümler
Tencerenin Dibinin Tutmaması İçin Pratik Çözümler
Tencerelerin dibini tutmaması için ne yapmalı Pilav ya da makarna gibi suyunu çektikten sonra bir süre daha ateşte kalması gereken yemeklerin altının yanmaması için, ocağın üzerine bir teneke parçası veya amyantlı levha koyup, tencereyi bunun üzerine oturtun. Hem tencereyi korumuş hem de yemeğin dibinin yanmasını önlemiş olursunuz. Amyant nedir: Lifli yapıda, ısıya...
»» devamını oku »»
Fotoğraf Çekilirken Nelere Dikkat Etmeli
Fotoğraf Çekilirken Nelere Dikkat Etmeli
Fotoğraf çektirirken neye dikkat edilir Fotoğraf çektirirken dudaklarınıza açık renk ruj sürmeyi unutmayın. Rujunuzun rengi koyu olduğu takdirde, ağzınız bir mağara gibi kopkoyu çıkar. Hangi taraftan daha iyi göründüğünüzü düşünüyorsanız, fotoğraf çekilirken, daima o şekilde durmaya dikkat edin.  Ani çekilen fotoğraflarda gülümsemek her zaman çok hoş bir görüntü oluşturur,...
»» devamını oku »»
Domates Bozulmadan Nasıl Saklanır
Domates Bozulmadan Nasıl Saklanır
Domatesin bozulmaması için ne yapmalı? Evde domatesleri bozulmadan uzun süre saklamak isterseniz şunu uygulayın, önce çiğ domatesleri iyice yıkayıp, kuruladıktan sonra bir kenara koyun. Bir kabın içinde haşladığınız suyu soğumaya bırakın. Su soğuduktan sonra içine tuz ve sirke katın. Sonra bu suyu bir kavanoza dökün. Kavanozun içine domatesleri de koyun. Kavanozun ağzını...
»» devamını oku »»
Daha Fazla Lezzet İçin
Daha Fazla Lezzet İçin
Daha Fazla Lezzet İçin Püf Noktaları Komposto nasıl daha lezzetli olur? Hoşaf veya komposto tarzı yiyecekler hazırlarken içine koyacağınız birkaç karanfil hem içeceğinize farklı bir tat katacak hem de sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Kuş üzümünü ayıklamanın pratik yolu Kuş üzümlerini ayıklamak istiyorsanız onları bir avuç unla ovuşturun.Sonra kalın delikli bir süzgece...
»» devamını oku »»
Soya Fasulyesinin Filizlendirilmesi
Soya Fasulyesinin Filizlendirilmesi
Soya Fasulyesi Nasıl Filizlenir? Soya filizini evde kendiniz yapabilirsiniz. yapmanız gereken tek şey boş bir kavanoz alıp içerisine soyaları koymak ve sürekli nemli tutmak. Ortalama 10-15 gün içerisinde boylanmaya başlıyorlar. Nemli tutmak için kavanozun kapağını süzgeç gibi delerseniz daha kolay oluyor. Ya da isterseniz ince bir tülbenti kullananabilirsiniz. Ayrıca...
»» devamını oku »»
Kısa Boylular Giyinirken Nelere Dikkat Etmeli
Kısa Boylular Giyinirken Nelere Dikkat Etmeli
Kısa boylular giyimlerinde neye dikkat etmeli? Boyunuz kısa ise , tek renk kıyafetleri seçmeniz gerekiyor. Pantolon veya etek ile bluz aynı renkte olmalı. Böylece daha ince boylu görünürsünüz. Boyunuz kısa ise , fazla bol ve uzun etek giymeyin, kocaman yakalar, çok geniş kollardan uzak durun. Sade kesin, ufak süsleri tercih edin. Boyunuzu daha uzun göstermek için, çok yüksek...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder