Çatal, Bıçak ve Kaşık Çeşitleri

Kadınlar için SOFRA DÜZENİ ve ADABI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Çatal, Bıçak ve Kaşık Çeşitleri hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SOFRA DÜZENİ ve ADABI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Çatal, bıçak ve kaşık takımları çeşitleri ve kullanım şekilleri
Çatal, bıçak, kaşık takımlarının gümüş, kristof, madensel ve benzeri çeşitli kıymet ve kalitede türleri var ise de, büyük ziyafetlerde, zariflik, kullanış ve zenginlik bakımından bunların kristof, günlük kullanış için metal olanlarını seçmelidir. (Gümüşler sararmaları dolayısıyla kristoflar kadar kullanışlı değildirler).

Çatal, bıçak ve kaşık takımlarının da, yemeklerin cinslerine göre kullanılması gerekir. Büyüklü, küçüklü, çeşitli boy ve tipte olanları vardır.

Ordövr çatal, bıçak ve kaşıkları: Boyları 18 - 20 santim arasında olup meze ve benzeri gibi çerezlerin yenmesinde kullanılır.

Balık çatal ve bıçakları: Boyları aşağı yukarı 19-22 santim arasında olup ıstakoz, böcek ve her çeşit balık yemeklerinde kullanılır.

Yemek çatal, bıçak ve kaşıkları: Boyları 21-25 santim arasında olup yer çeşit çorba, et suyu, et, tavuk, sebze, pilav ve makarna gibi yemeklerde kullanılır.

Yemiş ve pasta çatal ve bıçakları: Boylan 17-18 santim arasında olup yemiş pasta ve alaturka tatlılarda kullanılır.

Dondurma kaşıkları: Boyları aşağı yukarı 13 - 14 santim arasında olup dondurmada kullanılır. Bununla beraber bu kaşıkların uçları düz olanları kompostolarda kullanılabilir.

Servis çatal, bıçak ve kaşıkları: Boyları aşağı yukarı 24 - 26 santim arasında olup ancak yemekleri servis tabaklarından yemek tabaklarına almak için kullanılır.

Kuverlerin hepsi yiyeceklerimizin değişikliği ile ilgili bir incelik göstermelidir. Bunların ıstakoz kaşığından buz kaşığına kadar birçok çeşidi vardır.

Böylece komple bir servise sahip olmak tabii ki çok lükstür. Gümüş veya kararmayan cins çatal, bıçak, kaşık servisleri 12 veya 24 adetliktir. 49 dan 189 parçaya kadar olabilir. Klasik modeller hiçbir zaman demode olmaz. Paslanmaz çatal, bıçak, kaşık servisleri hem bütçemize uygun hem de bakımları kolaydır. Stil bakımından porselen servisimize uygun olmalıdır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
22.12.2014 12:53:01
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Davetlerde ve Sofralarda Yapılmaması Gereken Davranışlar
Davetlerde ve Sofralarda Yapılmaması Gereken Davranışlar
Davetlerde ve sofralarda neleri yapmamalıyız? - Çok içten sofralar dışında, genellikle bir davete çocukla gidilmez. - Oturmakta olan bir kadına, bir erkek veya kadın tanıtıldığında, oturmakta olan kadının ayağa kalkması doğru değildir. - Bir genç kızın eli öpülmez. - Karnımız tok da olsa, sofraya davet edildiğimizde, tokluğu neden tutarak, sofraya katılmamak görgüye uygun...
»» devamını oku »»
Sofrada Başımıza Gelebilecek Aksaklıklar
Sofrada Başımıza Gelebilecek Aksaklıklar
Sofrada oluşan aksaklıklar karşısında nasıl davranmalıyız? Sofrada yemek yerken , öksürme, aksırma, burun akması veya hıçkırık tutması gibi aksaklıklarla daima karşılaşabiliriz. Öksürme veya aksırmamız geldiği zaman önümüzdeki peçeteyi hemen ağzımıza kapatarak, mümkün olduğunca başımızı önümüze eğmiş bir şekilde öksürüp aksırmamız gerekir. Sofrada burnumuzun silinmesi...
»» devamını oku »»
Misafiri Yemeğe Davet Etmek
Misafiri Yemeğe Davet Etmek
Arkadaş veya dostlarımızı yemeğe nasıl davet etmeliyiz? Herhangi bir ziyaretten dönüşte veya yolda, sinemada bir dostumuza az rast geldiğimizde, hal hatır sorduktan sonra ayrılırken, - Bize de buyurun, kesinlikle bekleriz, ziyaretinizi rica ederiz, her vakit evdeyiz, uğrarsanız çok kıvanç duyarız. Gibi söz ve cümleler, bir tanıdıkla karşılaşmamızda, merhaba, bonjur,...
»» devamını oku »»
Sofrada Yemek Servisi Nasıl Yapılır
Sofrada Yemek Servisi Nasıl Yapılır
Sofrada yemek servisi yaparken dikkat edilmesi gerekenler Her ev sahibi veya sahibesi, davetlilerin yemekleri, içmeleri kadar konuklarının rahatını da sağlamakla yükümlüdür. Bundan ötürü, ev sahipleri, sofrada servisin aksamaması için önceden bütün hazırlıklarını tamamlamaları ve hizmetçilerinin bir gaf yapmamaları için de gereken yönergeyi önemle vermeleri gerekir. Bundan...
»» devamını oku »»
Sofrada Sebzeler Nasıl Yenmeli
Sofrada Sebzeler Nasıl Yenmeli
Davetlerde ve sofrada sebzeler nasıl yenilir? Hangi sebze olursa olsun bunları yemek veya kesmek için bıçak kullanmak doğru değildir. Kuşkonmaz dışında, tabaklarımıza almış olduğumuz her türlü sebzeleri çatalımızın dişleriyle keserek yememiz doğru olur. Ancak resmi veya büyük sofralarda, yalnız kuşkonmazı bıçak ile kesmek zorunluluğu vardır. Özel davet veya teklifsiz bir...
»» devamını oku »»
Sofrada Oturma Şekli
Sofrada Oturma Şekli
Sofrada oturma kuralları ve şekilleri Sofrada masanın, ne çok uzağında, ne de çok yakınında oturmamalıdır. Masadan çok uzakta oturduğumuzda, sırtımızın yuvarlak bir hal almasıyla gülünç bir şekle girmiş oluruz. Pek yakınına oturduğumuzda ise hareketlerimizde serbest olamayacağımız gibi yemek yerken de başımızı tabağa eğmek olasılığı elde edemeyiz. Mesela çorba içerken,...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder