Mersin Bitkisi ve Faydaları

Kadınlar için BİTKİLER ve FAYDALARI bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Mersin Bitkisi ve Faydaları hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BİTKİLER ve FAYDALARI kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
MERSİN
Myrtus communis L. (Myrtaceae)

Mersingiller ailesinden olan mersinler 5 m'ye kadar boylanabilen, her dem yeşil, aromatik çalılardır. Odunsu olan mersin gövdeleri koyu renkli ve kabukları çatlaklıdır. Her dem yeşil olan mersin yaprakları 1-3 cm boyunda 1-1,5 cm genişliğinde, derimsi, yumurtamsı ya da kama görünümündedir. Mersin yapraklarının sapı kısa, dip kısmı yuvarlak, uç kısmı sivridir. Tüysüz ve koyu yeşil renkli olan yaprakların kenarları tamdır. Üst kısmı parlak koyu yeşil, alt kısmı mat koyu yeşildir. Mersin çiçekleri beyaz ve keskin kokuludur. 2-3 cm çapında olan bu çiçekler 5 adet yuvarlak taç yaprağa sahiptirler. Mersin meyveleri 8-10 mm çapında yaklaşık nohut büyüklüğünde üzümsü bir meyvedir. Sonbaharda olgunlaşan meyveler mavi-siyah bir renk alır. Çok sayıda olan tohumları sert kabuklu ve koyu renklidir. Ancak kültüre alınmış mersinlerin meyveleri daha iri ve beyaz-açık yeşil renklidir. 

Kuvvetli bir aromaya sahip olan mersin bitkisi parfümeri ve gıda sanayinde kullanılır. Meyveleri ise genellikle lokal olarak yenilmektedir. Bununla birlikte halk hekimliğinde yaprak ve mersin meyveleri, mikrop öldürücü, kuvvet verici, iştah açıcı ve kan dindirici olarak kullanılır.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
20.12.2014 11:30:36
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Mürver (Caprifoliaceae)
Mürver (Caprifoliaceae)
MÜRVER Sambucus nigra L. (Caprifoliaceae) Hanımeligiller ailesinden olan mürver, yaprak döken çalı ya da küçük ağaç formunda olan bir bitkidir. Boyu 4-6 m'ye kadar uzayabilen bu bitkinin yaprakları parçalı olup yaprak kenarları dişlidir. 10-30 cm uzunluğunda olan yapraklar gövde üzerinde karşılıklı şekilde bulunur. Mürver çiçekleri 5-6 mm çapında, kirli beyaz veya açık sarı...
»» devamını oku »»
Bitki Bilimi veTarihçesi
Bitki Bilimi veTarihçesi
Bitkiler ilk olarak ne zaman tıp alanında kullanılmaya başladı? Bitkiler yaşamımızın vazgeçilmez parçalarıdır. Çünkü yerkürede yaşamın temel kaynağını oluştururlar. Eğer bitkiler olmasaydı ne insanoğlu ne de hayvanlar olabilirdi. Bu nedenle bitkiler tüm canlılar için vazgeçilmezdir. İnsanoğlunun bitkiler ile tanışması, binlerce hatta milyonlarca yıla dayanıyor. Çünkü...
»» devamını oku »»
Solucan Otu (Asteraceae)
Solucan Otu (Asteraceae)
SOLUCAN OTU Tanacetum porthenium (L.) Asteraceae Ülkemizde solucan otu ya da pire otu olarak bilinen bu bitki papatyagiller ailesinden olan çok yıllık otsu bir bitkidir. Güney Avrupa, Yakın doğu ve Kafkasya  bölgesinde yayılış gösteren bu tür 30-90 cm arasında olan sık dallanan bir bitkidir. Solucan otunun yaprakları derin parçalı olup yaprakçıklar tüysü şekildedir. Bu...
»» devamını oku »»
Civan Perçemi
Civan Perçemi
Civan perçemi nedir? Kandil çiçeği, Bin bir yaprak otu, Yara otu, Kaysum, Tabarin Bileşikgillerden, çeşitli türleri olan bir bitkidir. Kuru topraklarda yol kenarlarında yetişir. Yaprakları uzun ve parçalıdır. Çiçekleri beyaz ve pembedir. Kokusu çok güzeldir. Civan perçemi otunun faydası: Hazımsızlığı ve kansızlığı giderir. Kanı temizler. Öksürüğü keser. Yaşlılarda görülen...
»» devamını oku »»
Mısır Bitkisi ve Faydaları
Mısır Bitkisi ve Faydaları
MISIR Zea mays L (Graminae ) Buğdaygiller ailesinden olan mısır tek yıllık bir bitkidir. En önemli gıda maddelerinden biri olan mısırın püskül adı verilen kısmı tıbbi olarak kullanılmaktadır. Mısır  püskülünün kimyasal yapısına bakıldığında içinde amin, sabit yağ, saponinler, tanenler, C ve K vitaminleri ile resin bulunur.  Mısır püskülü idrar söktürücü ve taş düşürücüdür....
»» devamını oku »»
Altıncık, Acı Ağaç, Adaçayı, Alman Papatyası
Altıncık, Acı Ağaç, Adaçayı, Alman Papatyası
ACI AĞAÇ (Picraena exceisa) Kullanılan Kısımlar: Odun yongaları Kozmetik   Özelikler:   Yongalar   koyu   saçlara parlaklık kazandırmak için suda hafif ateşte kaynatılırlar. Büzücü özelliğinden dolayı normal veya yağlı saçlarda kullanılması daha iyidir. Saç kepeği için de iyidir. ADAÇAYI (Salvia officinalis) Genel İsimler: Şalba, dadırak, bahçe adaçayı Kullanılan Kısımlar:...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder