Kum Boncuklardan Kolye Yapımı

Kadınlar için Takı bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Kum Boncuklardan Kolye Yapımı hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz Takı kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Boncuklardan Kolye Yapımı

Boncuk kolye için gerekli malzemeler
Tercih ettiğiniz renklerde kum boncuklar
Makas
Naylon ip
Boncuk iğnesi
Tığ
Yumak ipi
Bir parça tercih ettiğiniz bir kumaş

Kum boncuklardan nasıl kolye yaptım
Kendi yaptığınız ya da hazır aldığınız boncuk tezgahına, naylon ipi yapacağınız kolye genişliğinde geçirin. İstediğiniz deseni boncuk tezgahında dokumaya başlayın. Bundan sonraki aşamada ben, sizlere yaptığım kolyeyi anlatacağım.

Resimlerde de görüldüğü gibi, yaptığım boncuk tezgahına naylon ipimi geçirdim. Kafamda tasarladığım modeli uygulamak üzere, kum boncuklar ile dokumaya başladım. Boncuk kolyemi dokuma işlemim bitince, detaylara geçtim. Boncuk tezgahından kolyemi çıkartmadan, iki kenarını bir kat daha, iki gri, bir renkli, toplamda üç boncuk şeklinde üst kenar hariç işledim. Kenarlar bitince, kolyemin göbek kısmında dokurken yaptığım baklava şeklinin de üzerini, aynı kenarlarda olduğu gibi, tercih ettiğim üç renk kum boncuk ile işledim. Bu şekilde işleme kolyeye kabartılı bir görünüm kazandırdı. Kolyemin göbek kısmının da işlemesini bitirince, göbeğin iki yanını da kafamda tasarladığım şekilde, tek renk boncuklar ile helezon şekli oluşacak biçimde işledim. Bu işlemden sonra tezgahta takılı olan boncuk kolye bitti.

Tezgahta dokuma ve üzerine işleme işi biten kolye ucunu, boncuk tezgahından çıkarttım. Üst kısımdaki ipleri hiç ellemeden, iki yandaki iplere, gene tercih ettiğim kum boncuklar dizerek, saçak kısmını oluşturdum. Kolyemin zor ve uğraştırıcı olan kısmı bitti. Bundan sonraki kısım, kolyenin askılarını yapmak. Burada devreye biraz daha fazla sabır giriyor elbette. Boncuk iğnesine kolyemin askı kısımlarının ne kadar uzun olmasını istiyorsam, o kadar uzunlukta naylon ip taktım. Her bir askı için kolyenin üst kısmında yer alan boncuklardan tek tek iğnemi geçirip, üzerine tercih ettiğim kum boncukları dizdim. Siz askı kısmını daha farklı da yapabilirsiniz veya daha ince bir sıra da yapabilirsiniz. Her iki üst uca da aynı sayılarda olacak şekilde boncuklarımı dizdim ve bu işlemi de bitirdim. 

Kolyemin arkasında yer alan ipleri kapatmak ve daha hoş bir görüntü vermek için, tercih ettiğim bir kumaşı aldım. Kolyemin arka yüzüne yerleştirip, kenarlarından teyel alır gibi diktim. Bu işlem, kolyenin daha sağlam olmasını sağladı. Görüntüyü daha da güzel yapmak adına, yumak iplerini kullanarak, ilk bir sıra sık iğne daha sonra zincir çek bat şeklinde boncuk kolyemin arka kısmını tamamladım. 

Sonrasında askılarını birleştirip, düzgün bir şekilde birbirine bağladım. Bağladığım kısımın da daha iyi gözükmesi ve kolyemin arkası ile uyumlu olması için, aynı kumaştan oval, ufak bir parça kestim. Önce bağladığım kısımdaki ipleri, iğneme geçirdiğim yumak ipi ile bir kaç defa dikerek, düğümü açılmasın diye sabitledim. Sonrasında kestiğim oval parçayı bu noktaya çok sıkı olmayacak şekilde resimde görüldüğü gibi sardım ve yumak ipi ile açık uçlarını diktim. Böylece hem kolyem bir uyum yakaladı, hem de görsel olarak daha güzel oldu. 

En son olarak da kullanmadığım bir kolye ucunu, bu gümüş veya benzeri bir aparat olabilir, kolyemin baklava şeklindeki göbek kısmının tam ortasına, kenarlarından ince dokunuşlar ile dikip, sabitledim. Bu işlemden sonra artık kolyemiz hazır.

Not: Bu tarz boncuk örgülerinde daha yumuşak ve doğal durması için misina yerine ben, naylon ip tercih ediyorum. Siz misina veya başka tarz iplerde kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bir nokta, kullanacağınız kum boncuklar mutlaka, içerisinden iki defa iğneniz geçebilecek genişlikte olsun. Aksi halde boncuklar kırılabiliyor ve o kadar uğraşarak yaptığınız işiniz o noktada canınızı sıkabiliyor. 

Tasarlayan, yapan ve yazan: enpratikkadin

Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
9.04.2015 15:41:02
Yorum sayısı
2
İlgili Makaleler
Boncuklardan Takı Yapımı
Boncuklardan Takı Yapımı
Kum boncuklardan takı nasıl yapılır? Kum boncuklardan takı yapımı veya diğer boncuklardan takı yapımı oldukça sabır isteyen bir uğraştır. Genel olarak her işin başlangıcında bir temel bilgi yatar. Temelini bildiğimiz her işin sonrasında yapımında ise sabır ve yaratıcılık gizlidir. Minik minik boncukların tek tek iğne ve ip ile buluşarak şekil alması, tarif edilmez bir keyif,...
»» devamını oku »»
Otantik Örgü Kolye Modelleri
Otantik Örgü Kolye Modelleri
El örgüsü kolye modelleri Yumak ipleri veya renkli naylon ipler ile yapılabileceği gibi orlon veya yün ipler ile de örülebilecek şık ve güzel kolye modelleri. Zevkinize ve yaratıcılığınıza bağlı olarak daha da şekillendirebilirsiniz, bu el yapımı kolyeleri. Renkli boncuklar ile süsleyebilir, isterseniz sade olarak yapabilirsiniz. Takı tasarımı çok eski zamanlardan beri...
»» devamını oku »»
Cep Telefonu Çantası Yapımı ve Kulaklık Süsleme
Cep Telefonu Çantası Yapımı ve Kulaklık Süsleme
Cep telefonu çantası ve kulaklık süsleme Günümüzde "cep telefonlarının" git gide büyümesi, kullanım durumunu çeşitlendirirken, taşıma konusunda yer yer sıkıntılara yol açar oldu. Hatırı sayılır oranda para verip aldığımız "cep telefonları" taşıma sıkıntısı yüzünden düşme riski ile yüz yüze kalabiliyor. Büyük ve hassas olmalarından dolayı da hasar görme olasılıkları...
»» devamını oku »»
Otantik Tığ İşi Bileklik Modelleri
Otantik Tığ İşi Bileklik Modelleri
El örgüsü bileklik ve bilezik modelleri Hazır takıların yanında el yapımı bileklik veya bilezikler şıklık olarak başka bir yer tutar. Renk ve tasarımları açısından her kıyafete tercihimize göre uyarlayabileceğimiz örgü bileklik veya bilezikler kullanışı şık ve gösterişli takıların arasında yerini alır. Çoğunluğu sık iğne tekniği ile yapılan bu takılar, biraz zaman alsa da,...
»» devamını oku »»
Makrome Tekniği İle Takı Yapımı
Makrome Tekniği İle Takı Yapımı
Makrome tekniği ile yapılan takı ve örgü modelleri "Makrome istenilen bir ipi ya da ipleri kullanarak, el ile yapılan ve farklı düğüm teknikleri ile uygulanan örme şeklidir". Makrome örgü tekniği ile çiçek askıları, takılar, ev aksesuarları ve benzeri bir çok ürün yapmak mümkündür. Tamamı el emeğine dayanan ve hiç bir aparat kullanılmadan yapılan makrome örgü tekniği, biraz...
»» devamını oku »»
Kum Boncuklardan Kolye Yapımı
Kum Boncuklardan Kolye Yapımı
Boncuklardan Kolye Yapımı Boncuk kolye için gerekli malzemeler Tercih ettiğiniz renklerde kum boncuklar Makas Naylon ip Boncuk iğnesi Tığ Yumak ipi Bir parça tercih ettiğiniz bir kumaş Kum boncuklardan nasıl kolye yaptım Kendi yaptığınız ya da hazır aldığınız boncuk tezgahına, naylon ipi yapacağınız kolye genişliğinde geçirin. İstediğiniz deseni boncuk tezgahında dokumaya...
»» devamını oku »»
Makale ile ilgili yorumlar
Yazan :Nalan
( Cevap Yaz )
20.12.2015 17:40:31
Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş. Ben de takı tasarımı ile yakından ilgileniyorum. Bu tasarımın aynısını yapmaya çalışıyorum. Anlatımınız çok güzel ve açıklayıcı olmuş. Başka tasarımlarınız varsa ve açıklamalı yayınlarsanız çok sevinirim.
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    20.12.2015 18:02:17
    Merhabalar sayın Nalan hanım. Güzel ifadeniz için teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince bir şeyler yapıp paylaşmaya çalışıyorum. Aklımda yapmayı düşündüğüm kum boncuklardan takılar var ancak, bu aralar ellerim ile ilgili ufak bir sağlık sorunu yaşadığımdan pek bir şey ile ilgilenemiyorum. Ellerim iyi olduğunda mutlaka bir şeyler yapıp paylaşacağım. Sizinde paylaşmak isteğiniz bir şeyler olursa bize ulaşabilirsiniz.
    Yorum Yaz
    Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
    Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder