Bisiklet Sürüş Emniyeti

Kadınlar için SAĞLIKLI YAŞAM bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Bisiklet Sürüş Emniyeti hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAĞLIKLI YAŞAM kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Bisiklet Sürüş Emniyeti

Bisiklet, pratik bir ulaşım aracı olmanın yanında son yıllarda giderek yaygınlaşan yararlı bir spor dalı. Ancak her ulaşım aracında olduğu gibi bisiklet kullanırken de sürüş emniyeti yönünden dikkat edilmesi gereken noktalar var. 

Araç ve Ekipman
Bisiklete binmeden önce aşağıdaki parçaları kontrol etmeyi unutmayın: 

Frenler: Frenlerin sağlam tutup tutmadığını ve fren kablolarını ve balataları kontrol edin. 

Lastikler: Lastiklerin siboblarını, hava basıncını ve aşınma durumuna gözden geçirin. 

Sele ve didon: Sele ve didonu anatomik olarak en rahat edeceğiniz şekilde ayarlayın. 

Genel kontrol: Viteslerin, zincir, pedalların ve krank milinin çalışmasına ve yağ durumlarına bakın. Bütün vidaların ve contaların yerinde ve sıkılı durumda olmasına dikkat gösterin. 

Koruyucu başlık bir bisikletçinin en önemli koruyucu ekipmanıdır. Bisiklet kazalarındaki yaralanmaların %75 kadarı beyin travmasıdır. Bisiklet kazalarındaki ölümlerin %80 kadarı 15 yaşından küçük çocuklarda meydana gelmektedir. Bisiklet kullanırken koruyucu başlık takılması, kafa travması ve beyin hasarı riskini 7-8 kat azaltmaktadır. 

Bisiklet kullananlar genellikle başka araçlarında bulunduğu ana yollarda gitmektedir. Bu nedenle bisiklet tehlikeli bir spor sayılmalı ve emniyetli sürüş kuralları her zaman akılda tutulmalıdır: 

Bisiklet sürerken bir araç kullandığınızı unutmayın ve bütün trafik kurallarına uyun. 

Dikkatli olun. Motorlu taşıt sürücüleri dikkatlerini büyük araçlar üzerinde yoğunlaştırdığından bisiklet sürücülerini gözden kaçırabilmektedir. Araç sürücülerinin sizi görmediğini varsayarak davranın. Çevremizdeki taşıtların hızına ve yönüne dikkat edin. 

Önünüze bakın. Bisiklet sürücüler kendilerine arkadan çarpılmasından korkarlar ama kazaların çoğu bisiklet ve arabaların birbirinin yoluna çıktığı kavşaklarda meydana gelmektedir. 

Gözlerinizle yolu ve yol kenarını tarayın, olası tehlikeleri erken saptayın ve emniyetinizi sağlayacak manevralar yapın. 

Görülmeyi sağlayın. Açık renkli ve refletörlü giysiler giyin, bisikletinize ışık ve reflektörler takın. Alacakaranlıkta,sisli havalarda ve gece farlarınızı yakın. 

Sağ şeritten gidin ama yolun kenarına çok yaklaşmayın. Sağdan giderken biraz solda kalmanız, sizi trafiğe dahil eder ama daha emniyetlidir. 

Engellere ve kaygan yüzeylere dikkat. Yoldaki çukurlardan ve tümseklereden her zaman kaçamayacağınıza göre bunların üzerinden emniyetli bir biçimde geçmeyi öğrenin. 

Kapılara çarpmayın. Bir aracın açılan kapısından yeterince uzak kalmaya dikkat edin. Başkaları tarafından görülmeyi beklemeyin. Yaklaşmakta olduğunuz ve duran her aracın yanından geçerken araçtan birinin inmek üzere olup olmadığına dikkat edin. 

Sola dönüşlerde dikkatli olun. Bisikletçiler genellikle sola dönerken ya da önlerinde sola dönen araçlar tarafında kazaya uğramaktadır. Bu nedenle sola dönüşlerde dikkatli olun. 

Bisiklet ve Sağlığınız
Bisiklete binmeden önce ısınma ve gerinme hareketleri performansınızı artıracaktır. 

Bisiklet sürmenin vücuda faydaları nelerdir? 
Bağışıklık sistemini aktive eder 

Kan akımını güçlendirir 

İyi kolesterolü yükseltir 

Yüksek tansiyonu düşürür 

Kemik yoğunluğunu artırır 

Nörolojik fonksiyonu iyileştirir 

Kalp krizi riskini azaltır
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
6.12.2014 07:25:03
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
İş Hayatında Stresle Başa Çıkmanın Yolları
İş Hayatında Stresle Başa Çıkmanın Yolları
İş hayatında stresle nasıl başa çıkılır? STRES : Organizmanın her türlü değişmelere gösterdiği yaygın tepkisidir. Yaşamımızda sürekli değişmeler oluyor ve biz bu değişmelere uyum sağlamak zorundayız. Rahatsızlık/sıkıntı/mutsuzluk ise, gerilimin sübjektif olarak yaşanma biçimidir. Stresli durumlarda yaşanan bir durumdur. Bu aynı zamanda gerginlik, sinirlilik, kaygı, üzüntü...
»» devamını oku »»
Çocuklarda Deri Kanseri
Çocuklarda Deri Kanseri
Çocuklarda Deri Kanseri Hakkında Bilmeniz Gerekenler Çocuklar, doğal olarak gelecek hakkında fazla düşünmez. Öğrenmeleri için zaman geçmesi gerekir. Güneşten korunmak için şu anda alacağı bazı küçük önlemlerin 50-60 yıl sonra yakalanabileceği melanomdan (en tehlikeli deri kanseri tipi) korunmada büyük önemi olduğunu bir çocuğa anlatmak zordur. Bu nedenle anne babaların...
»» devamını oku »»
Çocukları Kazadan Korumak İçin Önlemler
Çocukları Kazadan Korumak İçin Önlemler
Çocukları kazadan korumak için ne yapmalı? Küçük çocuk ölümlerinin en başta gelen nedenlerinin hemen hemen tümü önlenebilen kazalara bağlıdır. Bunların büyük bölümü yaz aylarında gerçekleşir. En sık yaralanma ve ölümle sonuçlanan 7 kazaya karşı alacağınız önlemlerle çocuklarınızın güvenliğini büyük ölçüde sağlayabilirsiniz: düşmeler, motorlu araç kazaları, boğulma,...
»» devamını oku »»
Sayılar ve Sağlığınız
Sayılar ve Sağlığınız
Sağlığınızı Korumanın Püf Noktaları Sadece sayılara bakarak sağlık abidesi olamazsınız. Sağlığınız, sayılarla bilimsel resim yapmanın ötesinde bir kavramdır. Sağlık; genlerin, hayat tarzının ve çevresel faktörlerin tamamen kişiye özgü mükemmel bir karışımıdır .  Fakat bazı sayılar vardır ki bunlar sağlığınızı koruyabilmeniz için önemli kilometre taşlarıdır. Bu sayıları iyi...
»» devamını oku »»
Vücut Direnci ve Bağışıklık Sistemi
Vücut Direnci ve Bağışıklık Sistemi
Daha dayanıklı ve sağlıklı bir vücut için neler yapmalı Vücut direnci , bağışıklık sisteminin güçlü olmasıyla çok ilişkilidir. Bağışıklık sistemi ise, beslenme ve yaşam tarzıyla yakından ilişkilidir. Dengeli ve sağlıklı besinleri tüketmek, alkol ve sigaradan uzak durmak immün sistemi (bağışıklık sistemi) korur. Bağışıklık Sistemini Neler Güçlendirir? Bağışıklık sisteminin...
»» devamını oku »»
Göz Sağlığını Korumanın 10 Pratik Yolu
Göz Sağlığını Korumanın 10 Pratik Yolu
Göz sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz? Vücudun en önemli organlarının başında göz geliyor. İşte size en kıymetli organımızdan olan gözlerimizin sağlığı hakkında bilgiler. 1- Bebeğinizi hiçbir şikayeti olmasa bile ilk 1 yaşında muayene ettirin. Çünkü bu muayene bebeği göz tembelliğinden korur. 2- Çok uzun saatler oynanan bilgisayar oyunları gözde kirpik dibi iltihabı,...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder