8 Pratik Tavuk Tarifi

Kadınlar için TAVUK YEMEKLERİ bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda 8 Pratik Tavuk Tarifi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz TAVUK YEMEKLERİ kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Kolay tavuk yemekleri tarifi
Bütün olarak ya da istediğiniz bir parçasını alıp haşladığınız tavuğu derin dondurucunuz da uzun süre saklayabilirsiniz. Haşlanmış olan tavuğu fazla zamanınız olamadığı zaman çıkartıp aşağıda vereceğimiz pratik tavuk tariflerinden birini kısa sürede yapabilirsiniz.

Çıtır tavuk tarifi: Haşlanmış tavuğu ufak ufak parçalayıp teflon tavanın içerisine koyun. Üzerine biraz zeytin yağı ve biraz da tereyağı ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ilave edin. Ağzını kapatıp tavuklarınız çıtır oluncaya kadar kızartın. Baharatlar tercihe bağlı değişebilir. Kızaran tavukları yayvan bir tabağa koyun. Yanına da domates salatası ve mayonez-ketçap ile servis yapın. Tercihe göre cacık ya da ayranda ikram edilebilir. Çocuklar bu menüyü çok seviyor.

Tavuklu pilav tarifi: Pilav yapmak en çabuk yapılan iştir ve tavuklu pilavı sevmeyende yoktur. Haşlanmış olan tavukları ufak ufak parçalayıp, pişirmiş olduğunuz pilavın içerisine karıştırın. Çukur bir kasenin içerine koyup, düz bir tabağa ters çevirin. Yanına domates dilimleri ve ayran ile ikram edin.

Tavuk çorbası tarifi: Haşlanmış tavuklarınızı yapmış olduğunuz tel şehriye ya da arzu ettiğiniz başka bir çorbanın içerisine ufak parçalar halinde koyup, çorbaların lezzetini arttırabilirsiniz.

Fırında kolay tavuk tarifi: Fırın tepsisinin içerisine: En altta haşlanmış tavukları  ufak ya da daha büyük parçalar halinde koyun, Üzerine soğan halkaları, ikiye kesilmiş yeşil biber, kalın halkalar halinde patates ve en üstüne gene kalın halkalar halinde kesilmiş domatesleri yerleştirin. Son olarak çukur bir kasede hazırladığınız zeytin yağı, karabiber, tuz ve salçayı iyice karıştırıp üzerine gezdirin. 250 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Tavukları çiğ olarak kullanırsanız tepsinin ağzını folyo ile kapatıp ilk olarak  30-40 dk pişip sonra ağzını açabilirsiniz.

Tavuk salatası tarifi: Derin bir kabın içerisinde yapmış olduğunuz mevsim salatasının ya da arzu ettiğiniz bir salatanın üzerine, ufak parçalar haline getirdiğiniz önceden haşlanmış tavuğu koyarak servis yapabilirsiniz. 

Çabuk ve kolay tavuk ızgara tarifi: Salça, karabiber, zeytin yağı, tuz, kekik ve sarımsak ile hazırladığınız sosun içine önceden hazırladığınız haşlanmış tavukları ya da çiğ tavukları karıştırın. Sosu güzelce tavuklara yedirdikten sonra fırının ızgara ayarını hazırlayın. Fırının tabana yakın kısmına içine su doldurduğunuz başka bir tepsiyi yerleştirin. Üst kısma hazırladığınız tavukların olduğu ızgara telini koyun. Tavuklar önceden haşlanmış ise sadece kızarmasını sağlamak yeterli. Fırının ağzı açık şekilde kızarıncaya kadar pişirin. 

Not: Bir yüzleri kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirin. Hem siz, hem çocuklarınız bu menü ile evde mangal tadını almış olacaksınız.

Kolay tavuk dürüm tarifi: Haşlamış olduğunuz tavuk parçalarını tost ekmeği ya da arzu ettiğiniz bir ekmeğin arasına veya lavaş içerisinde dürüm olarak daha leziz olur. Marul yaprakları, turşu, mayonez-ketçap ve arzu ederseniz taze ya da kuru soğan ilavesi ile servis yapabilirsiniz.

Pratik tavuk yahnisi tarifi: Tencerenin içine zeytin yağı, salça, tuz, karabiber, arpacık soğanı ve haşlanmış ya da çiğ olarak tavuk parçalarını koyun. Soğanlar ile beraber bütün malzemeler pembeleşince üzerine bir miktar su ilave edip pişinceye kadar kaynatın. Bu tavuk yahnisi olarak bilinir. Yanında mevsim salatası ve ayran ile servis yapın.

Deneyen, yapan ve yazan: enpratikkadin
Afiyet olsun...
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
29.12.2014 19:03:52
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Tavuk Sarma
Tavuk Sarma
Tavuk sarma tarifi Tavuk sarma için gerekli malzemeler 4 adet tavuk fileto Salam Turşu Kırmızı ve sarı biber Tuz, karabiber 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı mısır gevreği Kızartmak için yağ Tavuk sarma yapımı - Tavuk filetoları tuz ve karabiber ile harmanlayın.  - Her filetonun içine salam, kornişon turşu, kırmızı ve sarı biber koyup rulo şeklinde sarıp kürdanla tutturun.  -...
»» devamını oku »»
Brandy
Brandy'li Elmalı Tavuk
Hazırlama süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 15 dakika 4 kişilik Brandy'li elmalı tavuk için gerekli malzemeler 50 gr tereyağı 2 kırmızı elma 4 parça kemiksiz tavuk göğsü 4 çorba kaşığı brandy 1 çorba kaşığı Dijon hardalı 200 ml krema Brandy'li elmalı tavuk tarifi - Elmaların kabuğunu soymadan çekirdekli kısımlarını sebze oyacağı ile çıkarıp yuvarlak dilimleyin. Tereyağını...
»» devamını oku »»
Kuru Meyveli Tavuk Eti
Kuru Meyveli Tavuk Eti
Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 30 dakika 2 kişilik Kuru meyveli tavuk eti için gerekli malzemeler 500 gr tavuk kalça eti 50 gr kuru erik 50 gr kuru kayısı 1 kahve fincanı kırmızı şarap 4- 5 közlenmiş salçalık biber 1 çay bardağı sıvı yağ 3 soğan 4 diş sarımsak 1 defne yaprağı 1 çay kasığı kekik 2 çay bardağı sıcak su 1 tutam zerdeçal 1 çay kaşığı kırmızı toz...
»» devamını oku »»
Tavuk Köftesi
Tavuk Köftesi
Tavuk Köftesi Tarifi Tavuk köftesi için gerekli malzemeler 1 adet tavuk göğsü 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı maydanoz Tuz, karabiber Tavuk köftesi nasıl yapılır - 1 adet tavuk göğsü, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı maydanoz, tuz ve karabiberi mutfak robotunda çekin. - Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.  - Tavayı...
»» devamını oku »»
Çalışan Kadının Mutfağı
Çalışan Kadının Mutfağı
Söğüş Tavuk Sofralarda, piknikte, yolculukta, soğuk büfelerde ve sandviç, yapımında çok kullanıldığı için, en sık yapılan tavuk çeşididir. Tabii pratikliğini unutmamak gerekir. Temizlenmiş tavuğu iyice yıkadıktan sonra tavuğu düdüklü ya da çelik tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ve yeterince tuz ilavesiyle, tavuk dağılmayacak biçimde pişirin. İşte söğüş tavuğunuz...
»» devamını oku »»
Fırında Limonlu Tavuk
Fırında Limonlu Tavuk
Limonlu tavuk Hazırlama süresi: 20 dakika 6 kişilik Limonlu tavuk için gerekli malzemeler 6 adet tavuk butu  5 adet limon  2-3 yemek kaşığı toz şeker  Tuz  Acı kırmızı biber 400 ml. tavuk suyu  150 gram süt kreması  1 yemek kaşığı maydanoz yaprağı Fırında limonlu tavuk yapımı - Butları orta yerlerinden ikiye ayırın. 2 adet limonun kabuğunu rendeleyin. 6-8 yemek kasığı limon...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder