Annemin Ev Yapımı Gözleme Tarifi

Kadınlar için BÖREKLER bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Annemin Ev Yapımı Gözleme Tarifi hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BÖREKLER kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Anne gözlemesi nasıl yapılır?

Ev yapımı gözleme için gerekli malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Ev yapımı gözlemenin iç malzemeleri
Yarım kilo Ispanak, kullanıma göre miktar değişebilir
Peynir, tercih edildiği kadar
Yumurta, tercih edildiği kadar
Tuz
3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

Ev yapımı gözlemenin yapılışı
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp, kulak memesi kıvamında olacak şekilde bir hamur elde ediyoruz. İyice yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. 

Hamur dinlenirken iç malzemelerini hazırlıyoruz. 
Ispanakları yıkayıp ince ince doğruyoruz, tercihen büyükte doğranabilir. Peyniri ayrı bir kapta mümkün olduğunca ufak parçalar haline getiriyoruz. Yumurtalar olduğu gibi duruyor, kullanacağımız zaman kıracağız. Doğradığımız ıspanakların içerisine istediğimiz kadar tuz ve peyniri ilave ediyoruz. Arzu ederseniz pul biber ve karabiberde ekleyebilirsiniz. 3-4 yemek kaşığı zeytin yağını da ekleyip karıştırıyoruz. 

Annemin ev yapımı ıspanaklı gözleme tarifi:
Dinlenmiş olan hamuru merdane yardımı ile yuvarlak, yayvan bir tabak büyüklüğünde açın. Hazırlamış olduğunuz ıspanak içini tercih ettiğiniz oranda hamurun ortasına koyup yaydırın. Hamuru ikiye katlayın. Uçlarını iyice bastırarak yapıştırın ki iç malzemeler pişerken dışarıya çıkmasın. Bunun için çatal kullanabilirsiniz.  Daha önceden ateşe koyduğunuz ve ısınan tavanın içine koyun. Sık sık çevirerek pişirin. Pişme aşamasında iki yüzüne çok az miktar margarin, tereyağ veya zeytinyağı sürün.

Annemin ev yapımı yumurtalı gözleme tarifi:
Dinlenmiş olan hamuru merdane yardımı ile yuvarlak yayvan bir tabak büyüklüğünde açın. Yumurtayı çukur bir kabın içerisine kırıp, tuzunu ilave ettikten sonra çatal yardımı ile iyice çırpın. Yumurtanın içerisine de isteğe bağlı olarak, peynir, pul biber ve karabiber ekleyebilirsiniz. Çırpma işlemi bitince açtığınız hamurun ortasına yumurtayı dökün. (Bu aşamada hızlı olmanız gerek, aksi halde yumurta hem hamuru yumuşatıyor, hem kenarlarından taşma yapabiliyor.) Hemen ikiye katlayıp, uçlarını iyice bastırarak yapıştırın ve beklemeden ocakta ısınmış olan yağsız tavanın içerisine koyun. Tavaya koyunca sık sık çevirerek pişirin. Üzerine çok az bir miktar margarin, tereyağ veya zeytinyağı sürün.

Annemin ev yapımı peynirli gözleme tarifi:
Dinlenmiş olan hamuru açın. Önceden hazırladığınız peynirin içerisine tercihen pul biber, karabiber katıp karıştırın. Hazırlanan peynir karışımını hamurun ortasına koyup ikiye katlayarak ağzını iyice yapıştırın. Önceden ısıttığınız yağsız tavaya koyup ıspanaklı ve yumurtalı gözleme tariflerinde ki gibi pişirin.

Hepinizin kolaylıkla yapabileceği ve çok hoşuna gideceği bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim. Annemin ellerine sağlık. 

Kolay gelsin.

Yazan, hazırlayan ve sunan: enpratikkadin
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
13.01.2015 10:37:04
Yorum sayısı
10
İlgili Makaleler
Sebzeli Kolay Börek
Sebzeli Kolay Börek
Sebzeli börek tarifi Sebzeli börek için gerekli malzemeler 3 yumurta 2 yufka Tuz, karabiber 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet patates 2 adet havuç 2 adet kabak 1 fincan konserve bezelye Sebzeli börek yapımı - Sebzeleri bezelye hariç ayıklayıp yıkayıp haşlayınız.  - Soğuduktan sonra küçük kaselere doğrayınız.  - Tuz, karabiber atıp 1 yumurtanın sarısını ayırıp diğerlerini...
»» devamını oku »»
Tavada Çabuk Börek
Tavada Çabuk Börek
Tavada çabuk börek için gerekli malzemeler 1 tane hazır yufka 2 yemek kaşığı tulum peynir 1 yemek kaşığı tereyağı Tavada çabuk börek yapımı - Yufka tamamen açılır tam ortasına peynir koyulur ve köşeleri kare olacak şekilde katlanır.  - Teflon tava ocağa koyulur ısınınca börek içine koyulur ve hafif pembeleşince ters çevrilir.  - Pembeleşen yüzüne tereyağı sürülür. Tekrar...
»» devamını oku »»
Soslu Börek
Soslu Börek
Hazırlama süre si : 30 dakika Pişirme süresi: 30 dakika 6 ila 8 kişilik tarif Soslu börek için gerekli malzemeler 4 hazır yufka 2 haşlanmış patates 2 havuç 5-6 haşlanmış mantar 1 kahve fincanı haşlanmış bezelye 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 3 sosis 300 gr ıspanak 1 kahve fincanı sıvı yağ 2 su bardağı yoğurt 1-2 diş sarımsak 5-6 domates 2 çorba kaşığı susam Kekik,...
»» devamını oku »»
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye
Tuzlu kurabiye tarifleri (Peynirli, yeşil zeytinli, siyah zeytinli, patatesli) 10 kişilik Tuzlu kurabiye için gerekli malzemeler 9 su bardağı un 10 gr maya 3 yumurta 100 gr krema 6 kahve fincanı margarin 6 kahve fincanı tereyağı 1 çorba kaşığı tuz (tepeleme) Lezzetli tuzlu kurabiye yapılışı - Geniş bir kapta unu eleyip, havuz şeklinde açın. Unun içerisine diğer malzemeleri...
»» devamını oku »»
Peynirli Pide
Peynirli Pide
10 kişilik Peynirli pidenin hamuru için gerekli malzemeler 500 gr. un 2 yumurta 125 gr. margarin 1/2 bardak su 25 gr. bira mayası veya hamur mayası 1/2 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı margarin (tepsiyi yağlamak için) Peynirli pidenin iç malzemeleri 250 gr. beyaz peynir 2 yumurta 1 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 25 gr. margarin Peynirli pidenin üzeri için gerekli malzemeler 1...
»» devamını oku »»
Kıymalı Börek
Kıymalı Börek
10 kişilik Kıymalı börek için gerekli malzemeler 1/2 kg. kuzu veya dana kıyması 4 çorba kaşığı margarin 1 büyük soğan (rendelenmiş) 1 dolmalık biber (çekirdekleri alınmış ve küçük doğranmış) 1 domates (küçük doğranmış) 1 bardak kıyılmış maydanoz 2 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 1/2 çay kaşığı şeker, tuz, karabiber 3 yumurta 6 adet hazır yufka 12 çorba...
»» devamını oku »»
Makale ile ilgili yorumlar
Yazan :Anne Kuzusu
( Cevap Yaz )
19.12.2015 13:41:07
Tarifi adım adım uyguladım ve sayenizde başardım. Çok teşekkür ederim. Arkadaşlarım hazır aldığımı sandılar ve yaptığıma inanmadılar. Tarif gerçekten çok güzel.
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    19.12.2015 13:45:12
    Teşekkür ediyorum sayın Anne Kuzusu. Tarif adından da anlaşıldığı üzere annemin bize yıllarca yaptığı bir tarif. Gözleme yapımı hamur açma işinden dolayı biraz zahmetlidir ancak güzel yapılınca da o zahmete değer.
    Yazan :Sefa
    ( Cevap Yaz )
    9.05.2016 09:51:33
    Merhabalar öncelikle güzel paylaşım için emeğnize sağlık. Gözlemeyi çok severim ve 7-24 olsa yerim. Hele ki ıspanaklı peynirli oldumu deymeyin keyfime. Sizin tarifi görünce çok mutlu oldum en kısa sürede deneyip keyifle yiycem sanırım. tekrar emeğiğize sağlık.
    Yazan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    9.05.2016 10:14:42
    Merhabalar sayın Sefa. Ben teşekkür ediyorum. Umarım beklediğiniz ve sevdiğiniz gibi olur. Afiyet olsun.
    Yazan :Kadın
    ( Cevap Yaz )
    8.06.2016 21:41:31
    Kendi yogurdugumuz hamuru incecik açıp sigara böreği yapmak istiyorum hiç iyi tarif vermiyorsuuuuuunuuuuz?
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    9.06.2016 10:17:12
    Merhabalar sayın Kadın. Bu tarif gözleme tarifi. Sigara böreği için sanırım baklava hamuruna yakın incelikte bir hamur yapmanız gerek.1 yumurta, 4/1 çay bardağı sıvı yağ, un, su ve tuz ile hamuru yoğurduktan sonra bütün marifet sizin ellerinize kalıyor. Emeğe saygınız ve yorumunuz için teşekkürler.
    Yazan :Guennur
    ( Cevap Yaz )
    9.01.2017 13:35:10
    Peki bu hamurdan kac tane gözleme cikiyor? Biz sadece iki kisiyiz ve 5-6 tane gözleme yapmak istiyorum.
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    10.01.2017 16:00:18
    Merhabalar sayın Guennur. Yaklaşık olarak 10, 12 tane çıkıyor. Sizin elinizin ayarına göre bu sayı artabilirde azalabilirde. Annem fazla yaptığı zamanlarda, derin dondurucuya koyar. Daha sonra canı istediğinde veya misafir geldiğinde ısıtıp yemek veya ikram etmek için. Sizin yapacağınız da fazla olursa aynı şekilde yapabilirsiniz.
    Yazan :Leziz
    ( Cevap Yaz )
    11.01.2017 17:56:57
    Gozlemeyi yapıp dolapta saklasak olur mu
  • Cevaplayan :En Pratik Kadın
    ( Cevap Yaz )
    12.01.2017 14:48:04
    Merhabalar sayın Leziz. Pişmiş olarak dolabın alt bölmesinde uzun süre dayanmaz. Pişirdikten sonra dolabın derin dondurucu bölmesinde saklayabilirsiniz. Tüketeceğiniz zaman, bir gece öncesinden dolabın alt bilmesine alın. Ertesi gün ısıtarak veya soğuk olarak yenmeye hazır olacaktır.
    Yorum Yaz
    Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
    Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder