Göz Sağlığını Korumanın 10 Pratik Yolu

Kadınlar için SAĞLIKLI YAŞAM bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Göz Sağlığını Korumanın 10 Pratik Yolu hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz SAĞLIKLI YAŞAM kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Göz sağlığı için nelere dikkat etmeliyiz?

Vücudun en önemli organlarının başında göz geliyor. İşte size en kıymetli organımızdan olan gözlerimizin sağlığı hakkında bilgiler.

1- Bebeğinizi hiçbir şikayeti olmasa bile ilk 1 yaşında muayene ettirin. Çünkü bu muayene bebeği göz tembelliğinden korur.

2- Çok uzun saatler oynanan bilgisayar oyunları gözde kirpik dibi iltihabı, alerji ve kuruluk yapabilir. Ayrıca uzak görme kusuru oluşmasını tetikleyebilir.

3- Gözde sulanma, kaşıntı, ağrı, okurken zorlanma, yazıların birbirine karışması, göz ve baş ağrısı olması, başı eğik tutarak okuma, gözleri kısarak bakma, odaklanma problemleri göz hastalıkları belirtisidir.

4- Çalışma ortamınızda soft tone sarı aydınlatma kullanın. Şeker hastasıysanız ve sporcuysanız göz dibi muayenesini ihmal etmeyin.

5- Makyaj malzemelerini ortak kullanmayın. Göz nezlesi olarak bilinen konjonktivit göz farı, göz kalemi ve rimel gibi başkasının makyaj malzemeleriyle geçebilir.

6- Özellikle renkli gözlü kişiler güneş ışığına daha hassas olurlar. Renkli gözlü kişilerde kızarıklık görülme oranı koyu renkli gözlülere göre daha fazladır. Bu nedenle renkli gözlü kişilerde güneş gözlüğü kullanımı daha önemlidir.

7- Güneş ışınlarına çok maruz kalmak zamanla lensimizde koyulaşmaya, katarakta ve görme noktasında hassasiyete sebep olur. Güneş ışınlarının dik geldiği dönemlerde güneş gözlüğü kullanmalıyız.

8- Bilgisayar başında çalışanlarda alerji, kuruluk, kirpik dibi iltihabı görülme sıklığı artar. Aralıklı dinlenmeler ve göz kırpmak gereklidir.

9- Gözünüze aldığınız ani bir darbe ya da gözünüze bir cisim kaçması durumda gözünüzü ovalamayınız. Var ise serum fizyoloji ile yok ise su ile bol yıkayarak göz hekimine başvurunuz.

10- Başka birinin göz yaşını silmeyiniz. Eğer bu kişide gözde kızarıklık, aşırı sulanma ve kapak şişliği var ise bulaşıcı olabilir. Temas ettiyseniz elinizi sabun ile yıkayınız.


Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
4.12.2014 08:17:47
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Allantoin Nedir, Faydaları Nelerdir
Allantoin Nedir, Faydaları Nelerdir
Allantoin - Hücre yenileyici - Yara iyileştirici - Hassasiyet giderici Allantoin, komfrey (Symphytum officinale) kökünden ve yapraklarından elde edilen antioksidan bir bileşiktir . Hücre çoğalmasını uyararak yara iyileşmesine yardım eder; nekrotik dokuyu temizler. Uzun zamandan beri allantoinin, deriyi koruyucu olarak, kozmetik kremlerin, losyonların etkinliğini ve...
»» devamını oku »»
Menopozda Neyi Ne Kadar Yemeli
Menopozda Neyi Ne Kadar Yemeli
Menopozda Süt Ürünleri ve Kırmızı Et Tüketimini Azaltın Fazla protein; böbrek taşları, gut, yüksek kan basıncı ve kalp hastalıkları ile bağlantılıdır. Ayrıca hayvansal protein tüketimi arttıkça idrarla kalsiyum atımı da artar. Yani vücutta kalsiyum kaybı fazlalaşır. Proteinli gıdalarda fosfor da fazladır. Bu da kalsiyum kaybı demektir. Bütün bunlar osteoporoz için risk...
»» devamını oku »»
Vücut Direnci ve Bağışıklık Sistemi
Vücut Direnci ve Bağışıklık Sistemi
Daha dayanıklı ve sağlıklı bir vücut için neler yapmalı Vücut direnci , bağışıklık sisteminin güçlü olmasıyla çok ilişkilidir. Bağışıklık sistemi ise, beslenme ve yaşam tarzıyla yakından ilişkilidir. Dengeli ve sağlıklı besinleri tüketmek, alkol ve sigaradan uzak durmak immün sistemi (bağışıklık sistemi) korur. Bağışıklık Sistemini Neler Güçlendirir? Bağışıklık sisteminin...
»» devamını oku »»
Benli Ciltlere Güneşin Etkisi
Benli Ciltlere Güneşin Etkisi
Güneş benli ciltlere zararlı mı? Benler, melanin üreten melanosit hücrelerinden oluşur. Güneş ışınları ciltteki melonist sayısını artırmaz, melanin yapımını arttırır. Bu nedenle güneşin ben sayısı üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Ancak ciltlerinde bol miktarda beni olan kişiler genellikle güneşe karşı duyarlılar.  Benli kişiler koruyucu bileşimler kullanmalıdır . Cilt...
»» devamını oku »»
Diş Eti Hastalığının Sebepleri
Diş Eti Hastalığının Sebepleri
Dişlerimi düzenli fırçalamama rağmen neden diş eti hastalığına yakalandım? Büyük olasılıkla fırçalamayı tam ve etkin olarak yerine getiremiyorsunuz. Çoğumuz dişler ile diş etlerinin birleştiği bölgeyi tam anlamıyla temizlemenin ne kadar zor olduğunu bilmeyiz. Bu nedenle belki de fırçalama tekniğiniz ve  sürenizin bir uzman yardımı ile düzeltilmeye ihtiyacı vardır. Ayrıca diş...
»» devamını oku »»
Stresle Başa Çıkmanın Yolları
Stresle Başa Çıkmanın Yolları
Stresle nasıl başa çıkabiliriz? Spor, vazgeçilmez bir stresle başa çıkma yoludur. Stresin tahrip ettiği hücreleri yenilemenin yolu bedensel harekettir. Sağlık bozulmuşsa stresle başa çıkma yolunu yitirmişiz demektir. Günde 10 defa ağır ve derin nefes alıp vermek sizi rahatlatır, hazmı kolaylaştırır ve stres kaynağı yaratan olayları ortadan kaldırır. Gevşemeyi öğrenin,...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder