Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Yirmi dört saat nasıl beslenmeli
Sabah kalkınca aç karnına bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek içiniz. Mide sorununuz varsa, suyun içine 10 damla limon ilave edin. Bu, içtiğiniz suyun yapısını alkaliye döndürecektir. Alkali su, vücutta biriken serbest radikalleri nötralize eder (toksin atar). Uyandıktan en geç 30 dakika sonra kahvaltı masasına oturunuz. Vücut uzun süre aç kaldığında, ilk aldığı besini yağ olarak depolamaya başlar.

Sabah kahvaltısında ne yemeli
Sabah kahvaltısı için örnek menü
- 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 yumurta 1 adet domates, 1 adet salatalık, 2 adet yeşil biber, 2 adet yeşil zeytin, 1 yemek kaşığı lor peyniri.

Alternatif menü
- 1 tam yumurta ve 1 yumurta akı, 1 /4 bağ dereotu, 1/2 havuç, 1/2 kabak, rendelenecek. Bu malzemeler karıştırılıp 1 tatlı kaşığı sıvı yağda omlet yapılacak. Yanında 1 dilim tam buğday ekmeği ve domates, salatalık.

Ara öğünde neler yenmeli
Mutlaka ara öğün tüketmelisiniz. Uzun süreli açlık, vücudu kilo vermekte zorlar ve yağ yakımını azaltır. Ara öğün tercihleriniz neler olmalı?

 Ara öğün için örnek menü
- 1 fincan sütlü şekersiz kahve. 2 kuru kayısı, 2 ceviz

Ara öğün için alternatif menü
- 1/2 paket yulaflı bisküvi, 1 bardak yeşil çay

Öğlen ne yenmeli
Öğle yemeğinden 20 dakika önce bir adet meyve tüketiniz. Örneğin bir adet yeşil elma yemeniz durumunda vücut mide aktivitesini artıracak ve sindirimi kolaylaşacaktır. Öğle öğünlerine özen göstermelisiniz. Öğün aralarının çok uzun süreli olmaması gerekmektedir.

Öğlen yemeği için örnek menü
- 1 kase kremasız çorba, sebze yemeği, bezelye, havuç, patates olmayacak, 1 kase yoğurt veya cacık ve dilediğiniz kadar bol malzemeli salata, maydanoz, dereotu ilave edilip, elma sirkesi tercih edilmeli, 1 dilim tam buğday ekmeği.

Öğle yemeği için alternatif menü
- Izgara veya sote tavuk, dilediğiniz kadar bol malzemeli salata, maydanoz, dereotu ilave edilip, elma sirkesi tercih edilmeli, 1 dilim tam buğday ekmeği.

Öğleden sonra akşam yemeğine kadar uzun bir süre vardır. Bu yüzden iki defa ara öğün tüketmek daha uygun olur. Böylece gün içinde kan şekeri düşmemiş olur ve akşam da daha az yemek yemenizi sağlar.

Öğle yemeğinden sonra ara öğünde ne yenmeli
Öğleden sonraki ara öğün için örnek menü
1. ara: 
1 su bardağı light veya az yağlı süt, yoğurt, ayran

2. ara: 
1/2 paket diyet bisküvi veya 1- 2 adet grisini, çoğunlukla yumurtalı hamurdan yapılan çubuk.

Akşam yemeğinizi saat 19.00, en geç 20.00' de yemelisiniz. Çünkü vücut saat 22.00 itibariyle metabolizma hızını düşürür. Yani geç saatle yediğiniz yemekler vücut tarafından parçalanmaz ve yağ olarak depo edilir. Akşam yemeğine başlamadan 10 dakika önce 1 adet yeşil elma yerseniz, sindirim kolaylaşacaktır.

Akşam yemeğinde ne yenmeli
Akşam yemeği için örnek menü
- Sebze yemeği, salata, yoğurt, cacık.1 dilim tam buğday ekmeği.

Akşam yemeği için alternatif menü
- Izgara/buğulama balık ya da tavuk, salata. 

Alternatif menü
- Kremasız çorba, bol yeşillikli salata, 3 adet grisini. (galeta çubukları)

Gece ne yenmeli
Akşam yemeğinden sonra eğer acıkırsanız:

Gece yemeği için örnek menü
- 1 adet domates ve 1 yemek kaşığı lor peyniri, üzerine 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Gece yemek için alternatif menü
- 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 elma, rende ya da doğranmış şekilde, bol miktarda tarçın.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
3.07.2015 07:11:07
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Dengeli Beslenme Nedir?
Dengeli Beslenme Nedir?
Dengeli Beslenme Nedir? Dengeli beslenme programımızın ne olduğunu söylemeden önce ne olmadığını söyleyelim isterseniz. Bu program protein, yağ ve karbonhidrat oranları yüksek ya da düşük bir beslenme tarzı değil. Beslenmenizde yapacağımız değişiklikler bir denge sağlamaya yönelik olacak. Denge derken, bu kelimeyle, özel anlamda, hormonal bir dengeyi, daha da özel konuşursak...
»» devamını oku »»
Vitaminler
Vitaminler
Alınması gereken vitaminler nelerdir? Sinir ve sindirim sisteminin normal çalışmasını ve vücudun daha dirençli olmasını sağlarlar. Enerji ve kalori sağlamazlar. Her vitaminin değişik görevleri vardır. Her gün belirli miktarlarda alınması gerekir.  Her yaş grubunun alması gereken vitaminler şunlardır: A vitamini : Gözlerin iyi görmesini sağlar ve solunum sisteminde üst...
»» devamını oku »»
P
P'den Z'ye Besinlerin Faydaları Nelerdir?
PAPATYA: Her derde deva bir bitki. Tahriş olmuş, temizliğe ve ferahlamaya ihtiyacı olan ciltler için ideal. Kurutulmuş papatyalardan hazırlanmış bir losyonla gözlerinize yapacağınız kompres şişkinliğini alıyor. PATATES: Çiğ olarak cilt ülserlerine ve kesiklere iyi gelir. Bas ağrısına karsı rendelenmiş ya da halka halka doğranmış patatesi şakaklarınıza koyun. Kaynatılmış...
»» devamını oku »»
Tuz Tüketimi ve Olumsuz Etkileri
Tuz Tüketimi ve Olumsuz Etkileri
Tuzu nasıl kullanmalı ve vücutta iyot eksikliğinin sonuçları "Beyaz Altın" dan, "Beyaz Zehir" e... Türk milleti günlük miktarın üç katından fazla tuz tüketmektedir. Türkiye'de ölüm istatistiklerinde birinci sırada kalp-damar hastalıkları vardır. Bunun nedeni araştırıldığında karşımıza, fazla tuz tüketimi çıkar. Dünya Sağlık Örgütü, bir insanın günlük tuz ihtiyacını 5 gram...
»» devamını oku »»
Yaş ve Beslenme Düzeni
Yaş ve Beslenme Düzeni
Yaşa Göre  Beslenme Düzeni Nasıl Olmalı Çocukluktan yaşlılığa kadar ki yaşam sürecinde vücut değişik evreler geçirir. Vücudun ihtiyacı da bu doğrultuda değişir. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için beslenme programınızı yaşınıza göre ayarlamanız sağlıklı bir yaşam için şarttır. Çocukluk çağında büyüme ve gelişme hızlıdır. Buna bağlı olarak bu dönemde enerji tüketimi de...
»» devamını oku »»
Bol Lifli Diyet İçin Öneriler
Bol Lifli Diyet İçin Öneriler
Bol lifli diyet için önerilen meyve ve sebzeler Lif, bitkisel besinlerin sindirilemeyen bölümüdür. Lifli beslenme kabızlığın, divertikülozun ve irritabl kolon sendromunun önlenmesinde ve kontrolünde yarar sağlar. Lifin kolon kanseri riskinin azaltılmasına, diyabet ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olabildiğine ilişkin kanıtlar vardır.  Diyette...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder