Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli

Kadınlar için BESLENME bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Yirmi Dört Saat Nasıl Beslenmeli, Neler Yenmemeli hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz BESLENME kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Yirmi dört saat nasıl beslenmeli
Sabah kalkınca aç karnına bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek içiniz. Mide sorununuz varsa, suyun içine 10 damla limon ilave edin. Bu, içtiğiniz suyun yapısını alkaliye döndürecektir. Alkali su, vücutta biriken serbest radikalleri nötralize eder (toksin atar). Uyandıktan en geç 30 dakika sonra kahvaltı masasına oturunuz. Vücut uzun süre aç kaldığında, ilk aldığı besini yağ olarak depolamaya başlar.

Sabah kahvaltısında ne yemeli
Sabah kahvaltısı için örnek menü
- 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 yumurta 1 adet domates, 1 adet salatalık, 2 adet yeşil biber, 2 adet yeşil zeytin, 1 yemek kaşığı lor peyniri.

Alternatif menü
- 1 tam yumurta ve 1 yumurta akı, 1 /4 bağ dereotu, 1/2 havuç, 1/2 kabak, rendelenecek. Bu malzemeler karıştırılıp 1 tatlı kaşığı sıvı yağda omlet yapılacak. Yanında 1 dilim tam buğday ekmeği ve domates, salatalık.

Ara öğünde neler yenmeli
Mutlaka ara öğün tüketmelisiniz. Uzun süreli açlık, vücudu kilo vermekte zorlar ve yağ yakımını azaltır. Ara öğün tercihleriniz neler olmalı?

 Ara öğün için örnek menü
- 1 fincan sütlü şekersiz kahve. 2 kuru kayısı, 2 ceviz

Ara öğün için alternatif menü
- 1/2 paket yulaflı bisküvi, 1 bardak yeşil çay

Öğlen ne yenmeli
Öğle yemeğinden 20 dakika önce bir adet meyve tüketiniz. Örneğin bir adet yeşil elma yemeniz durumunda vücut mide aktivitesini artıracak ve sindirimi kolaylaşacaktır. Öğle öğünlerine özen göstermelisiniz. Öğün aralarının çok uzun süreli olmaması gerekmektedir.

Öğlen yemeği için örnek menü
- 1 kase kremasız çorba, sebze yemeği, bezelye, havuç, patates olmayacak, 1 kase yoğurt veya cacık ve dilediğiniz kadar bol malzemeli salata, maydanoz, dereotu ilave edilip, elma sirkesi tercih edilmeli, 1 dilim tam buğday ekmeği.

Öğle yemeği için alternatif menü
- Izgara veya sote tavuk, dilediğiniz kadar bol malzemeli salata, maydanoz, dereotu ilave edilip, elma sirkesi tercih edilmeli, 1 dilim tam buğday ekmeği.

Öğleden sonra akşam yemeğine kadar uzun bir süre vardır. Bu yüzden iki defa ara öğün tüketmek daha uygun olur. Böylece gün içinde kan şekeri düşmemiş olur ve akşam da daha az yemek yemenizi sağlar.

Öğle yemeğinden sonra ara öğünde ne yenmeli
Öğleden sonraki ara öğün için örnek menü
1. ara: 
1 su bardağı light veya az yağlı süt, yoğurt, ayran

2. ara: 
1/2 paket diyet bisküvi veya 1- 2 adet grisini, çoğunlukla yumurtalı hamurdan yapılan çubuk.

Akşam yemeğinizi saat 19.00, en geç 20.00' de yemelisiniz. Çünkü vücut saat 22.00 itibariyle metabolizma hızını düşürür. Yani geç saatle yediğiniz yemekler vücut tarafından parçalanmaz ve yağ olarak depo edilir. Akşam yemeğine başlamadan 10 dakika önce 1 adet yeşil elma yerseniz, sindirim kolaylaşacaktır.

Akşam yemeğinde ne yenmeli
Akşam yemeği için örnek menü
- Sebze yemeği, salata, yoğurt, cacık.1 dilim tam buğday ekmeği.

Akşam yemeği için alternatif menü
- Izgara/buğulama balık ya da tavuk, salata. 

Alternatif menü
- Kremasız çorba, bol yeşillikli salata, 3 adet grisini. (galeta çubukları)

Gece ne yenmeli
Akşam yemeğinden sonra eğer acıkırsanız:

Gece yemeği için örnek menü
- 1 adet domates ve 1 yemek kaşığı lor peyniri, üzerine 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Gece yemek için alternatif menü
- 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 elma, rende ya da doğranmış şekilde, bol miktarda tarçın.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
3.07.2015 07:11:07
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Magnezyumun Faydaları
Magnezyumun Faydaları
Magnezyumun vücudumuza faydası nedir? Magnezyum:  Kemik ve dişlerin yapısında bulunur ayrıca kasların yapısına da girer. Kas ve sinir sisteminde rol oynar. Yaşlılarda glikozun vücutta iyi tolere edilmesini sağlar. Bunun için yaşlılıkta bu mineral önemlidir. Magnezyumun en iyi kaynağı badem, fıstık, fındık gibi sert kabuklu meyveler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler...
»» devamını oku »»
Demirin Faydaları
Demirin Faydaları
Demirin vücudumuza faydası nedir? Demir: Özellikle çocuklar, hamile anneler ve yetişkin kadınlarda sıkça eksikliği görülen önemli bir mineraldir. En iyi kaynakları karaciğer, dalak, yumurta sarısı, kırmızı et, kuru üzüm ve pekmezdir. Bu besinler, demirin vücutta emilimini artırabilmek için bol limonlu salata veya taze sıkılmış portakal, greyfurt suyu gibi C vitamini ile...
»» devamını oku »»
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri
Sağlıklı Beslenme ve Gıda Türleri Nelerdir? Lifli Gıdalar : Lif, sindirilmeyen ve kalorisi olmayan bir besindir. Lifli besinler kabızlığı önler, kandaki kolesterol düzeyini düşürebilir, kan şekerini denetleyebilir, sindirim kanalını olumlu etkiler, kilo vermeyi kolaylaştırır çünkü tokluk hissi verir. Ayrıca sünger görevi görerek vücudu zehirli maddelerden arındırabilir....
»» devamını oku »»
Diyette Metabolizma Hızı ve Etkileri
Diyette Metabolizma Hızı ve Etkileri
Metabolizma Hızının Yeme İle İlişkisi Metabolizma Hızı Nedir ve Diyete Ne Kadar Etki Eder? Halk arasında metabolizma hızı olarak bilinen 'bazal metabolizma hızı", kişinin bir günde dinlenir durumda, herhangi bir fiziksel aktivite yapmadan harcadığı enerji  miktarıdır. Kısaca vücudumuzun çalışma sisteminin sağlanması ve iç organların çalışması için harcanan enerji miktarıdır....
»» devamını oku »»
Lifli (Posalı) Gıdalar ve Vücuda Faydaları
Lifli (Posalı) Gıdalar ve Vücuda Faydaları
Lifli gıdaların ve posanın vücuda yaptığı etkiler ve faydaları Liflerin en önemli yararları , hem koruyucu olma hem de tedaviye katkı sağlamasıdır. Düşük lifli, yüksek yağlı ve şekerli diyetler, yüksek lif içeren diyetlere göre kanser açısından risk taşır. Aynı şekilde çağımızın en önemli amaçlarından (sorunlarından) biri olan fazla kiloları kaybetme çabalarına da yararı çok...
»» devamını oku »»
Süt İçmenin Faydaları
Süt İçmenin Faydaları
Mucize içecek "Süt" Günümüzde süt, yalnızca çocuklara önerilen bir içecek değil. Son zamanlarda uygulanan herkesi süt içmeye yönlendirici kampanyalardan da bunu anlamak mümkün. "Süt için, süt içirin" sloganlarıyla süt içmeyi bir alışkanlık haline getirmeyi hedefleyen üreticiler, bir yerde sağlık konusuna da hizmet etmiş oluyorlar. Süt proteini, hücre ve dokuların...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder