Tatar Çorbası

Kadınlar için ÇORBALAR bilgilerinin paylaşıldığı bu yazımızda Tatar Çorbası hakkında detaylı bilgiye ulaştınız. Dilerseniz ÇORBALAR kategorisinde bulunan diğer makalelerimizi okuyarak daha başka bilgiler edinebilirsiniz.
Tatar çorbası tarifi
Ortalama kalorisi: 4030, bir kişiye: 1343

Tatar çorbası için gerekli malzemeler
350 gram un, 7 kahve fincanı
50 gram un, açmak için, 1 kahve fincanı
100 gram su, 1.1/2 kahve fincanı
1 yumurta sarısı
1 bütün yumurta
1/2 çorba kaşığı tuz

Kıyma içi:
300 gram yağsız kıyma
300 gram soğan, 3 büyük
2 kahve kaşığı karabiber
1/4 demet maydanoz
Tuz

Tatar çorbasının üst terbiyesi için gerekli malzemeler
80 gram sadeyağ ya da margarin, 4 çorba kaşığı
1  çorba kaşığı kuru nane
12  çorba kaşığı kekik
500 gram yoğurt
2000 gram et suyu, 8 bardak

Tatar çorbasının yapılışı
- Bir tencereye; yağsız 300 gram kıyma ile küçük kesilmiş büyükçe soğan koyarak, kıymanın rengi dönünceye kadar kavurun.

- Sonra bunlara, 3 kahve kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ile kıyılmış yarım demet maydanoz ilave ederek hepsini iyice bir soğanlı kıyma suyunu çekinceye kadar aşağı yukarı 15-20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın.

- Diğer taraftan da, hamur açılan tahtaya 7 kahve fincanı un eledikten sonra, unun ortasını açın ve 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta sarısı, yarım çorba kaşığı tuz ile bir çeyrek kahve fincanı kadar da su ilave ederek karıştırıp, hamuru yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Sonrasında üstünü örterek bir saat kadar dinlenmeye bırakın.

- Bir saat sonra hamuru, üstü hafifçe unlanmış tahtaya koyup, üstüne de un serpip, oklava ile aşağı yukarı bir tabak büyüklüğünde yuvarlak olacak şekilde açın.

- Sonra da tabak büyüklüğündeki bu hamuru, bıçak sırtı inceliğine gelinceye açmaya devam ederek büyütün.

- Bıçak sırtı kalınlığında inceltmiş olduğumuz bu hamurun üzerine, yarım parmak aralıklar ile, hazırlamış olduğumuz kıyma içinden, fındık büyüklüğünde parçalar alıp, sıralayın.

- Üzerine iç koyduğunuz hamurun, isterseniz üzerine bir kat daha açtığınız hamuru koyup, bıçak ile mantı şeklinde kesin, isterseniz kıymayı koymadan kesip, sonra iç malzemeyi yerleştirerek mantı şeklinde hamurları kapatın.

- Hamurların kesilmesi ve ya kapatılması sona erince, bunları hazırlanmış olup bir tencere içinde kaynamakta olan, 8 bardak et suyuna atarak, hamurlar yumuşak bir hal alıncaya kadar, aşağı yukarı 10-15 dakika kadar haşlayın.

-Sonra da çorbayı kaseye alarak üstüne kızartılmış, 4 çorba kaşığı nane ve kekikli yağı gezdirip yanında, çatal ve telle dövülmüş ve yarım kahve fincanı su ile sulandırılmış 500 gram da yoğurt ile servis yapın.
Yazar
En Pratik Kadın
Eklenme Zamanı
29.12.2014 10:37:46
Yorum sayısı
0
İlgili Makaleler
Düğün Çorbası (Etli)
Düğün Çorbası (Etli)
MALZEMELER 1 kase haşlanmış kuşbaşı et 1 adet soğan 2 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1/2 limon suyu 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağ 5-6 su bardağı sıcak su Tuz YAPILIŞI Soğanı yemeklik doğrayın.  Tereyağını eritip soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.  Etleri ekleyip şöyle bir çevirin.  Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.  Ayrı bir kapta un,...
»» devamını oku »»
Cennet Çorbası
Cennet Çorbası
Hazırlama süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 5 dakika 6 kişilik Cennet çorbası için gerekli malzemeler 4 yumurta 5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 4 çorba kaşığı galeta unu 6 su bardağı su Tuz Süslemek için: 2-3 taze soğan sapı 1 sivri biber Cennet çorbasının yapımı - Yumurtaları çukur bir kaba kırın. Kaşar peyniri, galeta unu ve tuz ilave edip mikserle çırpın. - Altı...
»» devamını oku »»
Yayla Çorbası
Yayla Çorbası
Yayla çorbası için gerekli malzemeler 1 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı nane 7 bardak su 3 bardak yoğurt 1 bardak pirinç 1 adet yumurta Yayla çorbasının yapımı - Pirinci iyice yıkayıp 3 su bardağı su ile haşlayın. - Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın. - Haşlanan pirince yavaş yavaş ekleyin. - Kalan suyu ekleyip 1 kaşık yağı ilave edip biraz kaynatın. - Naneyi...
»» devamını oku »»
Tavuk Çorbası
Tavuk Çorbası
Tavuk çorbası tarifi Ortalama kalorisi: 2590, bir kişiye: 863 Tavuk çorbası için gerekli malzemeler 2000 gram tavuk suyu, 8 bardak 80 gram un, yarım kahve fincanı 80 gram tereyağı ya da margarin, 4 çorba kaşığı 100 gram çiğ krema, 1.1/4 kahve fincanı 3 adet yumurta sarısı Yarım  haşlanmış tavuk Tuz Tavuk çorbasının yapılışı - Bir tencereye, 4 silme çorba kaşığı margarin veya...
»» devamını oku »»
Tarhana Çorbası
Tarhana Çorbası
Tarhana çorbası tarifi Ortalama kalorisi: 1995, bir kişiye: 665 Tarhana çorbası için gerekli malzemeler 2000 gram et suyu, 8 bardak 160 gram tarhana, 1 bardak 150  gram kıyma 60  gram margarin, 3 çorba kaşığı 250 gram domates, 2 orta ya da 50  gram tuzsuz domates salçası, 1/2 kahve fincanı 6  dilim ekmek 60  gram margarin, 3 çorba kaşığı Tuz Tarhana çorbasının yapılışı -...
»» devamını oku »»
Terbiyeli Havuç Çorbası
Terbiyeli Havuç Çorbası
Terbiyeli havuç çorbası tarifi Ortalama kalorisi: 1900, Bir kişiye 633 Terbiyeli havuç çorbası için gerekli malzemeler 2000 gram et suyu, 8 bardak 300 gram havuç, 4 büyük 30 gram margarin, 1,5 çorba kaşığı 1 bardak su Tuz Terbiyeli havuç çorbasının terbiyesi için gerekli malzemeler 185  gram süt, bir bardağın 4 te 3 ü 60 gram margarin, 3 çorba kaşığı 75 gram un, 1,5 kahve...
»» devamını oku »»
Yorum Yaz
Yeni Yorum Ekliyorsunuz !
Rumuz (*) Mail Yorum (*) Gönder